Peschkeová na US Open prohrála i třetí finále, titul z mixu mají Makarovová a Soares

6. 9. 2012, 21:54
Aktuality 3
US OPEN - Květa Peschkeová ani napotřetí nezískala titul ve smíšené čtyřhře na grandslamovém US Open. S Polákem Marcinem Matkowskim ve finále nevyužili dva mečboly a prohráli s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou a Brazilcem Brunem Soaresem 7-6 1-6 10-12 v super tie-breaku.
Bruno Soares a Jekatěrina Makarovová

V prvním vyrovnaném setu finále proměnila Květa Peschkeová setbol v tie-breaku, ale ve druhém se česko-polské dvojici nedařilo a až na poslední chvíli odvrátila "kanára". O vítězích rozhodl super tie-break. V tom už Peschkeová s Matkowskim prohrávali 4-8, ale ziskem pěti míčů v řadě měli první mečbol. Ani ten druhý však nevyužili. Vzápětí při prvním mečbolu Makarovové se Soaresem trefila Peschkeová volejem síť.

"Chyběl nám jeden míček a zklamání je opravdu velké. Říkám si, ok, je to mix, není to debl, ale stejně to nejde se utěšit. Bude mi trvat tři dny, než se z toho vzpamatuju, ale musí se jet dál. Už se to vrátit nedá," řekla Peschkeová Radiožurnálu.

"Možná by bylo lepší prohrát 10-4 než 12-10, ale byl to strašně těsný zápas. Každý tým měl své šance a mohl titul vyhrát a bohužel se to podařilo soupeřům," dodala sedmatřicetiletá tenistka, která se tak nedočkala druhého grandslamového titulu. Loni ovládly se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou Wimbledon.

Peschkeová prohrála ve finále mixu na US Open už potřetí. Neuspěla také s Pákistáncem Ajsámem Qureshím v roce 2010 a ani s Martinem Dammem o čtyři roky dříve, kdy je ve finále porazili Američan Bob Bryan s Martinou Navrátilovou.

Smíšenou čtyřhru ve Flushing Meadows dokázaly z Češek vyhrát v minulosti Jana Novotná s Američanem Jimem Pughem v roce 1988 a o pět let později Helena Suková s Australanem Toddem Woodbridgem. Třikrát smíšenou čtyřhru v New Yorku vyhrála rovněž česká rodačka Navrátilová, ale jako Američanka.

Nenasazení Makarovová a Soares cestou do finále porazili turnajové dvojky Huberovou s Mikem Bryanem, ostře sledované duo Clijstersová a Bob Bryan, pár Rodionovová/Rojer, v semifinále si poradily s českou dvojicí Hradecká/Čermák a nakonec získali premiérové grandslamové tituly, Ruska hrála finále mixu už v roce 2010 na Australian Open s Čechem Levinským.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (06. 09. 2012)

Smíšená čtyřhra - finále:
Makarovová/Soares (Rus./Braz.) - Peschkeová/Matkowski (4-ČR/Pol.) 6-7(8) 6-1 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Srandamix v tom ani tak nevidim, ale pravda je, že si to minimálně za letošek zaslouží.
Reagovat
freeteepek
Gratulace H+H k postupu do finále US Open!
Reagovat
vendulkabendulka
Kvety mi je opravdu lito, je to skvela zenska a vzhledem k tomu ze asi pomalu konci by si na zaver zaslouzila nejaky podobny uspech. I kdyz jde jenom o srandamix.. (uskrn)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist