Pavljučenkovová poprvé porazila Larssonovou a svou bilanci v Monterrey vylepšila už na 17-0

6. 3. 2015, 13:38
Aktuality 1
WTA MONTERREY - Sedmnáct zápasů a žádná porážka. Tak takovou bilanci má Ruska Anastasia Pavljučenkovová na turnaji v mexickém Monterrey, kde včera poprvé porazila Švédku Larssonovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm vyzve nasazenou dvojku Saru Erraniovou.
Anastasia Pavljučenkovová

Loňskou sezonu zakončila triumfem na domácím turnaji v Moskvě, letošní rok však začala mizerně. Na prvních třech turnajích skončila v prvním kole a na svou první výhru v sezoně čekala dva měsíce. Anastasia Pavljučenkovová se jí dočkala až tento na oblíbeném turnaji v Monterrey poté, co proti Slovence Schmiedlové ziskem jedenácti gamů v řadě smazala ztrátu 3-6 a 1-3.

A že se jí v Mexiku daří, potvrdila i ve druhém kole. I když nastoupila proti Johanně Larssonové ze Švédska, s níž v předchozích dvou vzájemných zápasech neuhrála ani set, zvítězila dvakrát 6-4 a na místním turnaji tak prodloužila svou neporazitelnost už na 17 zápasů.

"Každý zápas tu chci vyhrát a chci hrát dobře, přesto tu na sebe necítím žádný tlak," řekla Pavljučenkovová. "Chci tu pořád vítězit, ale nepřemýšlím o tom, kolik zápasů v řadě jsem tu vyhrála. Jen chci přidávat další výhry a zatím to funguje.

Pavljučenkovová v Monterrey už třikrát triumfovala, přitom turnaj nebývá slabě obsazen. V roce 2010 ve finále porazila Slovenku Hantuchovou, v roce 2011 si poradila se Srbkou Jankovičovou a v roce 2013 přehrála Němku Kerberovou.

Ve čtvrtfinále se třiadvacetiletá Ruska utká s nasazenou dvojkou Sarou Erraniovou, s níž vyhrála oba vzájemné duely.

Švýcarka Timea Bacsinszká letos v Mexiku neprohrála už sedm utkání po sobě. V Monterrey si ve druhém kole poradila stejně jako před týdnem cestou za triumfem z Acapulka s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, kterou tentokrát zdolala 4-6 6-4 6-4, přestože ve druhé sadě prohrávala 3-4 a soupeřka měla výhodu servisu.

"Tvrdě jsem bojovala a snažila se hrát svůj nejlepší tenis. Jsem moc ráda, že jsem vydřela postup do dalšího kola," řekla nejlepší Švýcarka současnosti. "Jak už jsem řekla v Acapulku, nesnažím jsem hrát nějak úžasně, ale chci být efektivní. I když to dnes začalo fungovat dost pozdě, tak hlavně, že to fungovalo."

Ve čtvrtfinále se 31. hráčka světa Bacsinszká utká s polskou kvalifikantkou Urszulou Radwaňskou, jež po výhře 6-2 6-4 vyřadila Slovenku Danielu Hantuchovou. Ta ve druhém setu neudržela vedení 4-1.

"Dnes byly zcela jiné podmínky, než včera. Včera bylo horko a míček měl úplně jiný odskok. Dnes to bylo takové pomalejší, ale já se snažila soustředit jen na svou hru," komentovala bývalá světová devětadvacítka Radwaňská, sestra známější Agnieszky. "Daniela je skvělá hráčka a jsem šťastná, že jsem ji porazila," dodala čtyřiadvacetiletá Polka, jež se snaží vrátit mezi elitu po operaci pravého ramena.

Hlaváčková s Hradeckou jsou v semifinále
Po finálové účasti v minulém týdnu v Acapulku se českým tenistkám Andree Hlaváčkové s Lucií Hradeckou daří ve čtyřhře i v jiném mexickém městě Monterrey. Po bleskovém přesunu a nezdaru v kvalifikaci singlu společně vyhrály oba zápasy ve dvou setech a jsou v semifinále.

Hlaváčková s Hradeckou, vítězky čtyřhry na dvou grandslamech a medailistky z olympiády v Londýně, nyní v Monterrey narazí na ruské sestry s australským občanstvím Anastasii a Arinu Rodionovovy. Ve čtvrtfinále naopak vypadla další Češka Eva Hrdinová s polskou spoluhráčkou Paulou Kaniovou.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 500.000 dolarů
čtvrteční výsledky (05. 03. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Garciaová (3-Fr.) - Schiavoneová (It.) 7-6(2) 6-0
Bacsinszká (4-Švýc.) - Curenková (Ukr.) 4-6 6-4 6-4
Pavljučenkovová (5-Rus.) - Larssonová (Švéd.) 6-4 6-4
U. Radwaňská (Pol.) - Hantuchová (7-SR) 6-2 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) - Bacsinszká/Zvonarevová (Švýc./Rus.) 7-5 6-0
Dabrowská/Rosolská (4-Kan./Pol.) - Hrdinová/Kaniaová (ČR/Pol.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
včera proti nebezpečnýmu páru Bacsinszky+Zvonareva odehrály velmi dobrej zápas. V prvním setu už prohrávaly 2:5, ale pak se chytly a vyhrály 11 her v řadě ... :)
Proti sestrám Rodionovovým budou velký favoritky a cokoli jinýho než jasná výhra by bylo velký zklamání ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist