Pegulaová smetla Šwiatekovou! Američané vedou v semifinále United Cupu 2-0

6. 1. 2023, 09:34
Aktuality 3
UNITED CUP - Američtí tenisté vedou v semifinále United Cupu nad Poláky 2-0. První bod získala překvapivě Jessica Pegulaová, jež nedala šanci světové jedničce Ize Šwiatekové a oplatila jí čtyři loňské porážky. Vedení pak zvýšil Frances Tiafoe, který potvrdil roli favorita proti Kacperu Žukovi.
Jessica Pegulaová (© AFP)

Úvodní zápas prvního semifinále United Cupu mezi Polskem a USA nabídl souboj světové jedničky Igy Šwiatekové s trojkou Jessicou Pegulaovou. Favoritkou byla Šwiateková, jež letos vyhrála včetně smíšené čtyřhry všech 5 zápasů a 10 setů a Pegualovou loni porazila ve všech čtyřech duelech a ztratila přitom jediný set. 

Pegulaová ale na papírové prognózy nehleděla a tentokrát jednoznačně dominovala. V úvodu zápasu sice nepotvrdila brejk, ale vzápětí získala čtyři gamy v řadě a úroveň své hry udržela až do konce. Polce pětkrát sebrala servis a po 70 minutách hry zvítězila 6-2 6-2. Vzájemnou bilanci upravila na 2-4.

"Myslím, že jsem odvedla kvalitní práci. Hrála jsem agresivně, chytře podávala a hodně dobře returnovala. Dnes mi hrály do karet rychlé podmínky, v našich předchozích zápasech byly vždy pomalejší," pochvalovala si Pegulaová po prvním vítězství v kariéře nad hráčkou, jež je na prvním místě světového žebříčku. Američanka vstoupila do United Cupu porážkou ve skupině s Petrou Kvitovou, následující tři duely ale zvládla.

"Ona je jednou z nejlepších hráček na světě, takže abyste Jessie porazili, musíte být na vrcholu svých si. Bylo to tak vždy, i v minulé sezoně. Takže mě dnešní výsledek nepřekvapuje, vím, co umí. Spíše mě překvapuje, že jsem se jí dnes nebyla schopná vyrovnat," komentovala Šwiateková, jež se po porážce neubránila slzám.



Na cenný skalp Pegulaová pak ve dvouhře mužských dvojek navázal Frances Tiafoe. 19. hráč světa přehrál dvakrát 6-3 polského outsidera Kacpera Žuka a vedení zvýšil na 2-0. 

Boj o postup do nedělního finále bude pokračovat v sobotu. Utkat by se měli Taylor Fritz s Hubertem Hurkaczem a Magda Linetteová s Madison Keysovou. Jako poslední se hraje smíšená čtyřhra.

Ve večerním duelu došlo k překvapení a italští tenisté vedou nad Řeky 2-0. Nečekaný bod získala ve dvouhře ženských jedniček Martina Trevisanová, jež po třech a čtvrt hodinách boje udolala 6-3 6-7 7-5 světovou šestku Mariu Sakkariovou.

Náskok Italů pak naopak podle očekávání navýšil Lorenzo Musetti, který smetl 6-1 6-1 Stefanose Sakellaridise

V sobotu se pokusí udržet Řeky ve hře Stefanos Tsitsipas, který vyzve Mattea Berrettiniho. Následovat by měl souboj Despiny Papamichailové s Luciou Bronzettiovou a závěrečný mix.

• UNITED CUP 2023 •
Austrálie, tv. povrch, 15.000.000 dolarů
páteční výsledky (06. 01. 2023)
• Semifinále v Sydney •
USA - Polsko | 2-0
Pegulaová - Šwiateková 6-2 6-2
Tiafoe - Žuk 6-3 6-3
Řecko - Itálie | 0-2
Sakkariová - Trevisanová 3-6 7-6 5-7
Sakellaridis - Musetti 1-6 1-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Minela v Expres Zprávách v 12:22 mě donutila vyhledat, jak to vlastně je. To je výhoda, nevýhodou je, že to zdržuje.
Reagovat
tommr
Petra dokázala porazit Pegulu která deklasovala Swiatekovou. Z toho vyplývá co? smile
Reagovat
paddy
Swiatek i Sakkari překvapivě prohrály a postup jejich týmů by byl zázrakem

USA směřují k očekávanému titulu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist