Pavlásek s Beharem titul z Masters v Madridu nezískali. Ve finále podlehli Kordovi a Thompsonovi

4. 5., 17:12
Aktuality 8
ATP MADRID - Adam Pavlásek (29) s Arielem Beharem (34) neuspěli ani ve svém druhém finále na nejvyšším okruhu. Česko-uruguayský tandem podlehl v souboji o titul na Masters v Madridu 3:6, 6:7 Sebastianovi Kordovi (23) a Jordanovi Thompsonovi (30). Američan s českými kořeny a syn slavného bývalého českého tenisty Petra Kordy odehrál své vůbec první deblové finále na hlavní tour, nejcennější triumf slaví i Australan.
Pavlásek s Beharem senzační jízdu na Masters v Madridu k triumfu nedotáhli (© Profimedia)

Korda/Thompson – Behar/Pavlásek 6:3, 7:6

Adam Pavlásek se v singlovém žebříčku vyšplhal na 72. pozici. V posledních letech se mu ale v této disciplíně vůbec nedařilo, a proto se rozhodl od jara 2022 působit už jen v deblových zápasech. S uruguayským veteránem Arielem Beharem tvoří velmi nadějný pár, ovšem na první titul stále čekají.

Po loňském finále v Antverpách nedosáhli na trofej pro šampiony ani na Masters v Madridu, kde zapsali všechny tři výhry v super tie-breaku. Ve finále se Sebastianem Kordou a Jordanem Thompsonem, kteří spojili síly poprvé, se však k rozhodující sadě ani nepropracovali.

Pavlásek ztratil svůj první game na servisu a poté česko-uruguayský tým nevyužil ani jeden ze čtyř brejkbolů, přestože měl i tři šance v řadě. Thompson v deváté hře proměnil třetí setbol esem. V podobném duchu se nesla i druhá sada. Také v ní měli Pavlásek s Beharem více šancí, ale ani jednu ze dvou nezužitkovali a v tie-breaku prohráli 7:9, ačkoli v něm vedli 4:1 a disponovali i setbolem.

Zatímco Korda odehrál své vůbec první deblové finále na nejvyšší tour, Thompson slavil svůj šestý a nejcennější triumf. Pavlásek se mohl stát prvním českým šampionem mužské čtyřhry na Masters od roku 2012, kdy Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem kralovali v Miami a Šanghaji, a premiérovým v Madridu. Behar ve svém 11. finále útočil na čtvrtou trofej, první na akcích větších než ATP 250.

Pořadatelé Masters v Madridu zkusili nový formát turnaje, jehož cílem je zatraktivnit deblové zápasy pro tenisové fanoušky. Ve startovním poli pro 32 dvojic bylo 16 míst vyhrazeno pro tenisty na základě singlového žebříčku ATP. Takový krok rozhodně neschvalují debloví specialisté, spousta z nich totiž nemohla ve španělské metropoli startovat.


Výsledky čtyřhry na turnaji ATP Masters 1000 v Madridu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Drzymalski
Pavlásek se začínajícím pupkem ve finále debla Masters? Dobrá práce!
Reagovat
hanz
Klasika, projetý další finále...
Reagovat
com
projel Kvitovou a i finale.. je to hnus
Reagovat
hanz
A tys projel z podmětu a přísudku...
Reagovat
tommr
dodneška jsem nepochopil co na něm Petra viděla ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak kluci dostali článek až po prohře

Ale každopádně je to pro ně velký úspěch a snad jim to teda společně funguje dobře a příště už nějaký větší turnaj vyhrají.
Pavlásek hraje s citem a velmi chytře, Behara jsem nestačil načíst.
Reagovat
Mony
Dnes tedy Adam neměl svůj den i kdyz par hezkych stříleček s Thomsonem vyhrál..Zato Behar válel vsude ..
Jeden balón do pásky od Adama na MB..a 6 milionů v čudu..4:1 v TB bylo nadějných
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Viděl jsem je proti Američanům, dneska ne. Škoda, no. Snad příště.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist