Pavlásek si finálový debut neosladil, bratři Tsitsipasovi slaví první společný triumf

22. 10. 2023, 21:27
Aktuality 0
ATP ANTVERPY - Deblista Adam Pavlásek (29) si v hale Antverpách první finále na okruhu ATP titulem neokořenil. První společný triumf v Belgii slaví bratři Stefanos (25) a Petros Tsitsipasovi (23), Řekové zdolali českého tenistu s Uruguaycem Arielem Beharem (33) po obratu 6:7, 6:4, 10:8. Ve dvouhře zvítězil Kazach Alexander Bublik.
Adam Pavlásek a Ariel Behar

Behar/Pavlásek –⁠ Pet. Tsitsipas/S. Tsitsipas 7:6, 4:6, 8:10

Devětadvacetiletý Adam Pavlásek se třetí sezonu soustředí na deblovou kariéru a pomalu posouvá své hranice a stoupá světovým žebříčkem.

Za poslední dva roky získal šest trofejí se čtyřmi různými partáky a především si letos sedl s uruguayským parťákem Arielem Beharem. V červnu spolu vyhráli 11 zápasů v řadě, získali dva challengerové tituly během dvou týdnů a v červenci se dostali do čtvrtfinále Wimbledonu.

A tento týden se po boku jihoamerického deblisty prodral poprvé do finále turnaje ATP. V hale v Antverpách česko-uruguayský tandem začal skalpem nejvýše nasazeného páru Edouard Roger-Vasselin a Santiago González, kteří letos vyhráli tři turnaje včetně Masters v Miami, a vyřadil i třetí nasazené britsko-monacké duo Lloyd Glasspool a Hugo Nys.

Pavlásek s Beharem našli přemožitele až v nedělním finále proti Petrosi Tsitsipasovi a Stefanosi Tsitsipasovi. Sice získali úvodní set, ale vedení neudrželi a po hodině a půl prohráli 7:6, 4:6, 8:10.

Sedmý singlista světa Stefanos Tsitsipas získal druhý deblový titul. S o dva roky mladším bratrem Petrosem vyhráli víc jak jeden zápas až na 24. společném turnaji a nakonec to dotáhli až k triumfu. V sobotním semifinále přežili dva mečboly.

Dvouhru ovládl Bublik

Finalista letošního Australian Open Stefanos Tsitsipas byl v Antverpách nejvýše nasazeným hráčem dvouhry, ale v semifinále vypadl s francouzským teenagerem Arthurem Filsem. Ten ale na titul nedosáhl, čtyři měsíce po triumfu na trávě v Halle ovládl Antverpy Alexander Bublik. Kazašský tenista ve svém celkově 9. finále porazil Filse 6:4, 6:4 , poprvé vyhrál dva turnaje během jedné sezony a získal 3. titul.

Výsledky čtyřhry na turnaji ATP 250 v Antverpách


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist