Pavlásek v Bangkoku druhý titul nezískal. Ve finále prohrál s Južným

17. 1. 2016, 07:22
Aktuality 5
CHALLENGER BANGKOK - Adam Pavlásek podruhé během dvou týdnů nové sezony prohrál s Michajlem Južným. Dnes ve finále challengeru v Bangkoku podlehl bývalé světové osmičce znovu ve dvou setech a nezískal tak svůj druhý titul.
Profily hráčů
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek dal letos před kvalifikací Australian Open přednost startům na challengerech. Po dvou týdnech má na nich bilanci jedno první kolo a jedno finále. Oba turnaje odehrál v Bangkoku a pokaždé v prohrál až s favorizovaným Michajlem Južným

Tento týden druhý nasazený Čech v Thajsku porazil Jimmyho Wanga, pak otočil zápasy s krajanem Robinem Staňkem a Bělorusem Zhyrmontem a v semifinále přehrál Portugalce Silvu. Na bývalou světovou osmičku Južného ale nestačil a prohrál 4-6 1-6.

Finále challengeru hrál 161. tenista žebříčku Pavlásek počtvrté v kariéře, ovšem poprvé na tvrdém povrchu. Loni v něm prohrál na začátku května také na antukách v Ostravě a v Římě, jediný titul zatím slavil v červenci na antuce v Popradu.

Třiatřicetiletý Južnyj, který loni v létě prohrál osm utkání v řadě a i vinou série zranění se propadl ve světovém žebříčku do druhé stovky, ovládl thajský turnaj i minulý týden. V úvodu nové sezony tak vyhrál všech deset zápasů. navíc v nich ztratil jediný set. Zítra se po čtvrt roce vrátí do Top 100.

• CHALLENGER BANGKOK •
Thajsko, th. povrch, 50.000 dolarů
nedělní výsledky (17. 01. 2016)
• Dvouhra - finále •
Južnyj (1-Rus.) - Pavlásek (2-ČR) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
skott
tak Misha pokračuje ještě jeden týden v asijské challengerové tůře ve filipínské Manile, než se přesune na ATP v Sofii.
Zajímavostí je, že přestože Manila je vyspána jako outdoor, podle všeho centrkurt je nově zastřešený.
Reagovat
Frick
Tak poznal v Thajsku jen jednoho soka v podově světové ex-8, to není zlé. Śkoda, že ho měl v prvním dějství hnedka v první rundě. :-/

No ale tak mohlo by to jít. Až do Prosperity na konci dubna jsou ty obhajoby nicotný. Když si Adam udrží výkonost, tak na RG už žádnou kvaldu nebude potřebovat.
Reagovat
Fandina
JJ škoda, že Južný hrál tyhle challengery, pro Adama pech. A také doufám, že se mu nehrát kvaldu na AO vyplatí a mohl by na FO vlétnout rovnou do hlavní soutěže a držím palce.
Reagovat
Frick
Docela se divim, že si radši nedal kvaldu na AO. S touto fazónou by jí protancoval bez problémů.
Reagovat
skott
Misha udělal správně, za body které získal v Bangkoku, by musel na AO udělat prakticky 3 kola v mnohem větší konkurenci soupeřů (a stačí si vzpomenout koho dostal např. loni v 1.kole) Minimálně ten druhý chall. který se hrál už bez hráčů, co byli v Melbourne to bylo 90 bodů zadarmo, které ho pak posunou do hlavní soutěže většiny dvěstěpadesátek. A navíc v době uzávěrky taky nemohl vědět, jak přesně na tom je.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist