Pavlásek si zahraje druhé finále během sedmi dnů

8. 5. 2015, 18:24
Aktuality 5
CHALLENGER ŘÍM - Adam Pavlásek si pouhých šest dnů po svém premiérovém challengerovém finále zahraje o titul i na antuce v Římě. Dvacetiletý český tenista dnes zdolal 7-5 3-6 6-4 osm zápasů neporaženého Itala Marka Cecchinata. O premiérovou trofej se utká s Bedenem, nebo Staracem.
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek minulý týden v Ostravě vyřadil tři nasazené soupeře a v neděli si poprvé zahrál v challengerovém finále. A minimálně stejnou bilancí se bude moct pochlubit i po challengeru v Římě, kde prodává své nabyté sebevědomí z domácího turnaje.

Dvacetiletý Čech si v italské metropoli poradil s domácím Travagliou, ve druhém kole přehrál osmého nasazeného Švéda Eliase Ymera, ve čtvrtfinále snadno porazil druhého nasazeného Němce s jamajskými kořeny Dustina Browna a dnes ve svém celkově čtvrtém challengerovém semifinále zdolal domácí nasazenou pětku Marka Cecchinata

V úvodu utkání Pavlásek prohrával 0-3, pak ale vývoj otočil a první set strhl na svou stranu. I ve druhé sadě zaspal začátek a i když si ztracený servis dokázal vzít zpět, tentokrát se mu obrat nepovedl. Rozhodující dějství začal lépe český tenista, a byť náskok 2-0 neudržel, v desáté hře sebral Italovi popáté podání a nakonec po více než dvou hodinách zvítězil 7-5 3-6 6-4.

Pavlásek tak o dva roky staršímu Italovi přerušil sérii osmi výher. Cecchinato, který hrál semifinále na čtvrtém antukovém challengeru v řadě, totiž před týdnem ovládl domácí turnaj v Turíně. 

Talentovaný český tenista, který už má zkušenosti z Dais Cupu či Hopman Cupu, se v příštím vydání žebříčku prodere poprvé do Top 200. Nyní by měl mít jistý posun někam ke 175. místu. 

To může v sobotu ještě vylepšit, pokud dokáže vybojovat svůj dosud nejcennější titul. Zahraje si o něj s nejvýše nasazeným Britem slovinského původu Aljažem Bedenem, který dnes porazil zkušeného Itala Potita Staraceho. Pětadvacetiletý Bedene je 89. hráčem světa, nejvýše byl na 71. místě.

Čtyřhru v Římě vyhrál nejvýše nasazený česko-německý pár František Čermák a Dustin Brown.

• CHALLENGER ŘÍM •
Itálie, antuka, 42.500 eur
páteční výsledky (08. 05. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Pavlásek (ČR) - Cecchinato (5-It.) 7-5 3-6 6-4
Bedene (1-Brit.) - Starace (It.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Brown/Čermák (1-Něm./ČR) - Molteni/Trungelliti (It.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
letityfanousek
A další na futures hrajou very dobře > v Chorvatsku Šafránek (porazil Lojdu, v sf Zekice) je ve finále, v Egyptě Papík (Maamoun) je v semi!
Reagovat
PH94
Ted jsem si zápas pustil ze záznamu a musím říct, že takhle dobře jsem Adama ještě hrát neviděl. Bombice
Reagovat
smazaný uživatel
Řím 2015
------------------------------
Turnaj Masters & Premier event
------------------------------
PRAVIDLA TURNAJE:
------------------------------
1/ Každý musí stvořit 2 týmy hráčů, ATP 5 hráčů a WTA 5 hráček
2/ Pravidla výběru hráčů:
ZAKÁZANÍ HRÁČI:
a) Hráči Top 10 (do OF)

V týmu mohou být pouze hráči:
a) pouze 2 hráči/ky z top 11. - 20.
b) 3 hráči/ky výše než 21. místo
Povinní hráči:
a) 1 povinný hráč/ka nad Top 30 (31. - nekonečno)

OSMIFINÁLE
Od OF si můžete zvolit hráče a hráčku z Top 10, podmínkou je, abyste v týmu měli dosud hrajícího hráče/hráčku. Dosud hrající hráč bude přepsán a nahrazen hráčem Top 10 (dosud nasbírané body za přepsaného hráče zůstávají).

* vybírá se dle rankingu, který byl vydán 4.května 2015
Ranking bude viset v záložce s názvem: Ranking ATP/WTA.
-------------------------------

Přihlášky na turnaj je třeba odevzdat do začátku turnaje,
což znamená, že nahlásíte své týmy do chatu (příp. do vzkazníku na TP - PetaM, PetraFans)
Reagovat
Grape
Adam příjemně překvapuje, že by konečně začal naplňovat potenciál? Ve finále s Aljazem to bude mít těžké, ten je přece jen zatím o trochu jinde, ale nic není ztraceno předem. :-)
Reagovat
Fandina
Nádhera. Hrál dobře. Tak jen tak dála Adame. Pojď!!!

Adam se podle live rankingu posunul na 175 místo a kdyby vyhrál finále, mohl by být na 165 místě. Super. A moc držím palce, aby se pomalu posunoval vpřed. Podle mě na stovku má. Držím palce Adame. Pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist