Pavlásek prohrál slušně rozehraný zápas s Basilašvilim a končí ve čtvrtfinále

21. 7. 2016, 13:39
Aktuality 17
ATP KITZBÜHEL - Adam Pavlásek zažil v Kitzbühelu dosud nejúspěšnější týden své kariéry. Jednadvacetiletý Čech si v Rakousku zahrál své první čtvrtfinále na okruhu ATP, postup do semifinále už ale nevybojoval. S Gruzíncem Basilašvilim dnes prohrál dobře rozehraný zápas 7-5 6-7 3-6.
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek prožil tento týden v rakouském Kitzbühelu dosud nejúspěšnější týden své kariéry. Jednadvacetiletý Čech si na rakouské antuce zahrál své první čtvrtfinále na okruhu ATP a solidně dnes rozehrál i souboj o postup do semifinále.

Pavlásek vyhrál v duelu s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim úvodní sadu 7-5 a ve druhé sadě si díky brejku ze třetí hry vypracoval vedení 3-1, v šestém gamu ale poprvé v utkání sám ztratil podání a celý set pak ztratil v rozhodujícím tie-breaku. Ve třetím setu zaváhal český tenista na servisu dokonce dvakrát, zatímco sám se nedostal ani k jedné brejkové šanci, a utkání pak po téměř dvou hodinách boje prohrál 7-5 6-7 3-6.

123. hráč světa Basilašvili tak v Kitzbühelu přehrál po Lukáši Rosolovi, kterého porazil již v prvním kole, i druhého českého zástupce a vybojoval tak premiérový postup do semifinále turnaje ATP, ve které vyzve šestého nasazeného Srba Dušana Lajoviče.

Pavlásek i přes dnešní prohru zaznamenal nejlepší výsledek na okruhu ATP, kde zatím vyhrál tři zápasy. Poprvé uspěl v prvním kole Roland Garros a v Kitzbühelu si tento týden postupně poradil s Argentincem Maximem Gonzálezem a třetím nasazeným Marcela Granollersem ze Španělska.

Večerní souboj bratrů Melzerových skončil výhrou o devět let mladšího Geralda. Šestadvacetiletý Rakušan vyhrál nad Jürgenem, který se vrací po operaci ramena, 3-6 6-3 6-1 a připravil mu tak první letošní porážku.

"Jsem rád, že jsem v semifinále, ale mnohem raději bych vyhrál nad jiným soupeřem," řekl Gerald Melzer, který letos před turnajem v Kitzbühelu nevyhrál na okruhu ATP ani jeden zápas. Zítra si však se čtvrtým nasazeným Italem Paolem Lorenzim zahraje o premiérové finále.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 520.070 eur
středeční výsledky (20. 07. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Basilašvili (Gruz.) - Pavlásek (ČR) 5-7 7-6(2) 6-3
Lorenzi (4-It.) - Struff (8-Něm.) 6:2, 6:7 (5:7), 7:5
Lajovič (6-Srb.) - Chačanov (Rus.) 6-3 6-2
G. Melzer - J. Melzer (oba Rak.) 3:6, 6:3, 6:1
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
letityfanousek
škoda, že Adam nejde dál
Reagovat
Fandina
Dodatečná gratulka Adamovi k postupu na ATP. Pěkné a škoda, že to dneska nevyšlo. Příští týden hraje na challengeru v Nizozemí. Škoda, že ne v Praze. Věřím, že by ho diváci na Štvanici hecli víc než v cizině.
Reagovat
Frick
Mirek to zakázal.
Reagovat
svetova.dvojka
V krajině Stalina hrají i tenis jo wau...
Reagovat
smazaný uživatel
Struff se neuvěřitelně hecnul, dneska by porazil i Djokovice.
Reagovat
aligo
A kdo ne
Reagovat
Kozoroh
Djordjeho ano...
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/tenis-prague-open-stvanice-klizan-hlavackova-hradecka-pfh-/tenis.aspx?c=A160721_133846_tenis_bem

Šavrda přiznal, že příslib účasti mu dali také daviscupoví reprezentanti Jiří Veselý a Adam Pavlásek.Jenže manažer (Miroslav Černošek z TK Prostějov) s jejich startem na Štvanici nesouhlasil. To je bohužel výsledek nezdravé rivality mezi dvěma kluby. Škoda pro český tenis i pro pražského diváka,? zalitoval štvanický manažer.

--------------------------

Jako Veselka už z challengerů může patřit leda tak na ten nejvyšší 125.000, co je třeba v Prostějově, to je blbost (a Kližana už vůbec nechápu - jestli se házelo prachama...? A od koho?), aby se tam hrnul na 50.000, to už nedává smysl. Nicméně s Pavláskem to skutečně zapáchá poněkud.
Reagovat
lars
zeptej se I. Kadirky, kolik bude stat ucast Klizana
Reagovat
Frick
Jako že svaz mu bude sypat prachy?

Pracoval jsem i s možností, že Kližana sponzoruje někdo z partnerů turnaje, ale jeho sponzory jsem nikde nenašel.
Reagovat
tommr
no jestli to je pravda tak je Černošek ještě větší šmejd než jsem si myslel ... :(
Reagovat
bIbec
No dobře, že nemá zákaz Kolář, který ty příležitosti, hrát na takových turnajích, potřebuje z našich borců momentálně nejvíc.
Reagovat
hatatytla
Celý zápas byl lepší hráčem Basilašvili, první set o byl o jednom míči. Pavlásek ho vyhrál jenom díky relativní úderový solidnosti a servisu. Potom soupeř ještě přidal na intenzitě a Adam začal odpadat. Na to že prohrál celkově o 16 bodů, tak je výsledek ještě milosrdný, v souběžně hraném zápase vyhrál Lajovič o 15 bodu a výsledek byl 6:3 6:2.
Reagovat
smazaný uživatel
první půlku 2. setu byl Adam lepší. Ten proměněný BP v 1. setu byl taky paráda. Jinak máš ale pravdu
Reagovat
historik
set a brejk nahoře. Potom měl ještě šance za stavu 2:1 ve třetím, kdy se tahal přes několik shod a pak si hned projel podání. Tohle mrzí, tady byla šance:-((
Reagovat
tommr
jj to je promarněná šance na průlomovej výsledek. Na tak slabě obsazenej ATP turnaj se jen tak nedostane ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
šance určitě ,ale forma jako v Praze nebyla, nedostal se do takového rytmu.
Po tom breaku ve 2. setu jsem to ale na 90% viděl doma,to dominoval .Pak se to ale obrátilo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist