Paul se stal vítězem Dallas Open a má druhý titul v kariéře

11. 2., 23:10
Aktuality 0
Američan Tommy Paul (26) se stal vítězem třetího ročníku turnaje Dallas Open, když ve finále porazil krajana Marcose Girona (30) ve třech setech 7:6, 5:7 a 6:3. Pro Paula je triumf v Dallasu druhým turnajovým vítězstvím na okruhu ATP, naopak Giron na svůj první titul dál čeká.
Profily hráčů
Tommy Paul na Dallas Open. (@Profimedia)

Paul – Giron 7:6, 5:7, 6:3

Giron ztratil vůbec první podání na celém turnaji už ve třetím gamu finálového souboje, brzy však dokázal skóre srovnat a o výsledku první sady nakonec rozhodoval tiebreak. V něm si Paul díky vypracoval náskok a poté, co proměnil druhý setbol, se dostal do vedení i psychické výhody.

I dál totiž vládla zápasu podání. Tommy Paul byl až do stavu 5:4 o krok napřed. Gironovi se ale dařilo čím dál častěji útočit na Paulův servis a díky razantní hře nakonec v jedenáctém gamu uspěl a proměněním brejkbolu si připravil pozici pro získání setu.

Do rozhodující sady ale vstoupil Giron špatně, v prvních třech gamech uhrál jen tři míče, ztratil podání a Tommy Paul už si vedení zkušeně pohlídal. Stejně jako v semifinálovém utkání s Benem Sheltonem dokázal eliminovat hlavní zbraň soupeře - tvrdý servis, a naopak sám sázel esa (v utkání jich nastřílel sedm oproti jednomu Gironově. "Byl to neuvěřitelný zápas. bylo to nejlepší finále, jaké jsem kdy hrál," svěřil se vítěz v pozápasovém rozhovoru.

Paul se dočkal titulu po více než dvou letech, svůj jediný předchozí triumf slavil na hardu ve Stockholmu v listopadu 2021. Vítězství v Dallasu jej posouvá na 14. místo žebříčku ATP před krajana Francese Tiafoeho. Marcos Giron se posune v novém vydání rankingu ze 67. příčky na 52. místo.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist