Pavlásek v Bratislavě končí na raketě Medvěděva

11. 11. 2016, 16:24
Aktuality 2
CHALLENGER BRATISLAVA - Bitvu talentů zvládl lépe v dnešním čtvrtfinálovém utkání challengeru v Bratislavě mladší Daniil Medvěděv, který přehrál Adama Pavláska dvakrát 6-3 a postoupil do semifinále. V něm se dvacetiletý Rus střetne s Mariusem Copilem.
Profily hráčů
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek si vedl v Bratislavě dobře. Oba úvodní zápasy proti Martinovi a Safwatovi zvládl beze ztráty setu. Dnes měl však velmi těžkého soupeře Daniila Medvěděva, na něhož vůbec nestačil.

I Rus zvládl první dvě kola bez ztráty kytičky. V prvním kole přehrál domácího Horanského a ve druhém kole českého tenistu Petra Michneva.

Přestože je Pavlásek v žebříčku ATP o dvacet míst výše, favoritem dnešního utkání byl Medvěděv. A rodák z Moskvy pozici favorita v zápase vcelku suverénně potvrdil.

Medvěděv ani jednou nepřišel o podání, nastřílel pět es a výborně servíroval (74%). Pavlásek měl celkem tři šance na brejk, Rus ale všechny brejkboly odvrátil a sám českému tenistovi třikrát sebral podání. Pavlásek zakončil premiérový vzájemný zápas proti Medvěděvovi čtvrtou dvojchybou.

Nicméně český tenista si i přes dnešní prohru vylepší kariérní maximum. V pondělním vydání žebříčku bude nejhůře na 78. místě.

Díky dnešní výhře nakoukne dvacetiletý Medvěděv poprvé v kariéře do elitní stovky. V semifinále vyzve Mariuse Copila, jemuž může oplatit letošní porážku z Budapešti.

• ATP CHALLENGER BRATISLAVA •
Bratislava, tv. povrch (hala), 85.000 eur
páteční výsledky (11. 11. 2016)
Dvouhra - čtvrtfinále
Medvěděv (6-Rus.) - Pavlásek (3-ČR) 6-3 6-3
Copil (Rum.) - Gerasimov (Běl.) 7-6(4) 7-6(5)

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Škoda :(( ¤, viděla jsem druhý set a bohužel Adam na Medvedeva nestačil. Jinak ale Adam zakončí sezonu prvně v první stovce, na 76 místě a to je super. Takže na AO bez kvaldy a to se počítá. Tak držím palce Ádo do další sezony. Pojď!!!
Reagovat
anajka
Áno, ja som bola na zápase, a Medvedev išiel viac po víťazstve. Adam na mňa pôsobil nejako vlažne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist