Pavlásek se kvůli zánětu v zápěstí omluvil z Davis Cupu v Austrálii

17. 1. 2017, 10:14
Aktuality 5
Adam Pavlásek po dnešním vyřazení v prvním kole Australian Open oznámil, že kvůli přetrvávajícímu zranění zápěstí nebude připravený na 1. kolo Davis Cupu. V něm se čeští tenisté utkají 3. až 5. února v Melbourne s domácí Austrálií.
Profily hráčů
Adam Pavlásek

Zraněný Adam Pavlásek dnes prohrál při své premiéře na Australian Open v 1. kole s domácím Andrewem Whittingtonem, až se 190. hráčem světa. Aktuální českou trojku sužují od prosince problémy se zápěstím, kvůli kterému se nyní omluvil z 1. kola Davisova poháru proti Austrálii.

"Davis Cup hrát nemohu. Už jsem volal kapitánovi a bohužel mu musel oznámit, že nebudu k dispozici. Je pro mě samozřejmě čest reprezentovat, ale pokud nejsem stoprocentně fit, moc bych nepomohl. A zdraví je priorita," řekl v Melbourne v rozhovoru pro české novináře 86. hráč žebříčku ATP Pavlásek, který se na začátku roku představil na Hopman Cupu s Lucií Hradeckou.

Utkání Davisova poháru se bude hrát na stadionu Kooyong v Melbourne od 3. do 5. února, týden po skončení grandslamového Australian Open. Otázkou je, zda bude k dispozici Tomáš Berdych. V úvahu dál přicházejí Radek Štěpánek, Jiří Veselý, Lukáš Rosol a premiérově možná nastoupí Jan Šátral či Zdeněk Kolář.

Dvaadvacetiletý Pavlásek má problém s levým zápěstím od prosince. "Měl jsem v mládí zlomeninu kosti v zápěstí a podle snímků se začala pohybovat, není dostatečně zpevněná a dostal se tam zánět, který tam koluje," vysvětlil.

Ruku si musel nechat ošetřit i ve třetím setu duelu s Whittingtonem a zápas nakonec prohrál 4-6 6-4 2-6 3-6. "Ovlivnilo to můj výkon. Těžko bych tu s tím někoho porazil. I tak jsem chtěl nastoupit, ale prostě to nešlo," řekl Pavlásek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Ta fotka je děs. Ale Áda tam má alespoň velké svaly. Stejně se za těch pár let, od juniorů dost změnil a zesílil.
Reagovat
Fandina
Tak to je pech. A doufám, že se mu ruka dneska nezhoršila. Přeji brzké uzdravení.
Reagovat
Fandina
Tak jsem si to teprve teď přečetla a on píše, že měl v mládí zlomeninu kosti v zápěstí. A má s tím problémy. Tak to bohužel znám. Já měla také zlomeninu zápěstí, sice ne v mládí, v stáří před třinácti lety a bohužel ta ruka není dosud v pořádku. Sice nejsem profesionální tenista, nenamáhám zápěstí tolik, ale bohužel, zlobí to pořád.
Reagovat
horska.kraslice
Ach jo, zápěstí. To nevěští nic dobrého do budoucnosti. :-(
Reagovat
EllNino
je to levé, takže stejný jako Delpo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist