Pavlásek uhrál proti Djokovičovi jen pět gamů. Z Čechů pokračuje už jen Berdych

6. 7. 2017, 15:52
Aktuality 17
WIMBLEDON - Adam Pavlásek si ve druhém kole Wimbledonu poprvé zahrál na velkém grandslamovém kurtu a premiérově s členem tzv. "velké čtyřky". V utkání s Novakem Djokovičem, v němž byl jednoznačným outsiderem, nepřekvapil a s trojnásobným wimbledonským šampionem prohrál 2-6 2-6 1-6. Ve dvouhrách tak pokračuje z českých tenistů už jen Tomáš Berdych, který si poradil s Ryanem Harrisonem.
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek na úterní úspěšnou premiéru v hlavní soutěži Wimbledonu, kdy ve čtyřech setech porazil Američana Escobeda, nenavázal. Český talent dnes poprvé v kariéře nastoupil na větší z grandslamových dvorců a premiérově vyzval člena tzv. "velké čtyřky".

Proti Novakovi Djokovičovi, který se před třetím grandslamem sezony rozhodl po sedmi letech absolvovat přípravný turnaj na trávě a celý ho vyhrál, neměl ve výměnách ani na returnu šanci.

V zápase si sice dokázal vypracovat jeden brejkbol, nicméně jedinou hrozbu favorizovaný Srb bez jakýchkoli potíží odvrátil. V prvním setu se Djokovič s brejkbolovou úspěšností ještě trápil (2-9), ovšem v dalších dvou sadách své šance dokázal využívat podstatně lépe.

Na servisu dnes trojnásobný wimbledonský vítěz ztratil pouhých třináct fiftýnů. Pavláskovi navíc dokázal pořádně zatápět i na returnu, na příjmu vyhrál 51% odehraných výměn. Pavlásek zakončil své životní utkání čtvrtou dvojchybou.

"Chtěl jsem hrát trošku vyrovnaněji, ale dal mi na frak. Byla to škola hrou. Dobrá zkušenost a motivace, abych se s ním potkal znovu a předvedl rozhodně lepší výkon," řekl Pavlásek.

Pavláskovi, který letošní sezonu, pokud budeme počítat i Hopman Cup, zahájil osmi porážkami a v současnosti mu v žebříčku patří až 136. pozice, tak chybí do sbírky už jen účast v hlavní soutěži US Open. O tu se může pokusit letos v srpnu.

Statistiky zápasu
Pavlásek - Djokovič
5 esa 4
4 dvojchyby 1
54% 1. podání do kurtu 68%
58% úsp. po 1. podání 80%
38% úsp. po 2. podání 74%
16 vítězné míče 26
22 nevynucené chyby 18
14/20 hra na síti 23/31
0/1 brejkboly 7/18
čas 1:33

Djokovič, jemuž v prvním kole v průběhu druhého dějství vzdal Kližan, tak pokračuje v letošní neporazitelnosti na trávě. Ani v šestém duelu na nejrychlejším povrchu neztratil set, v All England Clubu obhájil loňské třetí kolo a zatím navazuje na triumf z minulého týdne v Eastbourne.

"Byla to pro něj velká šance a určitě umí zahrát lépe než dneska. Já brzy získal rytmus, herní pohodu a odehrál dobrý zápas," řekl Djokovič.

O postup do osmifinále si zahraje s Ernestsem Gulbisem, s nímž vyhrál šest ze sedmi vzájemných duelů. Lotyšský tenista Gulbis dnes překvapivě porazil 6-4 6-4 7-6 Argentince Juana Martína Del Potra, po třinácti měsících vyhrál dva zápasy po sobě a ukončil ještě o měsíc delší čekání na skalp hráče Top 50. Ve třetím kole Wimbledonu je podruhé, dál ještě nebyl.

Poslední českou nadějí ve dvouhrách je po krachu českých tenistek Tomáš Berdych. Finalista z roku 2010 a loňský semifinalista má za sebou dvě čtyřsetové výhry. Po Francouzi Chardym si poradil i s Američanem Ryanem Harrisonem.

Berdych se v dnešním utkání s Harrisonem mohl opřít o servis a nastřílel 19 es. Jedenáctý nasazený hráč měl šanci duel ukončit už ve třetím setu, ale nejprve ztratil vedení 5-3 a ve zkrácené hře za stavu 8-7 nevyužil při Američanově podání mečbol.

"Na konci třetího setu jsem si vybral jediný slabší game. Jinak si myslím, že to bylo dobrý utkání a zvládl jsem to od začátku do konce dobře," komentoval Berdych.

Příštím soupeřem českého tenisty bude dlouhodobě se trápící Španěl David Ferrer, s kterým má bilanci 7-8. Jediný dosavadní vzájemný duel na trávě před jedenácti lety ve Stuttgartu prohrál.

"Travař to ale není. Hru má nepříjemnou, ale zatím neměl pořádný test. Porazil Gasqueta, ale ten se v šatně chudák ani nemohl pořádně posadit a pak odehrál tři gamy. Známe se, těším se a mohlo by to být dobrý," uvedl Berdych.

Sedminásobný šampion Roger Federer postoupil do třetího kola Wimbledonu po výhře 7-6 6-3 6-2 nad Dušanem Lajovičem ze Srbska. Federer měl s Lajovičem problémy jen v úvodní sadě, kterou rozhodl až v tie-breaku. Poté si třetí hráč světa došel pro 316. vítězství na grandslamu, čímž vyrovnal rekord Američanky Sereny Williamsové.

V dalším kole narazí Federer na Mischu Zvereva z Německa, s nímž ve čtyřech dosavadních zápasech neztratil ani set. Letos je čeká už třetí vzájemný duel.

Do třetího kola postoupili také další favorité. Se svými soupeři nezaváhali Grigor Dimitrov, Gaël Monfils ani Mischa Zverev. S turnajem se ve druhém kole naopak překvapivě rozloučili americký servisman John Isner i jeho krajan Jack Sock.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 31,600.000 liber
čtvrteční výsledky (6. 7. 2017)
• Dvouhra muži - 2. kolo •
Berdych (11-ČR) - Harrison (USA) 6:4, 6:3, 6:7 (8:10), 6:3
Djokovič (2-Srb.) - Pavlásek (ČR) 6-2 6-2 6-1
Federer (3-Švýc.) - Lajovič (Srb.) 7:6 (7:0), 6:3, 6:2
Raonic (6-Kan.) - Južnyj (Rus.) 3:6, 7:6 (9:7), 6:4, 7:5
Thiem (8-Rak.) - Simon (Fr.) 5:7, 6:4, 6:2, 6:4
A. Zverev (10-Něm.) - Tiafoe (USA) 6:3, 6:4, 6:3
Dimitrov (13-Bulh.) - Baghdatis (Kypr) 6-3 6-2 6-1
Monfils (15-Fr.) - Edmund (Brit.) 7-6(1) 6-4 6-4
Ofner (Rak.) - Sock (17-USA) 6:3, 6:4, 3:6, 2:6, 6:2
Sela (Izr.) - Isner (23-USA) 6-7(5) 7-6(5) 5-7 7-6(5) 6-3
Ramos (25-Šp.) - Rubljov (Rus.) 7:5, 6:7 (6:8), 4:6, 6:3, 6:4
M. Zverev (27-Něm.) - Kukuškin (Kaz.) 6-1 6-2 2-6 3-6 6-4
Gulbis (Lot.) - Del Potro (29-Arg.) 6:4, 6:4, 7:6 (7:3)
Donaldson (USA) - Lorenzi (32-It.) 6:4, 7:6 (7:0), 6:7 (0:7), 6:2
Ferrer (Šp.) - Darcis (Belg.) 3-0 / skreč D.
Mannarino (Fr.) - Sugita (Jap.) 6:1, 5:7, 4:6, 7:6 (7:2), 6:2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
Kozoroh
Zvláštní, že nikdo z federerovců tady nenapsal hodnocení druhého Rogerova zápasu. Napíšu ho já, djokovičovec.
Fedex byl na startu a v průběhu prvního setu ztuhlý. Negativně ho ovlivnil pozdní začátek zápasu, neboť předchozí utkání Plíškové a Rybárikové se nečekaně protáhlo. Do toho Lajovič do míčku pálil a Rogera na startu zaskočil. Optimální pohodu Fedex našel až v průběhu zkrácené hry, kterou suverénně ovládl. Pak už neměl problém vypořádat se se Srbovou útočnou aktivitou a zápas se vyvíjel podle jeho not.
Reagovat
Denis92
Zatial nie je moc co hodnotit. Turnaj sa zacne az od druheho tyzdna. Starosti mi vsak okrem tazkeho zrebu robi aj pomala trava a Rogerovo nachladnutie.
Reagovat
smazaný uživatel
Pomalá tráva znamená že vše je nastaveno schválně aby to vyhrál muray je domácí a výsledkově se trápil!
Reagovat
Pe3k
Zhodnotil si to dobre. Prvni set me vystrasil, protoze sem od Lajovice nic necekal a on presto neco predvedl. Nastesti v tb uz Roger dominoval a pak i po zbytek zapasu. Ted nas cekaji uz dulezite a tezsi zapasy Zverev, Grigor hlavne nepodcenovat...
Reagovat
raduz
Djokovic i Murray jdou hodně nahoru. Jeden z nich podle mě bude Wimbledonskym vítězem. Bylo by skutečně zvláštní, kdyby kralovali po celou sezónu Federer s Nadalem, byť bych to Federerovi přál. Mám li být upřímný, Wimbledon mě baví méně a méně, je to děsně pomalé i Simonovi to sedí, naopak pro Federera obrovská nevyhoda
Reagovat
Marduch
S tou celoroční ne/dominancí Fedalu na tom může něco být, byť teda Fedex měl tu pauzu, takže je odpočatej a nažhavenej. Každopádně Můra před turnajem kalil vodu a zatím se perfektně připravoval, o tom nepochybuju.
Reagovat
Mayo
Bude finále ND vs AM
Reagovat
raduz
Souhlas
Reagovat
dappe
Ve finále bude Federer.
Reagovat
raduz
Jak jsem již predestřel, Federerovi bych to i přál, ale ta tráva mně přijde fakt čím dál vice pomalejší, což ho znevýhodňuje.
Reagovat
Lina
Tak, tak ;)
Reagovat
Marduch
Jak říkal Nole, Adam umí lépe.
Reagovat
Mayo
Noje valec, kráča za titulom. Jediný kto ho môže potrápiť je podľa mna Sir.
Reagovat
ipko
alebo syr
Reagovat
Mayo
:D :D :D :D :)
Reagovat
Kozoroh
Djoker nehrál naplno, ale i tak měl suverénní převahu na dvorci a občas si s Pavláskem pohrával jak kočka s myší. Adam sice v třetím setu trochu kousal, ale Djokera to nijak nezastavilo.
Dalším soupeřem bude buď Gulba nebo DelPo. Raději bych uvítal mač s giginovým favoritem. Přeci jen zápasů Djoka s Juanem bylo několik, ale s Gulbou se Djoker naposledy střetl v předloňské sezóně.
Reagovat
horska.kraslice
Jo, Djoke si pěkně potrénoval, ale byl gentleman, kanára nedal. Adam měl občas zajímavé momenty, takové až "Štěpánkovské", samozřejmě na Noleho to nestačilo, ale pokud bude Adam pracovat dál (a budou se mu vyhýbat zdravotní trable), může z něho být zajímavý hráč.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist