Patnáctiletá Larcherová De Britová má skalp Pennettaové

30. 7. 2008, 21:25
Aktuality 2
WTA MONTREAL - Teprve pátnáctiletá Portugalka svými výkony i nadále oslovuje tenisový svět. Dnes v Montrealu porazila světovou osmnáctku Pennettaovou a už podruhé v kariéře postoupila do třetího kola. V něm narazí na Kuzněcovovou.
Michelle Larcherová De Britová

Larcherová De Britová vstoupila už do svého dvanáctého zápasu na okruhu WTA bez respektu. V úvodní sadě odvrátila pět ze šesti brejkbolů soupeřky a vyhrála 6-3. V druhém setu jí však Flavia Pennettaová nedala šanci - Portugalce nenabídla žádnou příležitost k prolomení servisu a se ztrátou pouhých 9 fiftýnů vyhrála 6-0. Jenže nezkušenou De Britovou "kanár" nerozhodil. Naopak, v rozhodujícím dějství dvakrát prolomila podání 18. hráčky světa a stejně jako v první sadě vyhrála 6-3.

Michelle Larcherová De Britová:
  • Hvězda budoucnosti
  • Patnáctiletá Portugalka se své první výhry na okruhu WTA dočkala už před rokem v Miami, když jí bylo čerstvých 14 let. Letos na Floridě svůj loňský výsledek ještě vylepšila, když porazila i světovou šestnáctku Agnieszku Radwaňskou a zahrála si 3. kolo. O senzaci se málem postarala před dvěma týdny ve Stanfordu, když šahala po vítězství nad bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou. V Montrealu si po výhrách nad Kingovou a Pennettaovou podruhé v kariéře zahraje zápas třetího kola. V boji o postup do čtvrtfinále se pokusí zaskočit světovou čtyřku Světlanu Kuzněcovovou.

    Narozdíl od turnajové patnáctky Pennettaové se dnes daří ostatním nasazeným hráčkám. Čerstvá vítězka turnaje v Los Angeles Dinara Safinová z Ruska do turnaje v Montrealu vstoupila výhrou 6-2 6-4 nad svou krajankou Anastasií Rodionovovou.

    Problémy s postupem neměli ani další Rusky: šestá nasazená Anna Čakvetadzeová si poradila s domácí Jill Craybasovou a turnajová dvanáctka Naděžda Petrovová porazila Thajku Tanasugarnovou.

    Bez boje postoupila do osmifinále Francouzka Marion Bartoliová, které k zápasu nenastoupila kvůli bolesti zad Ruska Alisa Klejbanovová.

    WTA MONTREAL (Kanada, tvrdý p., 1.340.000 dolarů) - úterní výsledky:

    Dvouhra - 2. kolo:
    Čakvetadzeová (6-Rus.) - Craybasová (USA) 6-2 7-5
    Safinová (7-Rus.) - Rodionovová (Rus.) 6-4 6-2
    Schnyderová (9-Švýc.) - Niculescová (Rum.) 6-1 7-5
    Azarenková (11-Ukr.) - Bammerová (Rak.) 6-2 6-2
    Petrovová (12-Rus.) - Tanasugarnová (Thajsko) 6-3 6-2
    Larcherová De Britová (Port.) - Pennettaová (15-It.) 6-3 0-6 6-3
    Sugijamaová (Jap.) - Peerová (Izr.) 6-2 6-2
    Paszeková (Rak.) - Czinková (Maď.) 6-4 7-5
    Bartoliová (10-Fr.) - Klejbanovová (Rus.) bez boje
    Duboisová (Kan.) - Kirilenková (13-Rus.) 2-6 6-2 7-6(4)

    Čtyřhra - 2. kolo:
    Hrdinová/Uhlířová (ČR) - Dabrowski/Fichman (Kan.) 6-1 6-3

    TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

    Komentáře

    2
    Přidat komentář
    smazaný uživatel
    Myslím si že tahle bude jednou hráčkou TOP10 a možná i světovou jedničkou. Přál bych ji to. Je to pěkná holka. Myslím si že klidně může zítra porazit i Kuznětsovou. Přeju jí to.
    Reagovat
    smazaný uživatel
    její řev mě přivádi k šílenství...ještě štěstí že sem neznal zamlada Sharapovou...nechápu že je otcové jako malé nepropleskli,na kurtu je to nepříjemný strašně moc...
    Reagovat

    Nový komentář

    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

    Registrace nového uživatele

    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

    Registrace nového uživatele
    TOPlist