Pavljučenkovová v oblíbeném Monterrey řádila. Podruhé v kariéře vyhrála 6-0 6-0

4. 4. 2019, 10:15
Aktuality 8
WTA MONTERREY - Anastasia Pavljučenkovová podruhé během necelého roku i v kariéře vyhrála zápas bez ztráty gamu. Včera Ruska nadělila dva kanáry Srbce Ivaně Jorovičové v mexickém Monterrey, ze kterého má ve sbírce čtyři trofeje pro vítězku turnaje.
Anastasia Pavljučenkovová

Čtvrtfinalistka lednového Australian Open Anastasia Pavljučenkovová dorazila do Monterrey se šňůrou tří porážek. Bezmála dva měsíce dlouhé čekání na výhru však na své oblíbené akci v Mexiku ukončila a se ztrátou pouhých tří gamů ve dvou utkáních postoupila potřetí v sezoně do čtvrtfinále. 

Navíc ruská šampionka z let 2010, 2011, 2013 a 2017 soupeřkám nadělila už tři kanáry. Po výhře 6-0 6-3 nad krajankou Annou Blinkovovou deklasovala 6-0 6-0 jednadvacetiletou Srbku Ivanu Jorovičovou, která v předchozím kole vyřadila bývalou šampionku a loňskou finalistku Timeu Babosovou. 

"Cítím se skvěle, hraju tady moc ráda. Je to jeden z mých nejoblíbenějších turnajů, vždycky se sem moc ráda vracím," přiznala aktuálně 33. hráčka světa Pavljučenkovová, jež nastřílela 20 winnerů a udělala jen 12 nevynucených chyb.

Neztratit v zápase ani game se sedmadvacetileté Pavljučenkovové povedlo teprve potřetí v kariéře. Poprvé to dokázala loni v květnu na antuce ve Štrasburku proti Němce Tatjaně Mariaové, ve Francii pak nakonec turnaj vyhrála  získala svůj dosud poslední 12. titul. 



Tehdy ve Francii si zahrála své poslední semifinále, od té doby prohrála pět čtvrtfinálových zápasů v řadě. Ukončit nelichotivou sérii se pokusí v pátek proti Bělorusce Viktorii Azarenkové, nebo Kazašce Zarině Dijasové.

Až na pátém turnaji sezony si Magdaléna Rybáriková připsala dvě výhry po sobě. Na tvrdém povrchu v Monterrey Slovenka po obratu proti Doiové otočila i souboj se Švýcarkou Stefanií Vögeleovou, kterou zdolala 5-7 6-2 6-3.

Ve čtvrtek bude o postup do čtvrtfinále a premiérový posun do Top 100 bojovat Karolína Muchová. Vyzve favorizovanou Němku Angelique Kerberovou, proti které si může připsat premiérový skalp hráčky Top 10. Předminulý týden v Miami jí dokázala vzít set.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
středeční výsledky (03. 04. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Jorovičová (Srb.) 6-0 6-0
Flipkensová (6-Belg.) - Jakupovičová (Slovin.) 6-3 6-3
Rybáriková (8-SR) - Vögeleová (Švýc.) 5-7 6-2 6-3
Vickeryová (USA) - Hibinová (Jap.) 7-5 5-7 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
George_Renel
odehrála dobrý zápas, ale Angelika byla prostě v rozhodujících chvílích jistější. Hlavně v 1. setu rozhodlo proměňování BB. (1:2. 0:4)
Ve 2. setu musela Karolína dotahovat, a když soupeřku konečně brejkla zpět, vzápětí ztratila servis opět. Několik skvostných výměn tam ovšem bylo a jakmile se Karolína dostala na síť, byla neomylná. Rozhodně daleko lepší výkon než v 1. zápasu. Věřím, že RG dopadne bez kvalifikace.
Reagovat
EllNino
já hlavně doufám, že ona nebo Maruška dostanou WC v Praze, ale "bojím se", že Černošek upřednostní Týnu, když je domácí

Karolína letos hraje opravdu slušně a od té stovky je už opravdu jenom kousíček, chtělo by to prostě nějaký opravdu dobrý výsledek typu ČF v Doha, aby se tam usadila :)
Reagovat
Fandina
V názvu i první větě se píše, že Pavlju podruhé v kariéře vyhrála bez ztráty game a ve čtvrtém odstavci je napsáno, že potřetí. Pitvat, ani hledat to nebudu,jak je to správně. Ale koukla jsem na to video a hrála pěkně, jsem zvědavá, jestli tu bude dal vítězit a potvrzovat, že se jí tu daří.
Reagovat
Mayo
Beast mode.
Reagovat
Hector21
rozkaz zní jasně: vyhrát titul č. 5
Reagovat
blixa
Aha, já myslel že "muž s koženou brašnou nesmí projít!" ;-)
Reagovat
tommr
hlavně musí vyřadit Kerberku ... :)
Reagovat
Grape
Jistě, jinak by totiž Angie mohla nebezpečně stáhnout naše holky v žebříčku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist