Pennettaová a Clijstersová řádí dál. Sestry Williamsovy padly

13. 8. 2009, 22:30
Aktuality 22
WTA CINCINNATI - Flavia Pennettaová je k nezastavení, Kim Clijstersová se vrací ve velkém stylu. Belgičanka vyřadila světovou šestku Kuzněcovovou a po svém návratu vyhrála i třetí utkání. Teď ji čeká Safinová. Italka přešla i přes Venus a pomohla k vyřazení sester WIlliamsových. Serena totiž nestačila na Bammerovou.
Flavia Pennettaová

Sedmadvacetiletá Flavia Pennettaová vyhrála antukový turnaj v Palermu i silně obsazený podnik v LA. Nyní prochází dokonce bez ztráty setu lukrativním kláním v Cincinnati.

Výhra nad Venus Williamsovou 7-6 6-4 je tak její čtrnáctou po sobě. "Jsem strašně, strašně moc šťastná," jásala v rozhovoru na kurtu sedmadvacetiletá rodačka z Brindisi, která žije ve Švýcarsku. "Po triumfu v Los Angeles si moc věřím a teď jsem to ukázala," dodala.

Navíc znovu dokázala, že na starší ze sester Williamsových umí: Venus totiž dokázala porazit již počtvrté v kariéře ze sedmi duelů. Do zápasu vstupovala už s jistotou, že se v pondělí stane hráčkou první světové desítky.

Soupeřkou Pennettaové nyní bude Daniela Hantuchová ze Slovenska, která po setech 7-6 0-6 7-6 porazila sedmou nasazenou Věru Zvonarevovou z Ruska. Hantuchové s Ruskou uhrála set vůbec poprvé až v pátém vzájemném zápase.

Pennettaová před týdnem Zvonarevovou porazila, jediné setkání se Slovenkou však před čtyřmi lety prohrála. Nyní má ideální příležitost k odvetě.

Serena: Prohrála bych s každým
"Dnes bych prohrála s každým," komentovala Serena Williamsová své překvapivé vyřazení. Po setech 5-7 4-6 totiž podlehla nenasazené Rakušance Sybille Bammerové.

Serena v prvním setu jediný brejkbol nevyiužila a prohrála 5-7. Ve druhém už prohrávala 2-5, když poprvé dokázala prorazit soupeřčin servis, ale na obrat už neměla. "V životě jsem neodehrála horší zápas, bylo to hrozné. Udělala jsem snad 50 nevynucených chyb," zlobila se Serena. "Nebyla jsem fit," dodala světová dvojka, jež prý bojovala s angínou.

Pro americké sestry to tak byl špatný den. "Zápas Venus jsem viděla a hodně chybovala. Ani ve snu by mě nenapadlo, že bych mohla hrát stejně...," dodala Serena.

Pro devětadvacetiletou Bammerovou, vítězku nedávného turnaje v Praze, to je prý jedno z největších vítězství v kariéře. "Vyhrála jsem proti ní už před dvěma lety, nebo je to možná ještě déle (v lednu 2007 vyhrála v Hobartu 3-6 7-5 6-3, pozn.)," připomněla rakouská tenistka. "Byla jsem dnes hodně nervözní, tak ani nevím, jak jsem hrála," smála se Bammerová.

Teď ji čeká Jelena Jankovičová. Srbka po více než dvouhodinové 'tahanici' zdolala Bělorusku Victorii Azarenkovou 7-5 7-6. Jankovičová sice pětkrát prohrála svůj servis - v předchozím zápase s Kirilenkovou dokonce šestkrát - ale znovu neztratila set. Pomohlo jí k tomu i 11 dvojchyb soupeřky a 12 vypracovaných brejkolů, z nichž šest využila.

Pátá hráčka světa Jankovičová má s Bammerovou bilanci osmi výher a žádné porážky.

Poražená Kuzněcovová: Kim může vyhrát US Open
Ve svém úspěšném návratu pokračuje Kim Clijstersová. Šestadvacetiletá Belgičanka se dnes poprvé utkala s hráčkou první světové desítky a ani ta nedokázala najít recept na bývalou nejlepší hráčku světa.

Pokoušela se o to Světlana Kuzněcovová, jež jako první Clijstersové vzala set, na postup ale neměla a prohrála 4-6 6-4 2-6. Nestačila už v sedmém z osmi vzájemných soubojů.

Vítězka letošního Roland Garros Kuzněcovová řekla, že Kim může vyhrát i US Open. "Myslím, že má slušnou šanci. Hraje skvěle a... každý, kdo je připravený, má dobrou šanci uspět."

"Ona už US Open jednou vyhrála, a tak ví, jak se to dělá," žertovala čtyřiadvacetiletá Ruska. "Je na tom stejně dobře, jako před lety. Nevím, jestli si to pamatujete, ale v roce 2004 přes půl roku nehrála kvůli zranění zápěstí a pak se vrátila a vyhrála turnaje v Indian Wells a Miami," zavzpomínala na jiný skvělý návrat belgické tenistky.

"Necítím se unavená nebo tak něco. Drobné bolesti rozeženou další zápasy. Tělo se přizpůsobí," říká Clijstersová.

Clijstersovou teď čeká první hráčka žebříčku Dinara Safinová. S nikým 'lepším' si současně síly změřit nemůže. Ruska měla velké problémy ve druhém kole s Italkou Vinciovou, když osmkrát prohrála podání, s Číňankou Shuai Peng se už ale tolik netrápila.

Sice se dopustila pěti dvojchyb, z 10 her na podání ale ztratila jen jednu. S Clijstersovou prohrála 6 ze sedmi duelů, uspěla jen v posledním zápase před třemi lety na antuce.

"Je to vynikající hráčka. Myslím, že hraje jako dřív. Talent se prostě neztrácí," uvažovala Safinová o své nadcházející soupeřce. "Když jste velkým hráčem, pauza vám neuškodí. Pokud byste dali do ruky raketu Samprasovi, bude pořád výborný. Kim bude možná trochu pomalejší, ale pořád je dost mladá," dodala Safinová.

Poslední čtvrtfinálovou dvojicí je Dementěvová s Wozniackou. Dánce vzdala Maďarka Czinková, Ruska přešla přes Cirsteaovou. Hráčky si v utkání držely poměrně často podání a první set tak rozhodl jediný brejk Dementěvové. V druhé sadě se už ale ani jedna o servis opřít nemohla a z utkání vznikla přetahovaná. Z té nakonec vyšla lépe Ruska, jež využila až šestý mečbol.

- WTA CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (13. 08. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Safinová (1-Rus-) - Šuaj Pcheng (Čína) 6-3 6-4
Bammerová (Rak.) - S. Williamsová (2-USA) 7-5 6-4
Pennettaová (14-It.) - V. Williamsová (3-USA) 7-6(2) 6-4
Dementěvová (4-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6-4 6-4
Jankovičová (5-Srb.) - Azarenková (9-Běl.) 7-5 7-6(4)
Clijstersová (Belg.) - Kuzněcovová (6-Rus.) 6-4 4-6 6-2
Hantuchová (SR) - Zvonarevová (7-Rus.) 7-6(8) 0-6 7-6(5)
Wozniacká (8-Dán.) - Czinková (Maď.) 3-0 skreč C.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
jebacka neskutocna je ta Pennettka
Reagovat
smazaný uživatel
Flavia je hezká holka, sluší jí to tu.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč tady zase omílají tu nepravdivou informaci, že Flavia "do zápasu vstupovala už s jistotou, že se v pondělí stane hráčkou první světové desítky."
Autor nečte komentáře čtenářů u článků? On si asi bodování představuje tak jednoduše jako Hurvínek válku. Podívá se na body v žebříčku u Ivanovič a Pennetty, podívá se na body za Cincinnati u obou hráček a hned je s "výpočtem" hotový.
Reagovat
skott
Tentokrat s tebou musim souhlasit.Autor by mel vazne obcas cist, co se tady pise.Jinak by se mu mohlo stat, ze kdyz Penetta Danku Hantuchovou zitra neporazi, tak ji stale najde v pondeli mimo elitni desitku;)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná to tady čte, ale asi nám nevěří. Jinak netuším, co o pořadí rozhoduje, pokud dvě hráčky mají náhodou stejně bodů. Aktuálně po dnešku mají obě 3270 bodů. Že by Flavii bodová shoda nestačila, když má tolik dalších nezapočítaných bodů za jiné turnaje? :-(
Reagovat
skott
Vysledky GS a povinnych (mandatory turnaju), ktere hovvori ve prospech Ivanovic.
Pokud neveri, je to skoda, ale neni to poprve, co zdejsi predpovedi nesedi:/
Reagovat
smazaný uživatel
KIM JE VELIKÁNSKÁ ŠAMPIONKA, VELKEJ PROFÍK. BRAVO A ZASE BRAVO!!!MŮJ TYP VYŠEL.
Reagovat
smazaný uživatel
Flavie držím palce ad vyhraješ turnaj v Cincinnaty bo za svůj výkon si to zasloužíš,seš bojovnice a klobouk dolů před tebou.
Reagovat
smazaný uživatel
no pokad tak budeš Flavia pokračovat tak vítězka US open je jasná pro ten to rok!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nerikam ze neni dobra.. ukazuje se skwele ale nemuzes predbihat takhle dopredu.. ma sanci se dostat daleko... ale nema na to to wyhrat. Williamsovy hrají na Grandslamu úplně jiný tenis než normal... a je tam porad velka konkurence.. Pennetta ma welkou formu ale witezka US open to urcite nebudu. Podle me to bude zase jedna ze sester Williamsovych :( ackoliw bych to pral treba Kim nebo Marii. a docela i Dinare ale co tedka predwadi nema sanci se dostat ani do druhyho tydne grandslamu.
Reagovat
smazaný uživatel
TY BĚŽ UŽ S TOU TVOJÍ MARIÍ NĚKAM, UMÍŠ TAKY PSÁT O NĚKOM JINÝM, NEŽ O TÝ UHEKANÝ HEKNĚ, CHUDINCE, CO BYLA ZRANĚNÁ A POŘÁD SE JÍ NIC MOC NEDAŘÍ, TO JE TÍM, ŽE BYLA 9 MĚSÍCŮ MIMO - JE TO SLONBIDLO A A JEDNO JÍ PORADÍM: AT SI VEZME PŘÍKLAD Z OPRAVDOVÉ ŠAMPIONKY A TOU JE KIIIIIM!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s Petrem...Pennetta má teď formu, ale na vítězství na US Open to určitě neni....Vidím to tak na 1/4 finále...Jinak jako vítězku tipuju Serenu na 80%. Jinak co se týče Kim tak velkáá GRATULACE!!!!:DDD Kdyby se její další soupeřkou stala Dinara tak bych i docela věřil, že jí dokáže Kim porazit...Dinara teď hraje nic moc a kdyby jí Kim porazila, tak skutečnost že po 2 letým návratu porazí momentální světovou jedničku je udivující..;-) Držím moc palce!
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Držme palce Dináře ať v noci vyhraje. Protože v dalším utkání dostane naše jednička od maminy Clijsters pěkný nářez.
Reagovat
smazaný uživatel
taky bych to chtel widet jejich zapas:)
Reagovat
skott
Zas tak udivujici navrat to podle me neni.Nechci ho nejak snizovat, protoze jsem mel Kim vzdycky rad (a stale mam), ale vsichni snad zapomeli jak vybornou hrackou drive byla??Tenis po dvou a pul letech zapomenout jednoduse nemohla a rozhodne to neni tak, ze by vzala raketu a bez pripravy v prvnim turnaji zacla porazet nejlepsi soucasne tenistky.Na navrat se tvrde pripravovala od zacatku roku, zapasove tempo si otukala v exhibicnich utkanich a na okruh nastoupila v dobe, kdy vsechny ostatni souperky maji za sebou vice nez pulku narocne sezony, zatimco ona je hladova po uspechu a plna energie.
Osobne bych jeji comeback hodnotil az za par mesicu.Na USO ji sance na vitezstvi nedavam, ikdyz pri priznivem losu muze udelat cvrtfinale, ale opet...pred svym ukoncenim kariery dokazala vyhrat jediny GS, nez se ji to povedlo mela za sebou 4 neusepsne finalove pokusy(vic nez napr. Dinara) a byla znama jako hracka, ktera nedokaze zvladat velka utkani.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem začal sledovat tenis asi tak před 2 lety, takže jsem hru Kim neznal, tak mi to asi přijde větší comeback no...Znal jsem její hru akorát z pár videí na youtube, to je tak všechno...tak sem teda dneska čuměl mno..:DD Asi víc než ty scotte:D Každopádně Kim je sympaťačka;D
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, ne scotte ale skotte ;D
Reagovat
skott
V poradku...ja ani nechci rikat, ze bych nebyl ani trochu prekvapenej.Dneska jsem ji take videl v jejim prvnim ostrem zapase v Cincinnati po navratu (predchozi zrejem zadna tv neprenasela), ale jednoduse jsem od ni videl spoustu chyb, daleko od toho, co predvadela napr. v roce 2003.Ty nohy jsou stale jedny z nejrychlejsich na okruhu, ale herne hodne, co pilovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně mě její dosavadní výsledky překvapily. Vem si, jak se kvůli dlouhé pauze pořád odůvodňují prohry u Šarapovny (má natrénováno, ale chybí zkušenosti ze zápasů) a porovnej to s Kim.
Stát se může cokoli. Dinara taky umí zabojovat a otočit nepříznivý vývoj. Takže se možná mnoho sázkařů pořádně spálí, protože budou masivně sázet na Kim. Zvlášť pokud to dnes s Peng nebude easy a budou opět problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Kim je sympatická hračka, ale nepredpokladám, že ešte vyhraje GS. Je v laufe, dlho nehrala, tak ju to drží. Keď sa však dostane do rutiny a hráčky si na ňu zvyknú, budú ju porážať, to tempo nevydrží. V lepších časoch pre ňu, dokázala vyhrať len jeden GS USO! Pamätám si, ako končila s tenisom, boli toho plné noviny, veľa rečí, ako má tenisu dosť, chce mať rodinu. A už je späť.O opäť si toho plné noviny, veľa rozpráva, na môj vkus. A svedčí to o tom, že nevie, čo chce. Ak sa zmýlim, dobré pre ňu a posypem si hlavu popolom. Ale nebojím sa.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist