Pegulaová neskrývala po porážce s Vondroušovou zklamání: Takhle prohrát, to zamrzí

12. 7. 2023, 11:24
Rozhovory 7
Jessica Pegulaová netajila po prohře ve čtvrtfinále Wimbledonu s Markétou Vondroušovou zklamání. Její frustraci ještě více umocnilo následné vyřazení ze čtyřhry, během níž rozbila raketu. Světová čtyřka litovala na tiskové konferenci toho, že proti Vondroušové nedotáhla vedení 4:1 ve třetím setu a prohrála 4:6, 6:2, 4:6. Mezi čtyři nejlepší hráčky na grandslamu neprošla ani na šestý pokus.
Jessica Pegulaová (© Profimedia)

"Prohrát takhle zápas, ve kterém během třetího setu vedete, to zamrzí. Upřímně ani nevím, co k tomu dalšího říct," uvedla devětadvacetiletá Pegulaová.

Proti o pět let mladší rodačce ze Sokolova ztratila první set, ve druhém však získala dva brejky, srovnala a v úvodu třetí sady se dostala do vedení 3:1. Organizátoři poté zápas na několik desítek minut přerušili kvůli dešti a zatahování střechy na kurtu číslo 1. Vondroušová po utkání řekla, že jí pauza pomohla psychicky zklidnit. "Bylo to asi v perfektní čas. Ale i poté jsem to držela a měla brejkbol na 5:1," zmínila Američanka další důležitý moment.

Místo toho, aby Vondroušové sebrala v šesté hře podruhé servis, ale nasměrovala míček do autu. Češka snížila, vyhrála i další čtyři hry a dokonala postupový obrat. "Myslím, že se kurt poté trochu zpomalil. Začalo to být víc skákavé, což jí sedělo. Určitě to změnilo vývoj zápasu, protože když jsem šla servírovat na 4:1, měla jsem 'momentum' na své straně," líčila. "I pod zavřenou střechou jsem měla šance, ale ona hrála dobře. V posledních pěti gamech nechybovala," konstatovala.

 

Markéta má velmi nepříjemnou hru

Vondroušová má podle podle rodačky z Buffala nepříjemnou hru, která dělá řadě protivnic problémy. Na turnaji vedle Pegulaové vyřadila další tři nasazené hráčky Rusku Veroniku Kuděrmětovovou (12.), Chorvatku Donnu Vekičovou (20.) a Marii Bouzkovou (32.). "Hraje velmi ošidně. Nedovolí vám dostat se do rytmu. Také servíruje levačkou a dobře podává. Má velké procento prvních servisů. Myslím, že hraje hodně klidně. Prostě jde na hřiště, s tím, že hraje svou hru, ale velmi lstivě," hodnotila Pegulaová.

Do semifinále grandslamu nepostoupila ani na šestý pokus. Vedle letošního Wimbledonu vypadla třikrát ve čtvrtfinále na Australian Open, jednou na Roland Garros a také vloni na US Open. "Nevím, co tomu chybí. Dostávám se do dobrých pozic, ale nestačí to. Myslím, že jsem teď byla zase o něco blíž. Ale nevím," odpověděla Pegulaová.

Špatný den americké tenistky korunovala i následná čtyřhra, v níž o pár hodin později vypadla po boku krajanky Cori Gauffové s německo-ruskou dvojicí Laura Siegemundová, Věra Zvonarevová po prohře dvakrát 3:6. Během utkání Pegulaová rozbila vzteky raketu. "Myslím, že tam byly nějaké dozvuky. Nemyslím, že by všechna má frustrace z dvouhry byla pryč. Asi to bylo obojím," dodala.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Pavol
O všetkom rozhodol vraj dážď a zaťahovanie strechy. Plus telefón s manželom. smile
Reagovat
paddy
na druhém kurtu se hrálo ihned, takže se opět ukázala kvalita organizátorů
Reagovat
frenkie57
charakterizovala hru Markéty podle mně velice přesně. Zvláště ty poslední dvě slova se mně velice líbila - velmi lstivě. Je to holt liška podšitá.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Věřte nebo nevěřte, ale já jí to věřím smile
Někdo vypadává v SF někdo ve ČF, aspoň je v tom pořádek smile
Reagovat
frenkie57
Ta frustrace Peguly a Sakkari musí mít už olbřímí rozměry. Jako by za těmi QF a SF stála vysokánská zeď, kterou obě tenistky nejsou s to překonat.
Reagovat
tommr
Pegula to snad ještě zlomí, ale Sakkari se už zdá být ztracený případ ... smile
Reagovat
darek.vrana
A co teprve Rublev. Už 8x prohra ve ČF.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist