Peerová ve Washingtonu dál vítězí, daří se i ostatním favoritkám

29. 7. 2011, 10:26
Aktuality 1
Do Washingtonu přicestovala s pěti porážkami v zádech, na předměstí americké metropole ale Shahar Peerová začíná připomínat hráčku, která měla na dosah elitní desítku světového žebříčku. Izraelská tenistka si poradila i s Ruskou Kudrjavcevovou a poprvé od března postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.
Shahar Peerová

Stejně jako v jejím úvodním utkání proti Japonce Fudaové se výhra Shahar Peerové nad Allou Kudrjavcevovou nerodila úplně lehce. Ruská tenistka si v obou setech vypracovala po třech brejkbolech, podobně jako předchozí soupeřka turnajové jedničky Peerové ale selhala při jejich proměňování. Nevyužila žádnou ze svých šancí a za hodinu a půl se s turnajem loučila porážkou 1-6 4-6.

"Posledních pár měsíců pro mě bylo náročných," řekla po svém postupu do čtvrtfinále Peerová, kterou od dubna trénuje bývalý pátý hráč světa Harold Solomon. "Nehrála jsem moc dobře, ale cítila jsem, že se každým týdnem zlepšuju. Na své hře jsem toho hodně změnila. Dneska jsem hrála líp než před dvěma dny, to je potěšující, a doufám, že tenhle týden dojdu daleko. Mým cílem je být na US Open v co nejlepší formě," dodala Izraelka, kterou potěšilo, jak si vedla v důležitých momentech zápasu.

"Harold mi řekl, že po psychické stránce to byl můj nejlepší zápas od té doby, co jsme začali spolupracovat. Tohle je stará Shahar Peerová. V tom zápase bylo pár momentů, kdy se to mohlo obrátit v její prospěch, ale zakousla jsem se, odvrátila pár brejkbolů a nakonec to pro mě dobře dopadlo," uvedla Peerová.

Další soupeřkou nejvýše nasazené hráčky je Italka Alberta Briantiová. Ta si ve Washingtonu zatím vede přesvědčivě: po výhře nad Britkou Keothavongovou neztratila set ani s Varvarou Lepčenkovou, kterou za necelou hodinu smetla 6-1 6-2.

Včerejší úspěšný den nasazených tenistek podtrhl i snadný postup turnajové trojky Tamiry Paszekové. Rakušanka nemusela v duelu s domácí Madison Brengleovou odvracet jediný brejkbol a po hodině se radovala z vítězství 6-3 a 6-1.

"Profesionálně jsem začala hrát ve čtrnácti a v šestnácti jsem byla 35. na světě, jenže jsem měla smůlu na zranění," řekla ve Washingtonu dnes dvacetiletá Paszeková. "Snažím se dostat tam, kde jsem byla předtím, a na začátku roku bylo mým cílem dostat se do světové padesátky. Tam už jsem, takže mým novým cílem je Top 30. Každý krok je pro mě důležitý," dodala Paszeková.

Výsledky - Washington (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Peerová (1-Izr.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:1, 6:4, Paszeková (3-Rak.) - Brengleová (USA) 6:3, 6:1, Briantiová (8-It.) - Lepchenková (USA) 6:1, 6:2, Duboisová (Kan.) - Watsonová (Brit.) 3:6, 7:5, 6:1.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist