Pavlásek v Ostravě vyřadil jedničku Pouilleho a zahraje si o první challengerové finále

1. 5. 2015, 15:12
Aktuality 3
CHALLENGER OSTRAVA - Adam Pavlásek se ve čtvrtfinále domácího challengeru v Ostravě postaral o překvapení. Dvacetiletý český tenista porazil nasazenou jedničku Lucase Pouilleho z Francie a proti 95. hráči světa si připsal jeden z dosud nejcennějších skalpů kariéry. O své první challengerové finále se utká se Španělem Danielem Muñozem-De La Navou.
Adam Pavlásek

Prvním kolem challengeru v Ostravě prošel pouze jeden z devíti domácích zástupců, Adam Pavlásek ale čest českých tenistů drží až do závěrečných bojů. Po výhrách nad krajanem Patrikem Riklem a Američanem Maximem Authomem vyřadil i nejvýše nasazeného Lucase Pouillho.

Dvacetiletý Pavlásek vyhrál první set, ale úvod druhé sady mu utekl. Přesto dokázal manko dohnat a francouzského favorita porazil 6-4 7-6,

Aktuálně 263. hráč světa Pavlásek si tak na antuce v Komenského sadech zahraje potřetí v kariéře challengerové semifinále. Loni na antuce v Prostějově ani v polské Poznani do finále nepostoupil. 

O své první challengerové finále se Pavlásek utká v prvním vzájemném střetnutí s o 12 let starším Danielem Muňozem-De La Navou. Levoruký Španěl je 147, hráčem světového žebříčku.

Z předchozích jedenácti ročníků vzešlo sedm domácích šampionů: Lukáš Dlouhý, Ivo Minář, Bohdan Ulihrach, Jiří Vaněk, Jan Hájek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Vítězem prvního ročníku v roce 2004 byl Srb Janko Tipsarevič.

• CHALLENGER OSTRAVA •
Česko, antuka, 50.000 dolarů
páteční výsledky (01. 05. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Pavlásek (ČR) - Pouille (1-Fr.) 6-4 7-6(3)
Muňoz-De La Nava (3-Šp.) - Podlipnik (Chile) 7-5 6-1
Ramírez (8-Šp.) - Kovalík (SR) 7-5 6-4
Cervantes (Šp.) - Martin (SR) 6-4 6-4
Semifinálové dvojice: Pavlásek - Muňoz, Ramírez - Cervantes.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
k postupu do finále a posunu na žebřídku. A jak se píše níže, pokud by získal titul, mohl by být kolem 184 místa. Držím palce. Pojď!!!
Reagovat
George_Renel
po velkém boji postupuje. Skoro celý 3. set tahal za kratší konec, ale koncovku zvládl na jedničku. Gratulace. Udělá velký skok v žebříčku, dostává se na hranici druhé a třetí stovky. Pokud by zázračně vyhrál, jeho ranking bude začínat jedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Super, byl jsem tam, Adam hrál skvěle. Gratulace :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist