Pavlásek vyhrál i své páté finále. Dnes slaví na Futures na Sardínii

15. 3. 2014, 15:56
Aktuality 2
Adam Pavlásek vyhrál turnaj Futures ve městě Santa Margherita Di Pula na Sardínii. Devatenáctiletý český tenista neprohrál ani ve svém pátém finále poté, co dnes porazil Belgičana Arthura De Greefa.
Profily hráčů
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek se stále pohybuje pouze na turnajích Futures a v úvodu roku se mu příliš nedařilo ani mezi slabší konkurencí. Třikrát po sobě vypadl ve čtvrtfinále, jednou ve druhém kole a až koncem února si zahrál v semifinále.

Nejlepšího výsledku dosáhl tento týden na Sardínii, když v pobřežním městě Santa Margherita Di Pula neztratil jediný set. 394. hráč světa, který startoval jako nasazená sedmička, postupně porazil kvarteto domácích tenistů Galovice, Licciardiho, Marraie, Carusa a v dnešním finále si poradil dvakrát 6-3 s Belgičanem Arthurem De Greefem.

Devatenáctiletý český tenista si tak udržel finálovou neporazitelnost. V roce 2012 slavil premiérový triumf mezi dospělými v Liberci, dva měsíce na to zvítězil také v Turecku, kde loni titul obhájil. Mezitím vyhrál také turnaj Futures v Polsku. Dnes se v Itálii raduje z páté trofeje.

Na challengerech se Pavlásek dosud neprosadil, zaznamenal na nich zatím jen dva vítězné zápasy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Havaj
Futures je pro masla. Uz je cas skocit na challengery..
Reagovat
Fandina
a moc přeji úspěchy i na challenger a posuny na žebříčku. Držím palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist