Pennettaová a Jie Zheng postoupily do finále turnaje v Aucklandu

6. 1. 2012, 16:49
Aktuality 1
WTA AUCKLAND - Finále v Aucklandu obstará Flavia Pennettaová a Jie Zheng. Italce v dnešním semifinále vyšla odveta z vyřazení z loňského US Open proti Kerberové, Číňanka zase otočila souboj s dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Světlanou Kuzněcovovou.
Flavia Pennettaová

Italka Flavia Pennettaová začíná novou sezonu ve velkém stylu. Na turnaji v Aucklandu postoupila bez ztráty setu do finále, když dnes zametla 6-1 6-2 s Němkou Angelique Kerberovou.Té oplatila porážku z loňského čtvrtfinále US Open.

"Bylo to pro mě velmi emotivní. Na to čtvrtfinále jsem si vzpomněla a mnoho vzpomínek si mi vrátilo," řekla Pennettaová. "Ale dnešní zápas jsem myslím zvládla skvěle."

Finálovou soupeřkou Pennettaové bude Jie Zheng. Čínská tenistka v dnešním semifinále zdolala 2-6 6-3 6-3 Rusku Světlanu Kuzněcovovou, kterou v předchozích sedmi vzájemných soubojích nikdy neporazila. Jie Zheng bude hrát o první titul po pěti letech.

"Myslím, že tento zápas byl pro mě velmi důležitý, především vzhledem k tomu, že jsem měla v loňské sezoně zraněné zápěstí. Finále mi dodá hodně sebevědomí před Melbourne," řekla Jie Zheng, jež si předloni právě na Australian Open zahrála v semifinále. Před soubojem o titul dodal: "Pennettaová je velmi dobrá hráčka, hraje tu skvěle a pro mě to bude velmi těžké utkání."

České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká si na prvním turnaji sezony zahrají ve finále. Vítězky loňského French Open v dnešním semifinále porazily 6-4 6-0 světové dvojky - krajanku Květu Peschkeovou a Slovinku Katarinu Srebotnikovou.

Hradecká s Hlaváčkovou si zahrají proti čtvrtému nasazenému páru Julia Görgesová z Německa a Flavia Pennettaová z Itálie o šestý společný deblový titul. Hradecká má na okruhu WTA na kontě celkem jedenáct triumfů ve čtyřhře, Hlaváčková o tři méně.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (06. 01. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Jie Zheng - Kuzněcovová (3-Rus.) 2-6 6-3 6-3
Pennettaová (4-It.) - Kerberová (Něm.) 6-1 6-2

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková/Hradecká (3-ČR) - Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 6-4 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist