Pavlásek prohrál druhé finále během sedmi dnů, v Římě podlehl Bedenemu

10. 5. 2015, 07:53
Aktuality 4
CHALLENGER ŘÍM - Adam Pavlásek si podruhé během sedmi dnů zahrál v challengerovém finále, ale ani druhý pokus získat premiérový titul mu nevyšel. Na antuce v Římě podlehl nejvýše nasazenému Britovi Aljažu Bedenemu.
Profily hráčů
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek minulý týden v Ostravě vyřadil tři nasazené soupeře a v neděli si poprvé zahrál v challengerovém finále. A stejnou bilancí se může pochlubit i po challengeru v Římě, kde prodal své nabyté sebevědomí z domácího turnaje.

Dvacetiletý Čech si v italské metropoli poradil s domácím Travagliou, ve druhém kole přehrál osmého nasazeného Švéda Eliase Ymera, ve čtvrtfinále snadno porazil druhého nasazeného Němce s jamajskými kořeny Dustina Browna, ve svém celkově čtvrtém challengerovém semifinále zdolal domácí nasazenou pětku Marka Cecchinata a přemožitele našel až ve finále v nasazené jedničce a 89. hráči světa Aljaži Bedenem.

V prvním setu Pavlásek držel s favoritem krok. Za stavu 5-4 měl dokonce dva setboly, ale nevyužil je a to ho zlomilo. Za celý zápas nedokázal pětadvacetiletému Britovi slovinského původu sebrat jediný servis a nakonec prohrál 5-7 2-6.

Talentovaný český tenista, který už má zkušenosti z Davis Cupu či Hopman Cupu, se navzdory finálové porážce posune v příštím vydání žebříčku poprvé do Top 200. Figurovat by měl kolem 175. místa.

Bedene, jehož maximem je ve světovém žebříčku 71. pozice, tak získal svůj jubilejní 10. challengerový titul.

Čtyřhru v Římě vyhrál už v pátek nejvýše nasazený česko-německý pár František Čermák a Dustin Brown.

• CHALLENGER ŘÍM •
Itálie, antuka, 42.500 eur
sobotní výsledky (09. 05. 2015)
• Dvouhra - finále •
Bedene (1-Brit.) - Pavlásek (ČR) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
janek_da
Mám dneska akorát dva tipy

J.Sousa(Isner) - 3.85
Thiem(Bolleli) - 2.35
Reagovat
smazaný uživatel
I tak velký úspěch pro Adama.
Reagovat
horska.kraslice
Taky to tak vidím a gratuluji.
Reagovat
slacker
Jen aby se zduraznilo to PRO Adama. Jinak to zase prilis velky uspech neni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist