Pavljučenková vyhrála v Monterrey i počtrnácté, ve finále ji čeká Kerberová

7. 4. 2013, 10:34
Aktuality 2
Svou neporazitelnost v Monterrey udržela Anastasia Pavljučenkovová i v semifinále s Monicou Niculescuovou. Vítězka turnaje z let 2010 a 2011 otočila zápas se soupeřkou z Rumunska a vyhrála 3-6 6-2 6-4. První hráčkou, která Pavljučenkovou v Monterrey porazila, se může stát Němka Kerberová po výhře 6-4 2-6 6-2 nad Mariou Kirilenkovou.
Anastasia Pavljučenkovová

Vítězství Pavljučenkové se nerodilo snadno. Ruska v prvním setu udržela jen jedno z pěti podání a prohrála 3-6.

Ani do druhé sady nevstoupila Pavljučenková dobře. V první hře uhrála na returnu jediný fiftýn a při svém podání prohrávala 15-30. V ten moment však hra dostala úplně jiný obraz. Pavljučenková začala na kurtu vládnout a druhou sadu získala poměrem 6-2.

Nepohodu si přenesla Monica Niculescuová i do rozhodujícího setu a brzy prohrávala 0-4. Vedení o čtyři gamy však Pavljučenková trestuhodně ztratila a bylo srovnáno. Niculescuová ale získala v závěrečných dvou hrách pouze dva fiftýny a Ruska tak zůstala v Monterrey stále neporažená.

„Opravdu jsem nevěděla co od ní (Niculescuové) čekat. Každý zápas hraje jiným stylem a v prvním setu jsem neuměla najít rytmus,“ řekla Pavljučenková. „Vracela spoustu míčů a já byla frustrovaná a nervózní. Hrála dnes velmi dobře,“ dodala.

„Ve druhém setu jsem se zklidnila a začala hrát svoji hru. Jsem ráda, že jsem zůstala klidná, i když srovnala na 4-4 v rozhodující sadě. Závěr utkání nebyl jednoduchý, ale zvládla jsem to a jsem ráda, že postupuju,“ uzavřela Pavljučenková.

Soupeřkou Rusky ve finále bude turnajová jednička Němka Kerberová, která v premiérovém duelu s Mariou Kirilenkovou zvítězila 6-4 2-6 6-2.

„Maria hrála dnes velmi dobře, byl to skvělý zápas,“ řekla Kerberová. „Začala jsem dobře, ale ve druhém setu byla lepší soupeřka, já měla problémy se servisem. Až ve třetím setu jsem opět hrála svoji hru a dopadlo to dobře,“ zhodnotila vítězka.

Kerberová letos v Monterrey startuje poprvé a tak je stejně jako Pavljučenková zatím neporažená. „Bude to vyrovnaný zápas, obě hrajeme dobře,“ myslí si Němka. O tom, která z hráček poprvé pocítí, jaké je to prohrát v Monterrey, rozhodne dnešní finále, naplánované na 23:00 SELČ.

Výsledky - Monterrey (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Kerberová (1-Něm.) - Kirilenková (3-Rus.) 6:4, 2:6, 6:2
Pavljučenkovová (5-Rus.) - Niculescuová (Rum.) 3:6, 6:2, 6:4

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Angie, super! Konečně zase ve finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že to Makiri neotočila. Ale přesto si myslím, že nebude smutná. Alex ji po hattricku do sítě Floridy určitě rád utěší. :)

Fedcupový zápas Německo - Srbsko bude opravdu zajímavý. Když jsem tady zmiňoval formu Jeleny, tak musím říct, že Angie se v poslední době taky daří. Po problémech se zády a několika nepovedených turnajích má zase formu jako hráčka první desítky... No, já doufám, že se do formy dostane taky Anička. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist