Pavlásek si v Praze zahraje o titul

10. 6. 2016, 15:31
Aktuality 27
Adam Pavlásek postoupil do finále turnaje Sparta Prague Open a už počtvrté si letos zahraje o challengerový titul. Šestý nasazený hráč dnes otočil semifinálový duel se Slovákem Kovalíkem a turnajovou čtyřku porazil po boji 3-6 7-5 a 6-3.
Adam Pavlásek (© Sparta Prague Open/Pavel Lebeda)

Adam Pavlásek hrál letos finále challengeru už třikrát, ale v Bangkoku, ve francouzském Cherbourgu ani v italské Barlettě titul nezískal. Z triumfu na turnaji této kategorii se radoval naposledy loni v Popradu, kde bude příští týden vítězství obhajovat.

V dnešním semifinále ve Stromovce prohrál s Jozefem Kovalíkem první set a ve druhém dlouho nemohl využít brejkbol. Povedlo se mu to až ve dvanácté hře, v níž tak zároveň proměnil setbol. Ve třetím setu rozhodl brejkem na 4-2 a duel ukončil esem.

"Kovalík hrál výborně. Přehrával mě, ale já jsem čekal na tu chvilku, kdy poleví a já podle toho zapnu. Stále jsem doufal, bojoval a ve druhém setu ta chvilka přišla, já ji využil a zápas jsem zlomil," řekl jednadvacetiletý Pavlásek serveru tenisovysvet.cz. "Jsem rád, že tam jsem, ale určitě to pro mě není konec," doplnil.

Pavláskovým soupeřem ve finále Sparta Prague Open bude v sobotu od 10:00 Francouz Stéphane Robert, 91. hráč žebříčku ATP, s nímž dosud nehrál.

Díky postupu do finále má Pavlásek naději, že se ze současného 114. místa poprvé v kariéře posune do Top 100 žebříčku ATP.

Výsledky - Sparta Prague Open (antuka, dotace 42.500 eur):
Dvouhra - semifinále:
Pavlásek (6-ČR) - Kovalík (4-SR) 3:6, 7:5, 6:3
Robert (3-Fr.) - Novak (Rak.) 6:1, 7:6 (6:4)

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
vrabejka
Adam super!
Reagovat
Fandina
Adam má první set s Robertem, dávají to na ČT Sport a zatím hraje pěkně, tři první game prvního setu to tak nevypadalo, ale pak byl lepší. Tak ještě jeden set Adame pojď!!!
Reagovat
Lunej..
No snad to nedopadne jako minulý čtvrtek v Prostějově, kde to Adam pak nakonec nezvládl. Ale Cervantes tam hrál opravdu dobře.
Reagovat
Frick
No, bude to zajímavé. Hráčky - jejichž účast se nabízí - Cetkovská, Hlaváčková, Hradecká, Krejčíková, Štefková, Muchová, Malečková...

Pokud to tak bude, tak většina hráček nebude na turnaji "bodově uspokojena"...
Reagovat
tommr
taky bys moh dodat kde a kdy se ten turnaj hraje. Ten název mi nic neříká i když se o tenis dost zajímám ...
Reagovat
bIbec
v Olomuci. Myslím, že minulý rok hrála finále Krejčíková proti Cetkovské a Krejčíková vyhrála, pokud si dobře pamatuju.
Reagovat
bIbec
hraje se od 11. července.
Reagovat
tommr
díky za upřesnující info. Někdy si myslím, že Frick píše tak zmatečně schválně, aby co nejvíc lidí naštval ... :)
Reagovat
rusedski
Google a otázka dvou vteřin...
Reagovat
Frick
Ne, já jsem fakt měl za to, že je to už "zavedená značka"....
Reagovat
Fandina
Andrejka má zítra hrát debla v Nottinghamu s Plíščaty a zároveň kvaldu v Birminghamu s Klárkou a Týna to samé Týna, také tam kvaldu, tak jsem zvědavá, jak to dopadne.
Veselka a Rosol hrají zítra kvaldu na trávě, Jirka v Queen'su a Lukáš v Halle. Držím palce.
Reagovat
Fandina
Zubr Cup
http://prerovsky.denik.cz/ostatni_region/zenske-tenisove-nadeje-se-i-letos-predstavi-na-tradicnim-zubr-cupu-20160608.html

V pavouku na kvaldu, viz přehled Turnaje nižší úrovně tady vlevo na TP, je také Simona Heinová, před dvěma a třemi lety hrála na ITF na Spartě, ale pak byla nemocná a přes rok nikde nehrála, tak jsem zvědavá, jak bude se jí bude dařit.
Reagovat
Frick
Škoda, že to není aspoň 25.000, ta 10.000, to je zkrátka pralesní turnaj...
Reagovat
Frick
Další 10k se budou u nás hrát až na konci léta v srpnu/září. Postupně 2x Praha, Říčany a Brno.
Reagovat
Fandina
Naši mladí Kolář s Vocelem hrají právě finále v deblu s Bednarek Mektic. První set prohráli, ale ve druhém to vypadá na otočku. Byl by to pro ně úspěch, držím palce.

http://livestream.com/ATP/prague2016centrecourt
Reagovat
Fandina
5:2 ve druhém, tak ještě game a pak STB.
Reagovat
Fandina
Takže nakonec 7:5. A teď STB.
Reagovat
Fandina
Tak bohužel 7:10. Moc nechybělo, tři poslední míče jejich nebyly. Ale líbilo se mi, jak při podání Koláře po returnu soupeře hned Vocel zabijel za síť a nebo Kolář jak hrál z víměny vítězně po lajně. Každopádně úspěch pro kluky.
Reagovat
Fandina
výměny
Reagovat
Chrenda
se průběžně posunul na 100 místo žebříčku, ale příští tyden se mu odečtou body za vítězství v Popradu, tak za týden může pokud neobhájí body zase v žebři klesnout. Každopádně je to pozitivní vývoj a doufám, že bude v dohledné době stabilním členem první stovky.
Reagovat
tommr
chtělo by to prostě ještě získat ten titul čímž by si vytvořil určitou bodovou rezervu (za výhru ve finále by získal dalších 35 bodů) ... :)
Reagovat
Chrenda
Tak snad to zvládne. Už je načase si myslím.
Reagovat
Fandina
dobře. Trpělivou hrou zdolal Kovalíka, tak doufám, že ve finále to bude podobně. Robderta jsem viděla hrát včera a hraje takový bezpečný tenis, moc neriskuje, tak jsem zvědavá, jak to bude v porovnání s Adamem. Každopádně držím palce Adame pojď!!!
Reagovat
tommr
snad už to dotáhne až k tomu titulu a zajistí si konečně první stovku. Robert určitě není nepřekonatelnej soupeř ... :)
Reagovat
Kytka
Kdy se uzavírá pořadí pro Wimbledon? Pokud by se dostal do stovky a platilo by pořadí příštího týdne, nemusel by hrát kvaldu.
Reagovat
Fandina
To už bylo, ale mohl by to stihnout na USO.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist