Pattaya: Bývalé šampionky nezaváhaly. Naopak Cibulková či Jie Zheng v Thajsku končí

7. 2. 2012, 16:18
Aktuality 15
WTA PATTAYA - Šampionka z let 2009 a 2010 Věra Zvonarevová i obhájkyně titulu Daniela Hantuchová zvládly 1. kolo i na letošním ročníku turnaje v Pattaye. Kdo však přes nástrahy prvního zápasu nedokázal překročit, byly nasazené Dominika Cibulková, Číňanka Jie Zheng a nemocná Kazaška Voskobojevová.
Dominika Cibulková

Věra Zvonarevová letos ve dvouhře zatím tápala, neboť v Sydney vypadla v 1. kole s Kuzněcovovou a na Australian Open po problémech v úvodním zápase s Dulhgeruovou skončila ve 3. kole na raketě krajanky Makarovové. Společně s Kuzněcovovou však v Melbourne triumfovaly ve čtyřhře.

V oblíbené Pattaye na současnou světovou osmičku čekala domácí kvalifikantka Varatchaya Wongteanchaiová, která dosud na okruhu WTA v hlavní soutěži nevyhrála jediné utkání. Dvaadvacetiletá Thajka sice o pět let starší favoritce vzala třikrát podání, Ruska si však postup pohlídala a za 95 minut vyhrál 6-2 7-5.

"První zápas na turnaji je vždy těžký. Nehrála jsem svou hru, ale vždy když jsem potřebovala, tak jsem přišla s dobrým úderem," komentovala Zvonarevová, jež turnaj v letech 2009 a 2010 vyhrála.

Po 13 výhrách v řadě její vítěznou šňůru přetrhla až v loňském semifinále Daniela Hantuchová, jež nakonec triumfovala. I zkušená Slovenka, jež o víkendu pomohla Slovensku k postupu do baráže Fed Cupu, do Pattayi přiletěla obhajovat titul.

"Loni jsem měla den na přesun a aklimatizaci, těžko jsem se s tím srovnávala. Snad se s tím letos vypořádám lépe," řekla Hantuchová před odletem do Thajska. Na úvod ji čekala snadná soupeřka na rozehrání: až 437. tenistka světa Nungnadda Wannasuková nekladla velký odpor a osmadvacetiletá Slovenka zvítězila hladce 6-2 6-0, když nečelila jedinému brejkbolu.

Dalším favoritkám se už ale tolik nedařilo. Další Slovenka, jež o víkendu hrála Fed Cup, Dominika Cibulková překvapivě prohrála 4-6 1-6 s Anne Keothavongovou a ani na čtvrtém letošním turnaji se tak nedostane dál než do 2. kola.

Radost svým fanouškům tak Cibulková udělala v tomto roce asi zatím jen reklamou, ve které vystupuje v sexy bikinách.

Zaváhala také pátá nasazená Jie Zheng. Číňanka, jež v úvodu sezony vyhrála turnaj v Aucklandu, podlehla 3-6 2-6 Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Stejnou soupeřku přitom před pár dny porazila ve Fed Cupu a pomohla tak své zemi k postupu do baráže o Světovou skupinu II.

Kvůlinemoci nedohrála špatně rozehrané utkání turnajová šestka Galina Voskobojevová. Kazašská tenistka do dalších bojů pustila domácí veteránku Tamarinu Tanasugarnovou.

- WTA INTERNATIONAL PATTAYA -
(Thajsko, tv. povrch, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (07. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Zvonarevová (1-Rus.) -  Wongteanchaiová (Thaj.) 6-2 7-5
Keothavongová (Brit.) - Cibulková (2-SR) 6-4 6-1
Hantuchová (3-SR) -  Wannasuková (Thaj.) 6-2 6-0
Kirilenková (4-Rus.) - Dellacquaová (Austr.) 4-6 7-6(6) 6-3
Su-Wei Hsieh (Thaj-wan) - Jie Zheng (5-Čína) 6-3 6-2
Tanasugarnová (Thaj.) - Voskobojevová (6-Kaz.) 6-3 4-2 skreč V. 
Kingová (8-USA) - Watsonová (Brit.) 6-4 6-2
Doiová (Jap.) - Lertčívakarnová (Thaj.) 6-1 6-3
Kudrjavcevová (Rus.) - Čou I-miao (Čína) 6-1 7-5
Čchang Kchaj-čchen (Tchaj-wan) - Daniiliduová (Řec.) 7-5 6-1
Amanmuradovová (Uzb.) - Robsonová (Brit.) 5-2 skreč R.
Dateová-Krummová (Jap.) - Lertpitaksinčajová (Thaj.) 6-1 6-1
Mirzaová (Indie) - Moritaová (Jap.) 3-6 6-1 6-2
U. Radwaňská (Pol.) - Pivovarovová (Rus.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
MirecSVK
Skoda,ze sa slecna nevenuje tenisu na 100%, potom by mala aj na top desiatku,ale vybrala si podobnu cestu ako Hantuchova a tak bude dlhe roky brazdit okolo 20 miesta na svete a bude spokojna.V podstate sa ani nieje co stazovat,len ma troska mrzi,ze svoj velky potentcial uz nerozvja.
Reagovat
smazaný uživatel
ale za to usilovne rozvija svoje sebavedomie a vyjadrenia o najlepsom forhande na okruhu ako na kazdu ma a aku ma vzdy formu ako nejaka wozniacka ju nemoze porazit a podobne , v tomto su oproti hantuchovej rozdielne ,daniela aspon triezvo hodnoti svoju formu na co ma kde moze byt na rozdiel od dominiky ktora ma na konte 1titul za to vyhlasenia ako serena s 13gs ,a ten jej tenis aspon pre mna je coraz menej atraktivny bez planu ,taktiky je to vzdy 35chyb 20winerov a bud to staci alebo nie,mna skor mrzi rybarikova ktora ma urcite vacsi potencial atraktivnejsi tenis plny napadov ale tiez akosi nie a nie sa dostat tam kde patri aspon do 25.
Reagovat
smazaný uživatel
Rybáriková je dosť často zranená, takže nemá toľko štastia ako Domča. Ale myslím si, že aj Dominike sa to trochu uleží v hlave a začne rozmýšlať realistickejšie a vyšplhá sa ešte vyššie v rebríčku.
Reagovat
VlS
Já nevím, jestli má Dominika potenciál na top 10. Má hroznou nevýhodu, že je malá a těch 20 cm odstupu od bomberek typu Marie, Viky, Petry, Julie, to se prostě dohání těžko a všechno uběhat nejde. Myslím si, že prakticky trvalá přítomnost v první třicítce není vůbec málo, když vezmeš v úvahu, že je to z mnoha set holek z celýho světa.
S tím, že její sebevědomí překračuje její výkony souhlasím, poslouchal jsem jí minulý týden ve Fun Radiu a moře jí bylo po kolena :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
misoSK
na najlepsiu 10-ku podla mna nema, momentalne sa pohybuje okolo maxima na ktore ma, zialbohu totiz tych 20 cm naozaj velmi citit a je to hendikep, ale osobne mi vadi ta jej neskromnost a prehnane sebavedomie, ale mam taky pocit, ze to jej vstepil hlavne trener Zeljko Krajan
Reagovat
VlS
Mišo, já si myslím, že to je určitá povahová vlastnost, se kterou se lidi rodí (případně výchova od malinkata) a prostředí, kde žiješ řekněme do 10, 12 let. Vím, že jsou teorie, podle kterých se člověk utváří v prvních 3 - 5 letech života, další výchovou se dají některé aspekty buď podpořit, nebo částečně eliminovat, ale už se nedají moc změnit.
Jestli někdo vyrůstal v prostředí dominance jednoho z rodičů a převzal dominanci jako model chování, tak mu to z hlavy nedostaneš.
Reagovat
misoSK
ano ma to v sebe, ale Krajan to u nej prehlbil tvrdeniami o najlepsom forhende na okruhu a podobnymi nezmyslami...vrodene sebavedomie je vyborna vlastnost ak chce byt niekto uspesny, lenze u Dominiky to sklzlo k namyslenosti, a zda sa mi, ze ta jej namyslenost sa stale stupnuje
Reagovat
VlS
No, tak to je mi jí líto, protože to vždycky po každým neúspěchu slízne. Fakt je, že její forehand není špatnej, ale nejlepší na okruhu není ani náhodou. Nevím, kdo má nejlepší forehand, třeba to, co dneska předváděla Julie nebo Lucka, to nemělo daleko k dokonalosti, ale jestli jsou na žebříčku na místě 3 nebo 30, to nevím.
Reagovat
Frick
A kdyby jsme byli ČSFR, vešla by se vůbec do nominace? Ale asi by to bylo Kvitová, Hantuchová, Cibulková, Benešová/Rybáriková.

Takže by klidně tam byly tři Sloveny? :-)))
Reagovat
VlS
Nevím, co by bylo kdyby. Kdyby, tak to můžu vzít jedině podle žebříčku a pak by tam byla Dominika s Petrou a debl buď Iveta s Bárou, nebo Lucka s Andreou. Jak jsi přišel na Rybárikovou mě moc nenapadá.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde si nechal Danielu ? Ona má urcite lepšiu formu ako Dominika. A aj v deblu by sa hodila. Veru Rybarikova neviem co tam :DD
Reagovat
VlS
Píšu, že podle žebříčku, tam je Dominika před Dankou, jinak já dance fandím, Dominice moc ne.
Reagovat
VlS
No, kdyby bylo Československo, tak by tam byly 4 holky z Československa. Začneme řešit, kdo je z Moravy a kdo z Čech a že zase Morava trhá trny z paty Čechům? Pro mě je tohle dělení trochu absurdní a nevidím k němu důvod.
Reagovat
Heather_Fedex
kader nouni ja jaksi ochlupeny. ted vypada hrozne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist