Pat Cash: Federer sice pravidla neporušil, ale podváděl

30. 1. 2017, 16:30
Aktuality 179
Pat Cash v médiích osočil Rogera Federera z podvádění. Dle slov bývalého australského tenisty sice Švýcar žádná pravidla neporušil, nicméně jeho pauza na ošetření před rozhodující sadou nebyla férová. Federer, jenž letos v Melbourne získal rekordní 18. grandslamový titul, si nepochopitelnou kritiku rozhodně líbit nenechal.
Profily hráčů
Pat Cash

Bývalému profesionálnímu tenistovi Patovi Cashovi se nelíbí, jak se v boji o titul na letošním Australian Open zachoval Roger Federer. Švýcar si totiž po prohraném čtvrtém setu ve finálovém duelu s Rafaelem Nadalem vzal pauzu na ošetření a na několik minut zmizel mimo kurt.

"Je to podvádění a nikdo s tím nic nědělá. Sice Federer pravidla neporušil, ale není to prostě správné," řekl vítěz Wimbledonu z roku 1987. "Když běžíte maraton, tak také nezastavíte, protože jste unavení," dodal.

Majitel osmnácti grandslamových vavřínů si vzal medical time-out už v semifinálovém utkání s krajanem Stanem Wawrinkou. Pauzu na ošetření však využil až po tom, co si ji jako první vyžádal Wawrinka.

Federer si samozřejmě nenechal kritiku líbit. "Noha mě bolela od zápasu druhého kola s Noahem Rubinem, ale pořád se to dalo snést. Bohužel proti Stanovi už přecházela bolest do obou třísel a ve finále to začalo ve druhém setu stehnem a v průběhu třetího se opět ozvala třísla," bránil se Švýcar.

"Řekl jsem si, že pravidla jsou od toho, abychom je využívali. Nikdy jsem si ale nevyžádal pauzu na ošetření, abych vyvedl soupeře z rytmu. Myslím, že jsem ten poslední, od koho by se takové chování očekávalo. Nechápu, o čem Pat Cash mluví. Jeho kritika je přehnaná," dodala bývalá světová jednička.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

179
Přidat komentář
ta-dah
Speaking on BBC Radio 5 live, the Australian said: "You don't just stop a marathon if you're tired. Is it something that really requires medical attention, or is it tiredness? If it's tiredness then it's a loss of condition.

"I cannot stress how bad this has been supervised or looked at by the medical team here in the whole tour. It's wrong, wrong and wrong. It's cheating and it's being allowed. It's legal cheating but it's still not right."

http://www.bbc.co.uk/sport/tennis/38790232

Takze vyse uvedene Pat prohlasil, titulek je zavadejici. Shodou okolnosti se do toho pripletl Roder hned s dvema MTO v rade, Stan i Nishi...

V minulosti se tady MTO casto resil, poburoval, pokud byl bran ve vyznamnych zapasech bez zjevne priciny. Pat to okomentoval stejne jako vetsina prispevatelu TP v podobnych situacich.

Pokud Rogera bolela noha uz od druheho zapasu s Rubinem, jak sam prohlasil, vsechna cest, ze byl schopny turnaj tak skvele odehrat i odbehat. Nevim jak to mate vy, ale muj mozek je jakoby zpomaleny, kdyz mne boli hlava. Postradam gracii pohybu, kdyz mne boli noha, a i kdyz se o beh pokusim, vetsinou to vzdam, ach jo. Kazdy to ma zrejme jinak..., vsechno.
Reagovat
Fandina
Přesně tak, každý to má jinak. A posuzovat jak koho bolela noha je nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
jejda, jejda, ja tam ten osten citim.. :-) Problem vidim v tom, ze se vsichni neco "domnivame".. :-) Ty napriklad, ze hrace "boli" noha uz od ranniho probuzeni, stale a podobne jako treba tebe samotnou, pokud mas koncetinu nejak "namozenou", poranenou ("vyvrknuty" kotnik) apod. Chyba. To by samozrejme nesel na kurt nikdo. Nebude riskovat dlouhodobe problemy. Jde (v navaznosti s oslabenmim, drive lecenym poranenim) o zalezitost, ktera se projevi az unavou, zmenou svaloveho tonusu a nahlou obtiznou pozici, pak to teprve "svihne" v plne sile. A pomuze osetreni, masaz a jedeme dal. MTO je na miste. Je to podvadeni??? Smesne, ne? Je to silene, ale tyhle situace, vnimani hrace, ovlivnuje i psychika. Pokud jsem v euforii, vyhravam, pohoda, vsechno prekonam. Nedari se, uderi unava, ouha, bolest se rozvine a cloveka ochromi, protoze ji svou nepohodou k sobe "pozval".. ;-) A ted, babo, rad! :-)))
(Nejde jen o nesporne celkem vyrovnaneho Fedexe, dovedu si predstavit, jak toto vsechno behem zapasu mava s "barierovym" Nadalem, plasany typu Djokovic... na kterem osobne nitku suchou nenecham, ale vlastne ho chapu. ) :-))
Reagovat
Fandina
tak tak soječko. Přesně přesně. V tom okamžiku nevíš, co se děje, jestli se ti nezhoršila nemoc, případně zranění, jestli máš nebo nemáš MTO zvolit, jestli máš pokračovat, jestli ne. Je to velká alchimie.
Reagovat
ta-dah
Pokud v mem prispevku citis osten zavisti nebo nenavisti, nejsme na stejne vlne. Pokud tam citis osten pochybnosti, nemylis se. Vice kritickeho mysleni by neuskodilo nikomu, predesli bychom jiste nejednomu nedorozumeni, svaru ci urazce, ze.
Primarne jsem ale vubec nechtela psat o Rogerovi, slo mi jen o to zastat se Pata a jeho prava na vysloveni nazoru, s nimz se osobne v tomto pripade shoduju a neshledavam na nem, na rozdil od vetsiny, nic zavadneho. Castovat ho projevy sprostoty mohou jen ti, kteri sami na vic nemaji. To je cele.
Reagovat
turista
Cash je prostě zakomplexovaný člověk.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ještě jednou pls :)
Reagovat
turista
Nevím proč to tam skočilo 4x.
Reagovat
Herbert_Hoover
Mně to kdysi také dělalo, stačilo koupit novou myš. :)
Reagovat
turista
Cash je prostě zakomplexovaný člověk.
Reagovat
turista
Cash je prostě zakomplexovaný člověk.
Reagovat
turista
Cash je prostě zakomplexovaný člověk.
Reagovat
Roger_Federer
O rivalitě s Nadalem
?Rafa je určitě důležitou součástí mé kariéry. Dělá ze mě lepšího hráče. S jeho stylem se těžko vyrovnávám, bojovat s ním je vždycky velkou výzvou. Už před finále jsem říkal, že by vítězství nad Rafou bylo velmi sladké. Hodně dlouho jsem ho v grandslamovém finále neporazil (naposledy ve Wimbledonu 2007). Až teď se mi to znovu povedlo. A jsem rád, že jsme spolu byli součástí tak velkolepé akce.?
Reagovat
Roger_Federer
O kritice Pata Cashe za úmyslnou pauzu na ošetření
?Noha mě bolí už od druhého kola. Teď se to zhoršovalo ve třetím setu. Kritika se mi zdá přehnaná, já jsem ten poslední, co si žádá medical time out.?
Reagovat
Roger_Federer
"Víte, v mém věku už si uvědomuju, že mi moc času nezbývá. Nikdy nevím, jaký grandslam bude ten příští a jestli nějaký v?bec bude. Jestli se ještě někdy dostanu takhle daleko. Kdybych se zranil, tak tu příští rok nebudu. Stát se m?že všechno. Měl jsem náročnou minulou sezonu, ty tři pětiseťáky mi taky moc nepomohly. Při děkovné řeči jsem to řekl tak, jak to cítím. Ale nic za tím nehledejte. Samozřejmě doufám, že se sem vrátím.?
Reagovat
Stan_Borowitz
že pro hatery bude toto Patovo prohlášení (které kdovíjak původně znělo a v jakém kontextu bylo vyřčeno) něco jako pokropení živou vodou poté, co si v neděli museli vypít kalich hořkosti do dna a buď úplně "vzali roha", nebo se tu motali spráskaní psi...

Ke konkrétní kauze už jsem se vyjádřil - pokud Roger "podváděl", aby Rafu rozhodil, byl osudem dostatečně potrestán tím, že ihned přišel o svůj servis a zápas kvůli tomu málem ztratil. Komické přitom je, že jedni a ti samí lidé tvrdí, jak byl Rafa v pátém setu šíleně utahaný, protože měl náročnější semifinále a o den kratší pauzu než Roger, ale zároveň že Rafovi uškodil (nebo měl uškodit) odpočinek na lavičce mezi čtvrtým a pátým setem. Přitom je obecně známý fakt, že naopak Rogerovi pauzy z jakéhokoli důvodu (déšť, MTO,...) nevyhovují a nemá je rád.

Asi by celé to pravidlo o MTO zrušit. Pokud se hráč necítí dobře, měl by umět zhodnotit, zda zápas může dohrát s případným rizikem dlouhodobého zranění, nebo prostě skrečovat. Schválně se zkusme zamyslet, že by přibylo více skrečí než ubylo MTO...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že zvolil dost neštastné slova.

Ale v kontextu s lonským Wimbledonem, kdy v zápase s Milošem se také nechal ošetřovat v 5 setu, bylo na jeho pohybu vidět, že ho to dost limituje. V zápase s Rafou to patrné nebylo. Ale zase takové zápasy se nehrají každý den, takže je vidět, že hráč ledacos zkousne.
Reagovat
a.magerova
Po zápase s Wáwrou Roger řekl, že ve finále nechá vše i kdyby neměl následující měsíce chodit, takže tak, o problému s nohama dopředu informoval.... a ano, dal Rafovi v pátém setu náskok, že Rafa toho nevyužil, není Rogerova chyba.... ;-)
Reagovat
VlS
Jsem pro zrušení MTO a zavedení možnosti pro hráče vzít si 5 miňut TO jednou za zápas před svým servisem. Měření tlaku a div ne EKG během zápasu je směšné. Zalepit si puchejř nebo stáhnout obinadlem kotník, nebo koleno, to snad zvládne každý sám v pauze mezi gemy i bez fyzioterapeuta, kardiochirurga a psychiatra.
Reagovat
a.magerova
Já bych pochopila, kdyby si stěžovala žena, ale chlap?!!!
Mně se např nelíbilo, že odešel na MTO z kurtu.... taková masáž třísel.... to by bylo pokoukání... :-)))
Reagovat
Fandina
V podstatě je jedno, jestli si někdo nechává měřit tlak, když se mu motá hlava nebo cokoli jiného. To je úplně fuk, k čemu se MTO využívá. Kdyby to bylo podle toho, jak říkáš, 5 minut před servisem a někdo si to vybral a druhý, tak se stejně začne o tom povídat a rozebírat a zpochybňovat.
Reagovat
Fandina
někdo si to vybral a druhý ne
Reagovat
Roger_Federer
Forhend, perlis ;).

Neni nahodou cele spis otom, ze o Cashovi nikdo roky neslysel, v podstate ho nikdo "nezna", a chlapec se chtel proste zviditelnit.
Reagovat
smazaný uživatel
V podstatě celé je to o tom, jak kdo je tenisový znalec. Na twitteru ho sleduji víc než přes rok, je tam celkem dost aktivní a většina legend a tenistů ho sleduje :) Taksi vyber.
Reagovat
Fandina
Na AO jsem viděla jeho debl s Ivanisevicem proti bratrům McEnroe a třeba proti Patrikovi hrál super. A vypadal fit. V zapomnění určitě nežije. Proč se takhle vyjádřil nevím, osobně s ním ale nesouhlasím.
Reagovat
ta-dah
rekl jen svuj nazor a mel na to plne pravo. Osobne s nim souhlasim, myslim, ze to od Rogera nebylo fer, at jsou pravidla jakakoli. Na Rogerovi nebyly patrne zadne znamky omezeneho pohybu, bolesti pred MTO ani po nem. To, ze zvolil stejnou taktiku pro zapas SF a zopakoval ji i ve finale, mne spis mrzelo, myslela jsem si, ze je vetsi format.

Pat si tu od vazenych prispevatelu TP za svuj nazor vyslouzil nejedno hanlive oznaceni od blbecka,blba pres zvanila az k volovi. Napadlo mne, jak jsou na tom asi ti, kteri to napsali. Skoda casu to domyslet...

A na zaver citace:
Celá záležitost paradoxně připomíná situaci z roku 2007, kdy si nechal v daviscupové baráži mezi Českem a Švýcarskem v rozhodujícím pátém zápase proti Stanu Wawrinkovi ošetřit koleno Radek Štěpánek.
Ten i s obvázanou nohou zápas dohrál a Wawrinku porazil 3:0 na sety, za což si od Federera vysloužil tvrdou kritiku, protože podle něj simuloval a chtěl jen získat čas pro odpočinek a rozhození soupeře.
Zdroj: http://sport.lidovky.cz/federer-se-brani-kritice-nepodvadim-jsem-ten-posledni-kdo-by-porusoval-pravidla-g05-/ostatni-sporty.aspx?c=A170130_120914_ln-sport-ostatni_lar
Reagovat
Fandina
Pokud někdo o někom říká, že podváděl, tak by na to měl mít důkaz. Takhle se dá zpochybňovat všechno, když někdo využije pravidlo. Otázkou je, jestli to takhle řekl.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud se ještě jednou podíváš na průběh sf a f včetně pátého finálového setu a vyhodnotíš si reálný vývoj obou zápasů ve srovnání s názorem Keše, mělo by Ti snad už dojít, že jsi společně s ním, Švárovou a spol. ;) totálně mimo - nechci říkat morální, ale hlavně logicky lidskou rovinu.
Reagovat
ta-dah
Fulneku, mohl bys mi, prosim, vysvetlit, co obnasi to spojeni LOGICKY LIDSKA ROVINA? Ja jen abych vedela, mimo ceho jsem se ocitla. A dobrovolne se priznam, ze vetsine tvych prispevku vubec nerozumim, coz mne nijak netrapi; pricitam to bezobsaznym vyrazum a frazim, ktere tak rad pouzivas a kupis do nekonecnych celku, ty pak logicky zadny obsah mit ani nemohou...
Reagovat
FulnekUltras
Mimoběžky se jak známo protínají v nekonečnu - a v případě nás dvou mě to taktéž nijak netrápí. ;)
Reagovat
blixa
Noooo, tak to opět jen v tvém zkrouceném mozku který zřejmě tvoří nějaký specificky zkroucený prostor. Jinak základní vlastností mimoběžek je že nemají společné body a nejsou rovnoběžné. V normálním, nezkrouceném prostoru (či mozku) se teoreticky v nekonečnu protínají rovnoběžky. Ale to jen naokraj ;-)
Reagovat
FulnekUltras
V současném zkrouceném prostoru už se naštěstí dávno živím jinak... ;)
Reagovat
spaniel
Ta dá!
Roger má pořád nejméně MTO na tour. Možná pohár pretekl, jelikož nejdřív to využil v zápase s ním Kei, následně Stan. Oba bez hlasenych zranění, oba mladší. Možná si řekl že na fair play věčně doplácí, MTO si s ním vzal Djokovic i Nadal a tituly mu pak unikají. Než se to stalo, velebil ho Cash jak je férový? Ne, byl zticha. Proč nekritizoval ostatní, kteří to dělají běžně? Ale až teď? Nevím jaký měl důvod, Roger si to nezaslouží.
Reagovat
Fandina
A druhá věc je, jestli ho to nebolelo tak, že si nevěděl rady.
Reagovat
Nola
prosim, neboli ta pusa? Djokovic si to vyzerie vzdy, v mediach, v diskusiach, Nadal detto, Nishi - ten nemusi nis predstierat, nie je schopny odhohrat ziadny GS do zaveru na urovni...
raz si niekto dovolil a dobre, ze ho neukrizujete..
MTO nesmie rozhodit supera....
Reagovat
spaniel
Nebolí...nebo chceš snad popírat že Djokovic a Nishikori jsou tím známí? Nebo myslíš že někdo podplatil tisíce lidí aby Djokovice ocernovali?
Reagovat
Nola
predstav si, ze ja si vzdy rada pozriem Fedexove zapasy, nepisem to 1 krat, paci sa mi jeho tenis, co mi obcas vadi? FFF..., vzdy si najdete dovod na obhajobu toho svojho, vzdy na pohanu supera
napr. MTO si s ním vzal Djokovic i Nadal a tituly mu pak unikají......
Reagovat
Nola
Fedex bol zraneny, bol osetrovany aj pocas 5.setu, Nishikori nebol, prehraval 3:0 v 5.sete, takticke MTO... Fedex nikdy neskrecoval zapas, nikdy nezneuzival MTO, to iba jeho superi, Pat Cash patri na smetisko dejin, ma iba 1 GS....
Reagovat
ta-dah
Nolo, s tim smetistem dejin bych to na tvem miste jeste jednou promyslela. Naslo by se urcite par vhodnejsich pripadu...
Reagovat
FulnekUltras
Havel, Klaus, Kocáb, Sokol, Macek, Kalvoda, Rychtář...
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
FulnekUltras
Mareček Benda a Saša Vondra se mi ještě hrabou z kanálu
Reagovat
Fandina
Každý bývalí politik je na smetišti dějin. Ale jen některý se ti vybavuje. Asi s tebou nebude něco v pořádku.
Reagovat
Fandina
bývalý
Reagovat
Fandina
každý
Reagovat
Fandina
A obvzlášť komunisti a doufám, že tam navždy zůstanou.
Reagovat
FulnekUltras
zato asociály a kulaky tady žereme
Reagovat
Fandina
mluv za sebe
Reagovat
FulnekUltras
nic jiného nedělám
Reagovat
Fandina
tak nemluv o druhých, že dělají něco co nedělají
Reagovat
blixa
Kanál je tvůj zkroucený mozek, chasníčku.
Reagovat
Fandina
Ten tak ty komunisty žere, že si ani nevidí do úst.
Reagovat
FulnekUltras
Jsem se ještě zamyslel ;) - ony i ty mimoběžky se dřív nebo později někde nutně protnou, akorát v závislosti na čase a uražené vzdálenosti. ;) Kdo to nevidí, může klidně zůstat v léty osvědčeném neoliberálním kanále - a přes noc se tam nechat strašit vlastním svědomím, případně i Husákem. ;)))
Reagovat
VlS
A to je další blábol, nejseš z toho už unavenej, furt to takhle složitě šroubovat, když výsledek je nula?
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně že to nejsou nuly dvě, pro celoživotně nejpoctivější pracoviště neoliberálů tak příznačné.
Reagovat
Fandina
je to jedno jestli jsou to dvě nuly nebo volná karta, ale stejně jsou to kraviny, které tak maximálně vypovídají o tvé snaze mluvit o ničem
Reagovat
FulnekUltras
jsem rád, že vás Gusta nenechává v klidu ;)
Reagovat
Fandina
Gusta je mi ukradený, to ty se tu o něm zmiňuješ
Reagovat
VlS
Slovenský nacionalista Gusta, který s demontáží poválečného Československa, když se tak vyžíváš v hledání politika, " kterej za to může" mě fakt spánku neubere. Je mi totálně šumák.
Reagovat
FulnekUltras
Demontovat pro lidi a proti lidem je rozdíl, ale to už závisí jen na rozlišovací schopnosti jedince.
Reagovat
Fandina
Komunisti udělali pro lidi akorát to, že jim sebrali majetek a ty, kteří nesouhlasili, tak zavírali a věšeli. To je jediné co pro lidi dělali.
Reagovat
FulnekUltras
jednostranný pohled mediálně zmasírované maloměšťačky ;)

https://www.youtube.com/watch?v=yZ3twTHXZXw
Reagovat
Fandina
realita
Reagovat
Fandina
Ten, kdo se odmítá dívat pravdě do očí, tak si bude pořád něco nalhávat a ukazovat na druhé. A to je tvůj případ.
Reagovat
FulnekUltras
propadliště dějin je dnes šmejdy doslova ucpáno - to je realita - a stádo táhne vždycky pohromadě, jedno kam
Reagovat
Fandina
já psala o realitě, co komunisti dělali, jak vládli. A že ty to nechceš vidět, to je tvůj problém. Tvoje hloupost.
Reagovat
FulnekUltras
nikdo mě nezavíral ani nevěšel, okradli mě až v "demokracii"
Reagovat
Fandina
Přišel zákon a podle něj všem lidem sebrali majetek? A v demokracii zavírají za to, že v hospodě řekneš, že komunisti ti ukradli to a to?
Reagovat
VlS
Další blábol bez obsahu.
Reagovat
FulnekUltras
Na Havlovy kydy o ničem nemám.
Reagovat
Fandina
Nemáš, ty nemáš na nikoho, ty jsi jen žvanil.
Reagovat
FulnekUltras
Vyzvracej se z podoby.
Reagovat
Fandina
Já ne, já to nejsem, kdo tu neustále píše o čecháčkách o Havlovi a tom, jak to oni všichni jsou ti špatní a jen ty jsi ten jediný vyvolený, který jediný tomu všemu rozumí
Reagovat
FulnekUltras
Musím to tady trochu vyvažovat - jinak byste z toho nezřízeného konzumu zvlčili... ;)
Reagovat
Fandina
V tom případě se obrať někam, kdo žije nezřízeným konzum, evidentně máš úplně zkreslené představy o lidech.
Reagovat
VlS
Tohle na mě nefunguje, nejsem obdivovatel Havla.
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) Úplně se mi vybavila scénka z Jak utopit doktora Mráčka:

https://youtu.be/F7ripIzdaDk?t=5377

Možná by si měl Fulnek dát taky trochu krvavé tlačenky, aby se uvolnil...
Reagovat
FulnekUltras
Jak utopit doktora Macka - slušná inspirace pro léto a jeden zahradní bazén... ;)))
Reagovat
Krisboy
Ano, řekl jen svůj názor. Že na to má plné právo, tady snad nikdo nezpochybňuje. Má právo si říkat, co chce, stejně jako my. A podle mého názoru z něj mluví závist. Názor proti názoru. A myslet si, že my, co s Patem nesouhlasíme, jsme blbečci, blbové, žvanilové a volové je zase tvoje právo.
Reagovat
ta-dah
Myslim, ze jsi bud nepochopil muj prispevek, nebo necetl diskuzi nize dost pozorne;)
Reagovat
smazaný uživatel
Říká se tomu sociální interakce. Já bych se nad tím zas tak nepozastavoval, je to určitý obraz daného jedince.
Reagovat
Krisboy
Diskusi jsem četl, ale asi jsem tě teda nepochopil. Sorry...
Reagovat
ta-dah
:?), to je ok, urcite v tom nejsi sam...
Reagovat
smazaný uživatel
Celkom trefa do čierneho s tým DC všetkým moralistom a zaslepencom...Totožná situácia..

Vodu káže, víno pije....

Ale obhajoba sa vzdy nájde. Tentoraz pohar trpezlivosti pretiekol :)....Ved to je smiešne..

Ja osobne si inak nepamatám, kedy Djokovic alebo Nadal vo finále GS simulovali a nechali sa takticky ošetrit kvoli natiahntutiu času, rád sa teda priučím...Nole velakrát vyzerá alo polomrtvy, ale lekára si pri ňom nepamatám...
Reagovat
Fandina
Já si vůbec nevybavuji, že by Roger něco takového řekl. Na druhou stranu. Roger si nikdy MTO nebral, tak si každý na to zvykl a teď, když si je bere, tak to najednou vadí. A přitom si je ostatní berou pořád. Všichni.
Reagovat
smazaný uživatel
Loni ve finále na USO si bral v posledním setu MTO proti Stanovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky...
Reagovat
spaniel
W 2014 už jsem zmiňoval...
Reagovat
George_Renel
Nadal natahuje čas při každé servisu. :-b
Reagovat
Herbert_Hoover
Ty musíš mít mrzký fanouškovský život :)
Reagovat
George_Renel
Proč myslíš? Já jsem naopak v pohodě. Na rozdíl od zaslepených fanoušků jedné či druhé strany se na to dívám vyváženě. A když tedy někdo kritizuje jednu stranu, neměl by přehlížet přešlapy té své.
Nejsem fanda Federera ani Nadala, ale nejsem slepý.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak samozřejmě, ty nejsi ničí fanda, ty jsi jen antifanda Rafy..konkrétně náplní tvého diskuzního času jest pouze omílat stále dokola to jisté...time violation...time violation...time violation... :) Na tvou počest bych zavedl Mezinárodní den time violation ;)
Reagovat
George_Renel
Vždy jen jako reakce na nějakou akci vit Cashovo hloupoučké vyjádření.
Reagovat
dappe
Totožná situace? To je moc...
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj...nechcem rýpať alebo čo,len na upresnenie-Wimbledon 2014,5 set stav 3:2 pre Federera,ktorý vo 4 tom sete ušiel z 2och matchballov....Roger zjavne na koni a Djoko ledva chodil....zobral si MTO a zjavne mu nebolo ani pred tým ani po tom...proste len videl že by to nedal...dokonca to neskôr aj pripustil...Ja len,že to spravil a NIKTO mu to nevyhadzoval na oči ....peace
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo to pre Forehanda,moc tu nepíšem,len čítam dennodenne..:)
Reagovat
Nola
preco si vymyslat? alebo zamerne klames.... v 5. sete nemohol viest Fedex 3:2, pretoze Novak zacinal na podani ako prvy a servis nestratil..., pre osvieznie pamate:
http://www.telegraph.co.uk/sport/tennis/wimbledon/10949398/Roger-Federer-vs-Novak-Djokovic-Wimbledon-2014-final-live.html
Reagovat
panzer.dragon
Speaking ahead of Serbia's Davis Cup first-round tie against Russia, Djokovic said: "I am not surprised that Federer won the title because you can always expect him to play at the highest level when he is fit.

"He was sidelined by injury for six months but having entered the tournament fresh and fit, he played outstanding tennis and I can only congratulate him.

"The final between him and Nadal was one of the sports hallmarks of the year, going beyond tennis itself, as it's been one of the greatest rivalries of all time. Nadal, too, played very well and they both showed why they are great champions on and off the court. It was a massive boost for tennis any way you look at it."
Reagovat
Stan_Borowitz
Hezká slova opravdového šampiona.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Pe3k
Roger Federer Rafael Nadal

1-3 shots 150/289 (52%) 139/289 (48%)
4-6 shots 34/66 (52%) 32/66 (48%)
7-9 shots 20/36 (56%) 16/36 (44%)
10+ 12/24 (50%) 12/24 (50%)
Reagovat
Marduch
u Fedalu celkem neobvyklá čísla... obdivuhodné, vlastně až neobvyklé, jak to Rog až do samého konce fyzicky zmáknul. Z druhé strany je otázka, jak by dopadly některé ty Rafovy doběhnuté, ale nevrácené fiftýny zejména v 5.setu, kdy se naposledy lámal chléb, nebýt toho ultramaratonu s Dimitrovem, viz i to Rafovo (asi) ublinknutí..
Reagovat
Padme
Byla jsem ráda, že opustil ty své bezhlavé náběhy na síť a kraťasy, když to nefungovalo...
Reagovat
panzer.dragon
To bude pravda s tim ublinknutim, sem premejslel co to bylo.. ten byl asi dost vystavenej :(
Reagovat
turista
RF pomohl k vítězství výborný bekhend. Držel se ve výměnách, méně čopoval, místo liftu či topspinu sem tam zvolil prudký plochý bekhend. Prý to s kdysi s Edbergem takhle trénovali.
Reagovat
Padme
A když máš průjem nebo si potřebuješ jít odskočit, tak je to s tím časem mezi sety jak? Kolik získáš času navíc tím MTO?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som medical timy nikdy extra neriesil.

Ale je to paradox, hlavne po tej kauze s kapesníčkami, ako sa to ospravedlnovalo frustráciou zo zákerného konania súpera...Z tohto pohladu je to náhodou celkom vtipné ako sa to celé otočilo...To nevymyslíš, to je život :)

Myslím, že Rafa bol tiež uťahaný, v piatom sete bol fyzicky určite viac vyhorený, než Roger...Napriek tomu sa nedal premasírovať...
Reagovat
spaniel
Určitěěě...vždyť nakonec je o 5 let starší...ups
Reagovat
smazaný uživatel
Áno. A odohral o stovky zápasov na tour viac, má štyri deti a určite sa v detvstve viac nadrel...Tak to myslíš?..:)

Lebo ja hovorím o okolnostiach v kontexte daného turnaja..

Ale ja som s tým medical, ako som písal okej. Práve naopak ukazuje to tú prirodzenú človečinu aj u Federera, ze po tom vitazstve tuzil a bol pre neho schopný urobit naozaj cokolvek. Myslim, ze tá tuzba vyhrat bola v nedelu vacsia, nez u Rafu..
Reagovat
Fandina
Jestli se nepletu, tak nešlo o únavu, ale o zranění.
Reagovat
Stan_Borowitz
napremasírováno tolik, že kdyby ho chtěl Roger dohnat, tak by se musel nechat masírovat celou sezónu v kuse...

Dtto Nishikori...a propos, ten si MTO vzal uprostřed setu, po breaku Rogera tuším. Dost jiná situace, řekl bych.
Reagovat
Krisboy
Pat a Mat Cashovi :)
Reagovat
Pedronegro
nevěděl jsem, že je Cash takovej vůl :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Mimochodem Cash na twitteru...

#Federer has done it! Arguably the best tennis of his career against his top rival #Nadal. Just incredible! #AusOpen

:)
Reagovat
EllNino
aha :D ... někdo nám to tu hraje na 2 strany
Reagovat
Fandina
ona je také otázka co a jak vůbec o té pauze do médií řekl. Někdy se z komárů dělají velbloudi. Ale asi něco musel, když na to Roger reagoval.
Reagovat
Herbert_Hoover
Když jsem si to přečetl, tak už pro mě jeho slova tím tuplem ztrácely na váze. Zajímavé, že s tím postřehem nepřišel hned při zápase. :) Nebo alespoň jsem na ten výrok při zápase nenarazil.
Reagovat
slacker
Tenhle cash se dokonale ztrapnil
Reagovat
Pe3k
quote from Fed on Ljubicic: "It was his first Grand Slam final as a player or as a coach. He was nervous all day. I tried to calm him down".
Reagovat
Paseka
Cash má naprosto pravdu.
Reagovat
ezpana
Závisť je zlá vlastnosť Cash.
Reagovat
mihate
Veľmi zlá. Úspechy sa neodpúšťajú. Žiaľ to platí skoro všade.
Reagovat
spaniel
Me na tom spíš mrzí, že si vybere zrovna hráče, který za celou kariéru neskrečl jediný zápas a až teď si bral první MTO - v 35 po půlroční pauze po operaci a po těžkých 5 seťácích. Navíc poté co to udělali nejdříve dvakrát jeho mladší soupeři. Cash měl spoustu příležitostí kritizovat to dřív, pokud je tak proti tomu.
Reagovat
Roger_Federer
Navic jsem ted videl zaznam a ten doktor(maser) tam byl v 5 setu i za stavu tusim 4:3..
Takze pokud to Federer hral tak dokonale.;)
Reagovat
Roger_Federer
3:2...
Reagovat
Herbert_Hoover
Za stavu 3:2 to bylo pro Pata asi pochopitelnější, za stavu 4:3 by mu to dokonale rozvrátilo jeho psychoidní teorii.
Reagovat
mihate
Skvelá odpoveď.
Reagovat
Patri.k
To samé udělala soupeřka Plíškové. Rozjetou Plíškovou tak vyhodila z rytmu u konce sady a zápas vyhrála.
Reagovat
Paseka
Přesně tak !!
Reagovat
Padme
a přišel o hodně peněz, tak je naštvaný no... chápu to :D
Reagovat
Pe3k
Ne, je vseobecne znamy hejtr Federera uz roky...
Reagovat
Padme
však to se nevylučuje ;)
Reagovat
Tuttovka
Mám z toho dost divný pocit, když někdo kritizuje jakéhokoli hráče za taktický MTO. Někdy je to skutečně oprávněné podezření, ale tady mi to přijde trošku směšné. Dobře jsem sice Federerův fanda, ale on avizoval problémy už poměrně dlouho. Navíc v jeho věku a po pauze atp. je pochopitelné, že se mu něco takového stalo. Já bych také neriskoval to, že v pátém setu jednou špatně šlápnu a budu muset skrečovat možná poslední grandslamové finále. Myslím si, že by to takhle udělal každý a každý soupeř by to měl pochopit. Navíc to udělal dost civilizovaně v pauze mezi sety a nikoliv uprostřed setu po úspěšném breaku či ztrátě podání. Myslím si, že tenisový profesionál, který moc dobře ví, jak úzká je hranice mezi úspěchem a prohrou, by neměl takovéhle věci pronášet.
Reagovat
gigin
https://www.instagram.com/p/BMXPAyGF2kH/
Reagovat
gigin
Jinak gratulka všem FFF. A aj Rafanům. Velice důstojné!
Reagovat
Lina
Že MTO vytáhne fanoušek nepřítel Rogera bych pochopila, ale aby nařkl bývalý tenista zrovna Rogera z podvádění, to fakt ne. Bude to asi zapšklý tenista nepřítel.
Reagovat
Labi
jinak nevíte někdo jak to je s tou Rogerovou nohou? jestli to bude muset léčit nějakou dobu?
Reagovat
Pe3k
Rikal ze tu 20 chce jeste letos stihnout, tak snad dobre...
Reagovat
Lina
Tak to nejspíš neví ani on sám?
Reagovat
Pe3k
https://m.youtube.com/watch?v=s9R1GGUBd3Y

Tedy song pro fantasticke Federerovy fanousky...
Reagovat
smazaný uživatel
...ty to Rogerovi závidíš, tak plácáš holé nesmysly :-) Co jsi dělal pobřinku, když ti bylo 35 let??????????????????????? Jsi blb a umíš a uměl jsi celkem velký kulový a náhodou porazil Ivana ve finále :-)
Reagovat
Krisboy
Nehledě na to, že porazit Hroznýše ve Wimbledonu nebyl nikdy zas tak velkej kumšt :DDD
Reagovat
turista
Hroznýš uměl i ve Wimbledonu. Jeho finálové porážky byly smolné. Cash byl haluzák.
Reagovat
Kozoroh
Jen plive jedovaté sliny...
Reagovat
ipko
to pritom skôr rozhodilo Rogera ako Nadala.. hneď lost serv a brejk dole, no už som nedúfal.. zázraky sa ale dejú
Reagovat
George_Renel
V tom případě Nadal podváděl již v SF soustavným překračováním času na podání. :-D
Reagovat
babolat.cz
blbeček zase mluví o něčem o čem není řeč. ty jsi prostě i.diot a kam se na tebe hrabe cash se svou nenávistí.
Reagovat
tito
Má jen jednu brázdu. Nadala. A nacpe ho všude.
Reagovat
turista
Rafa by těch 69 titulů co má vyhrál za jakýchkoliv okolností. Musel je vybojovat na kurtech a zaslouží si je. To říkám i jako velký příznivec Novaka Djokoviče.
Reagovat
Herbert_Hoover
O kom se nemluví, jako by nebyl...viď Pate? :)
Reagovat
smazaný uživatel
na Rafu...
Reagovat
Roger_Federer
Pat se zjevil z hlubin zapomeni..:)
Reagovat
EllNino
Reagovat
Mayo
Toto chu.jka nemám vôbec rad.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim o co tomu cashovi jde myslim ze federer vzdy hral fair play
Reagovat
safi1313
Mám možnost si na pár minut odpočinout a promasírovat nohy před rozhodujícím 5.setu tak proč bych se měl bát toho využít? Navic když se držím pravidel, pauzu neprotahuju atd...Kde jste ho vyhrabali? Někde bezvýznamné čestné ceny předával nebo přebíral?
Reagovat
pockerface
Pokud se Cash díval pořádně, tak fyzioterapeut byl 2x u Rogera i během 5.setu. Myslím, že do stavu 3:1. A pobavila mě věta, pravidla neporušil, ale podváděl. To si trošku protiřečí ne?
Reagovat
aligo
Jo to je věta jako z filmu Rrrr :D
Ona zemřela stářím, ták mladá :D
Reagovat
aligo
To je hroznej žvanil :D kompenzuje si svojí méně cennost a teď si bude vychutnávat svých 5 minut slávy :DD
Reagovat
Frick
zvlášť po ČTVRTYM setu mi to přijde plně v pořádku. Už se tam honili 2h40m, Fedexovi bude 36 let, Rafovi 31 a zdraví má (napůl) v háji. Menší přestávka mohla být prospěšná i pro kvalitu hry.

Jo, MTO (nebo spíš TTO) v koncovce setu, když se prohrává, to je na pováženou.
Reagovat
PetaM
:D :D :D :D Konec. :D :D
Reagovat
VlS
Pat se cítí mediálně přehliženej, tak vyrobil kauzu :-).
Reagovat
VlS
Možná, kdyby si dal mimo do ucha kroužek i do nosu, tak by se jím bulvár dva dny zaobíral.
Reagovat
EllNino
To dává smysl Pítý
Reagovat
FulnekUltras
se mi zdá, že jste to jeden čas taky trochu plácal... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Co by měla říkat Karolína Plíšková, Lucic zmizela na medical time do šatny a vrátila se jako Terminátor, který už neudělal ani jednu chybu a s drtivým servisem
Reagovat
Krisboy
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jako srovnává maraton s tenisem proboha. V maratonu se ani zastavit nemůžete, v tenise pauze jsou. Já vůbec nechápu co mele za blbosti
Reagovat
turista
I v maratónu se lze na chvíli zastavit, když máte potíže. Sám jsem dělal závodně atletiku 35 let včetně maratónů tak vím o čem je řeč. Ať jde Pat Cash do háje! Mluví z něj závist. Dokázal nepatrný zlomek toho co Roger Federer.
Reagovat
Krisboy
Zrovna přemýšlím, proč by se maratonec nemohl zastavit? Ale nevím, podrobná pravidla neznám.
Reagovat
Krisboy
Je to žvanil, to srovnání je fakt úplně mimo mísu.
Reagovat
fretek
V maratonu lze klidně zastavit (mnoho běžců to již využilo z horních i dolních sanitárních důvodů) a třeba kousek běžet i zpět, třeba vlivem úžehu.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, já teda maraton nesleduju takže nevím že tam vůbec pauzy jsou
Reagovat
turista
No při maratónu je nutný pitný režim což znamená třeba na chvíli zastavit a napít se. Někdy zase je nutný se vyčůrat na kraji silnice. Totéž při chodeckých závodech na silnici. Obé znám z atletiky a není to žádný důvod k diskvalifikaci. Na dráze to pochopitelně nelze a ani to není třeba. Ať se jde Cash vycpat!
Reagovat
Krisboy
A taky každá pauza, kterou si běžec dá, ho vždycky zdrží, takže je v podstatě sám proti sobě, fakt blbost...
Reagovat
turista
To je jasný. Ale ten běžec nebo chodec prostě na to občerstvení zastavit musí jinak by třeba závod nedokončil i když ho to zdrží. Je lepší se chvíli zdržet než to pak muset zabalit.
Reagovat
Fandina
Pravidla neporušil, ale podváděl. To jsou zase řeči.
Reagovat
Krisboy
No jo, tak má jenom ten jeden Wimbledon, tak je trošku zapšklý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist