Pátá porážka v řadě. Bouchardová opět končí v prvním kole

4. 4. 2017, 10:41
Aktuality 45
WTA MONTERREY - Trápení Eugenie Bouchardové pokračuje. Kanadská tenistka počtvrté v řadě nezvládla úvodní zápas turnaje WTA a po dnešní prohře 6-7 3-6 v prvním kole akce WTA International v mexickém Monterrey se Sarou Sorribesovou zaznamenala již pátou porážku v řadě. Naopak favoritky Anastasia Pavljučenkovová a Caroline Garciaová jsou ve druhém kole.
Eugenie Bouchardová

Eugenii Bouchardové se v posledních týdnech vůbec nedaří. Přitom letošní sezonu zahájila slušně a vypadalo to, že by opět mohla žebříčkem stoupat vzhůru. V Sydney si poprvé od loňského března zahrála semifinále a na Australian Open padla ve třetím kole 5-7 v rozhodující sadě s pozdější semifinalistkou Coco Vandewegheovou.

I přes porážku hrála třiadvacetiletá rodačka z kanadského Montréalu solidně a mohla se těšit na další turnaje. Po více než měsíční pauze se na tenisové kurty vrátila v mexickém Acapulku, kde skončila hned v prvním kole na raketě Ajly Tomljanovičové, jež se na okruh po více než roce vrátila po operaci ramene.

Třísetovou porážku utrpěla v úvodním vystoupení na prestižním podniku v Indian Wells a lepšího výsledku nedosáhla ani na tom nadcházejícím v Miami.

Pátou prohru v řadě zaznamenala ve včerejším utkání prvního kola na akci WTA International v mexickém Monterrey proti žebříčkově o 42 míst níže postavené Saře Sorribesové.

Jediná porážka dělí Bouchardovou od vyrovnání nelichotivého osobního rekordu, kdy před dvěma lety na jaře prohrála dokonce šestkrát v řadě. Za špatnými výsledky Kanaďanky údajně stojí stále nevyřešená žaloba bývalé světové pětky na adresu Americké tenisové federace a zranění z US Open 2015.

V premiérovém vzájemném duelu s o dva roky mladší Španělkou měla zpočátku navrch. Rychle vedla 3-0 a měla další čtyři brejkboly. Ovšem ani jeden nevyužila a pustila Sorribesovou zpět do zápasu. Španělka se šance chytla a srovnala.

Kanaďanka v prvním setu využila pouze jeden brejkbol z devíti nabídnutých. Obě hráčky si poté držely podání a o osudu první sady tak musel rozhodnout tie-break.

V něm se role otočily, tentokrát byla blíže k zisku úvodního dějství Sorribesová, která lépe zvládala klíčové momenty. Za stavu 9-8 využila pátý setbol a dramatický první set po hodině a 25 minutách vybojovala.

Ve druhé sadě už Bouchardová tahala za kratší konec. Dvakrát sice smazala náskok brejku soupeřky, nicméně ani jednou brejk nepotvrdila. Španělce se nakonec podařilo v sedmém gamu uhájit servis a výhodu brejku si pohlídala až do konce. O prohře Kanaďanky dnes rozhodlo hlavně to, že proměnila pouze 3 ze 17 brejkbolů.

Na jméno další soupeřky si bude muset Sorribesová ještě počkat. Ve druhém kole si zahraje buď s krajankou Carlou Suárezovou, jež letos v Monterrey plní roli nasazené čtyřky, nebo s Alison Van Uytvanckovou z Belgie.

Žádné komplikace nepřipustila v prvním kole trojnásobná šampionka Anastasia Pavljučenkovová. Ruská tenistka ovládla Monterrey v letech 2010, 2011 a 2013. V roce 2015 si zahrála čtvrtfinále a loni vypadla překvapivě už v prvním kole.

Letos se překvapení nekoná. Ruska ztratila v prvním kole s německou tenistkou Tatjanou Mariaovou pouhé čtyři hry a po 70 minutách postoupila mezi šestnáct nejlepších. Ve druhém kole narazí na kvalifikantku Kristie Ahnovou, nebo Janu Čepelovou ze Slovenska.

Mnohem více práce měla se svou první sokyní Caroline Garciaová. Nasazená trojka musela otáčet vývoj utkání proti až 304. hráčce světa Renatě Zarazuaové. S domácí divokou kartou prohrávala o set a brejk. Ve druhém kole vyzve Madison Brengleovou, nebo Nadiu Podoroskaovou.

Tříkolovou kvalifikaci zvládla Tereza Martincová. Dvaadvacetiletou Češku v prvním kole hlavní soutěže čeká osmá nasazená Christina McHaleová.

Do turnaje dnes vstoupí duelem s nasazenou šestkou Jekatěrinou Makarovovou další česká zástupkyně Denisa Allertová. První zápas dnes odehraje i světová jednička Angelique Kerberová. Němka změří síly se zkušenou Francescou Schiavoneovou.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (3. 4. 2017)
Dvouhra - závěrečné kolo kvalifikace
Martincová (5-ČR) - Loebová (4-USA) 7-6(2) 6-0
Dvouhra - 1. kolo
Sorribesová (Šp.) - Bouchardová (Kan.) 7-6(8) 6-3
Pavljučenkovová (2-Rus.) - Mariaová (Něm.) 6-1 6-3
Garciaová (3-Fr.) - Zarazuaová (Mex.) 4-6 6-2 6-3
Boserupová (USA) - Hibinová (Jap.) 6-0 6-2
Broadyová (Brit.) - Bellisová (USA) 7-6(7) 6-4
Vekičová (Chorv.) - Tigová (Rum.) 6-4 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

45
Přidat komentář
Fandina
V městě tance se už hraje a je to O2 Tenise, SuperTennise a taky na streamech a já se dívám na Barthel Brady a ty hrají na kurtu, na který si už moc dobře pamatuji z minula, protože za jeho základní čarou stají pěkný dům.
Reagovat
Fandina
A jinak se mi ten areál moc líbí a škoda, že tam třeba nehrají i kluci.
Reagovat
Jabadu
upozorňuji, že moje mandantka byla po těžkém psychickém otřesu a i ten se podepsal na jejím uklouznutí. Jsou na to svědci!"

"A já vám je můžu jmenovat: Petra Kvitová, Lucie Šafářová ... archanděl Gabriel, ..."
:-)
Reagovat
kada.tom
Jak nečekané :-))
Reagovat
dadaft
podle průběhu zápasu to byl boj jako hrom.
no, ona Evža je povahově asi poměrně prdlá husa, ale mě ten její tenis chybí,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, když si třeba vzpomenu na USO 2015 a její zápasy s Hercogovou a Cibulkovou, ufff, to byly řežby...
Reagovat
smazaný uživatel
rekl bych typicky marketingovy produkt... Nasledky nejsou vlastne nakonec nejhorsi, mohla jeste zacit chlastat bednu piva denne, nebo snupat kokajn...atd.
jeji tenis me take chybi...citil jsem v tom nejaky takovy tenisovy neoklasicismus:)
Reagovat
VlS
Já bych z ní ani nedělal produkt. Mladá hezká neokoukaná holka, která spadla z nebe a měla výsledky. No, tak se na ni nalepili agenti a začali prodávat. Evža měla prachy, o kterejch se jí ani nezdálo, publicitu, o jaký modeljy a hééérečky jen sní, což jsou další prachy. Pak upadla ve sprše a asi se opravdu blbě bacila. Přišel sup s advokátní praxí a nabídl jí služby - za procenta. To se dělá už i v Česku, poptej se v Kladrubech. Celej příběh.
Reagovat
smazaný uživatel
tak rozhodne z nebe nespadla...;) To me zase nevmluvis:)
Reagovat
VlS
A no tak z Marzu, z Měsíce, z Montrealu - něco si vyber, mě je to fuk. Opsal bych to, že se náhle objevila, jestli se ti to líbí víc :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vybiram ten Mesic, ted obcas na kurtu pusobi jak namesicna:)
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale abych byl uprimny dadafte, "ja te Evzence uz zahybam par tydnu z Natalii":)
Asi to cekani pomalu vzdavam...
Reagovat
blixa
Oreiro ?? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Blixa, to mas dost spozdeni
Tam uz to mame s Natalii Oreiro daaaaavno za sebou, stare sramy, proc si jako myslis, ze vznikl ten song - Tu Veneno?!...:D)
Pokud neznas spanelsky, tak jen strucne,...proste me mela uz plne zuby, tak to hodila do songu...(skoda ze me nedocenila, diky mne ji vznikl aspon famozni hit, no nic...uz to nejak prebolelo)

Tady jde uz o jinou Natalii, hlavne mame spolecny konicek, milujeme travu, takze to vypada nadejne...ta Oreiro k ty trave proste nemela kladny vztah...
Reagovat
VlS
Pro kladnej vztah k trávě musíš na Jamaicu. Potvrdí ti to 9 z 10 Jamaičanů ( ten desátej taky, až se probere)
Reagovat
dadaft
taky jsem s tou Natálií mimo.
Reagovat
dadaft
Vykljanceva?
Reagovat
smazaný uživatel
jasne:)
Reagovat
Fandina
Tady je sestřich ze zápasu a je to rychlá střílečka z obou stran :-))
http://www.livesport.cz/zapas/lv4xd2hE/#video
Reagovat
Fandina
sestřih
Reagovat
janek_da
dokáď buděš daváť randé cez tvítr, toš báť tuto sezonicu presráš. krleš.
Reagovat
blixa
Evženo Evženo, dělej se sebou něco ! Dyk tohle už ani není vtipný. Jak si z tebe má člověk dělat srandu, když už zbývá jen lítost ?
Reagovat
VlS
pokud to nevyjde s žalobou proti USTA, podá žalobu na český tenisový svaz, její sebevědomí težce piškodila Petra ve finále Wimblu a dorazila jí Lucy na Hopmanu. Z toho začala ztrácet orientaci a pád na USO tak byl následek a nikoli příčina potíží. Škoda, že je po Aprílu.
Reagovat
Fandina
Caroline Garcia sice hrála s 304 hráčkou světa, ale i tak jsem ráda, že vyhrála, letos se jí moc nedaří. Dva poslední sety byla lepší a zase se mi hezky na její útočný styl dívalo. A jinak je to další hráčka, po Jeleně, Mugu, Barče i Hrádě, která o dost zkrátila dlouhé vlasy.
Reagovat
aligo
Kdyby radši trénovala místo toho aby se soudila a dělala jiné ptakoviny jako modeling atd tak by to taky vypadalo jinak
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak je celkem jasné, že do vynesení rozsudku nemůže začít hrát líp, snižovala by tím částku, kterou vysoudí.
Reagovat
Fandina
To má logiku, ovšem Genii se moc nedařilo ani před tím úrazem, vyběhla nahoru v roce 2014, tam to bylo top, ale v roce 2015 nehrála nic moc :-))
Reagovat
smazaný uživatel
antuka Evzenu nepotrebuje.. ;-)
Reagovat
VlS
Na druhou stranu, antuka rozsypaná ve sprchách by mohla trochu omezit riziko pádu na hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
ani to by nepomohlo, kdyz je pod pivrchem sampon. Musela by pickat, az to uschne. ;-)
Reagovat
VlS
No, a je to teorie, nebo s tím máš zkušenost? Víš, když jsem byl kdysi v minulém století na vojně, tak antuka měla takřka charakter univerzálního materiálu, zejména okrašlovacího, neboť vojenskému oku neladilo nic víc, než antukou vysypané cestičky, možná aby generalita při kontrolách nepadala tu na hlavu, tu na prdel. Generál padlej na hlavu, to je velkej průser. Já bych se toho proto nebál.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to já byl na vojně dokonce v minulém tisíciletí, antuku jsme nepoužívali, ke zkrášlování se zásadně používal beton nebo asfalt. A zelená barva, samozřejmě.

Nedávno jsem v TV viděl pořad o tom, jak ušáci v Kalifornii začali v místech s nedostatkem vody barvit uschlou trávu speciální (pochopitelně ekologickou) zelenou barvou. Další důkaz toho, jak byl socialismus napřed a že má Fulnek pravdu, 'bo u nás se to dělalo už v době, kdy zítra znamenalo včera.
Reagovat
janek_da
na vojně za krásné ještě platilo, když to bylo mokré od hadru
Reagovat
VlS
A mazláku - to by byl teprve pád :-)
Reagovat
George_Renel
V těch materiálech ti schází nezbytný kbelík s vápnem. :-)
Reagovat
VlS
Ten tam přirozeně byl, čím bys tu antuku lemoval :-))
Reagovat
smazaný uživatel
skoda, ze mam jine esteticke naroky nez padly general.. :-(.. :-)))
Jinak co do zkusenosti - s antukovym blatickem i s vojnou jsou jen ty nejhorsi. Prvni se udesne smyka a druhe jsem si nazorne uzila v ramci branne pripravy, uz si nevzpominam v kterem tisicileti, kdy me pri mem vzrustu vzdy mlatila atrapa pusky do lytek a pod maskou v ramci alergie vyrazel ekzem. Po demonstrativnim sejmuti obojiho a prohlaseni, ze se proti presile stejne neubranim a rozhodne nechci zemrit s priskvarenou gumou na obliceji mi bylo toto utrpeni (a ponizeni) skutecne malem nadobro ukonceno.. :-))
Reagovat
a.magerova
Ulož si nový objev: piškodila... :-)))

P.S. Ale začíná to být nakažlivé, málem jsem odeslala koment s i místo o ve slově, kterým začínám (a nemyslím oslovení)... no ufff, to by bylo fopaaa.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
pisu si, piskodila.. :-))
Reagovat
VlS
Holky, ani nevíte jak mě těší, že mohu přispět k Vaší zábavě. Tak aby se mě "nepiškodil" prstoklad, měly byste po srandě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a jeste jsem (v debate o budouci prvni dame) nasla: ve spidnim pradle.. ;-) :-)))

mimochodem, ten Berduv april s kandidaturou na zemanovske nafukovacce v bazenu a v cervenych trenclich zas nebyl uplne marny.. ;-)
Reagovat
a.magerova
No ale tady se musím VlSe zastat, zde to opravdu není překlep, ale terminus technicus !!!

Koukni jaké ona obléká pidi prádlo čili spidní prádlo... ;-)

Ano pro nás Tomáš na nafukovačce fakt super, ale asi chlapi upřednostní Ester... :-/

https://www.instagram.com/p/BSWMT-8Fzjv/

https://www.instagram.com/p/BM03gCCAGah/?hl=cs
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, dobre.. ;-) Ale koukam, ze mi utkvela nafukovacka a Tomas ma zlute trenky, no TOTO! Takhle se delaji famy.. -)))
Reagovat
blixa
Tak jasné, pidi spidní prádlo aby nebránilo pičkování, ne ? ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Přesně tak, prostě klasika !!!

http://panorama.mnoho.info/userFiles/junior/pohadky/horakyne.jpg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist