Pavlásek postoupil do finále challengeru v Bangkoku

16. 1. 2016, 10:51
Aktuality 5
CHALLENGER BANGKOK - Adam Pavlásek v thajském Bangkoku postoupil počtvrté v kariéře do finále challengeru. Český mladík dnes porazil Portugalce Frederica Silvu a se zkušeným Rusem si zahraje o svůj druhý titul
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek dal letos před kvalifikací Australian Open přednost startům na challengerech. A zdá se, že se rozhodl správně. Minulý týden v Bangkoku sice prohrál hned v prvním kole s Južným, ale tento týden na stejném ještě přemožitele nenašel.

Druhý nasazený Čech v Thajsku porazil Jimmyho Wanga, pak otočil zápasy s krajanem Robinem Staňkem a Bělorusem Zhyrmontem a v dnešním semifinále přehrál 6-4 6-3 Portugalce Frederica Silvu.

Do finále challengeru postoupil 161. tenista žebříčku Pavlásek počtvrté v kariéře, ovšem poprvé na tvrdém povrchu. Loni v něm prohrál na začátku května na antukách v Ostravě a v Římě, v červenci pak slavil premiérový triumf na antuce v Popradu.

O svůj druhý titul si na akci s dotací 50.000 dolarů zahraje s bývalou světovou osmičku Michajlem Južným, kterému může oplatit týden starou porážku. Třiatřicetiletý Rus, který se vinou série zranění propadl do druhé světové stovky a loni v létě prohrál osm utkání v řadě, minulý týden thajský turnaj vyhrál a pozici favorita potvrzuje i podruhé. Tento týden ještě neztratil set a svou neporazitelnost prodloužil už na devět utkání.

• CHALLENGER BANGKOK •
Thajsko, th. povrch, 50.000 dolarů
sobotní výsledky (16. 01. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Pavlásek (2-ČR) - Frederico Silva (Portug.) 6-4 6-3
Južnyj (1-Rus.) - Jason Jung (Čína) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
kada.tom
Finále patrně maximum, Južnýho nedá ani náhodou, i když bych mu to přál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
minulý týden to nebylo beznadějné
Reagovat
Fandina
Dneska to měl pod kontrolou. Super a škoda, že v dalším kole má zase Južného, který ho minulý týden jasně přehrál. Ale uvidíme, třeba se poučil, něco vymyslel, držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, finále je super, ale obávám se, že si to starej mazák Južnyj vzít nenechá...
Reagovat
Frick
Ale výhra ve finále je asi realitě vzdálena :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist