Pegulaová otočila čtvrtfinále se Svitolinovou, Ukrajinku porazila už potřetí v řadě

4. 8. 2023, 23:15
Aktuality 0
WTA WASHINGTON - Světová trojka Jessica Pegulaová (29) na domácí půdě ve Washingtonu zdolala otočila souboj s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (28), vyhrála třetí vzájemný duel po sobě a po čtyřech měsících postoupila do semifinále. V něm šampionka z roku 2019 narazí na Mariu Sakkariovou (28), nebo Madison Keysovou (28). Za obhajobou titulu pokračuje bez ztráty setu Ljudmila Samsonovová (24).
Jessica Pegulaová (© Profimedia)

Jessica Pegulaová od loňského října figuruje nepřetržitě v TOP 4 světového žebříčku, ve sbírce má ale pouhé dvě trofeje z turnajů WTA. Naposledy slavila loni na podzim na 'tisícovce' v mexické Guadalajaře, první titul získala před čtyřmi lety ve Washingtonu.

A právě na akci v metropoli Spojených států amerických, která letos povýšila do kategorie WTA 500, tento týden útočí z pozice nasazené jedničky na třetí triumf. Dvě ze čtyř překážek už překonala, po úvodní dvousetové výhře nad krajankou Peyton Stearsnovou otočila čtvrtfinále proti Ukrajince Elině Svitolinové.

V prvním a druhém setu bylo k vidění pouze po jednom brejkbolu, obě tenistky ho využily a rozhodnout muselo třetí dějství. Svitolinová v něm hned v úvodu přišla podruhé o podání a přestože pak měla celkem šest šancí na brejk, Pegulaová všechny odvrátila a zvítězila 4:6, 6:3, 6:4.

Devětadvacetiletá Američanka upravila vzájemnou bilanci na 3:1, když prohrála pouze první střetnutí. Letošní bilanci na tvrdém povrchu vylepšila na 21:6.

O druhé letošní a celkově 7. finále si Pegulaová zahraje s Mariou Sakkariovou (h2h 3:4). Řecká tenistka ve Washingtonu kvůli dešti čekala až do pátku na svůj vstup do turnaje a pak během pár hodin vyhrála hned dvě utkání. Po Kanaďance Leylah Fernandezové si poradila ve dvou setech i s domácí Madison Keysovou, kterou porazila dvakrát 6:3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznila na 4:0.

Ljudmila Samsonovová hraje podruhé v kariéře na okruhu WTA jako obhájkyně titulu a ve Washingtonu neztratila set ani ve třetím zápase. Ukrajinku Martu Kosťukovou porazila 6:4, 6:2 a vzájemnou bilanci vylepšila na 3:0.

O finále si čtyřiadvacetiletá Samsonovová zahraje s Coco Gauffovou (h2h 0:2), která ve Washingtonu zvládla suverénně i svůj druhý zápas. Devatenáctiletá Američanka ve večerním čtvrtfinále smetla 6:1, 6:2 Švýcarku Belindu Bencicovou a oplatila jí porážku z předloňského Adelaide.

Popravdě jsem si náš poslední zápas ani nepamatovala, takže jsem na to nemyslela," přiznala Gauffová, která hraje první turnaj od nečekané porážky v prvním kole Wimbledonu. "Po Wimbledonu jsem tvrdě pracovala a toužila se odrazit ode dna. Vím, že když budu pokračovat v tvrdé práci, tak to dokážu," dodala.

Světová sedmička Gauffová ve Washingtonu útočí na první finále od lednového triumfu v Aucklandu.

• WTA 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 780.637 dolarů
páteční výsledky (04. 08. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Pegulaová (1-USA) - Svitolinová (Ukr.) 4:6, 6:3, 6:4
Gauffová (3-USA) - Bencicová (6-Švýc.) 6:1, 6:2
Sakkariová (4-Řec.) - Keysová (7-USA) 6:3, 6:3
Samsonovová (8-Rus.) - Kosťuková (Ukr.) 6:4, 6:2
• Dvouhra - 2. kolo •
Sakkariová (4-Řec.) - Fernandezová (Kan.) 7:5, 6:2

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist