Peschkeová s Melicharovou v Tianjinu vybojovaly druhý společný triumf

14. 10. 2018, 07:37
Aktuality 3
WTA TIANJIN - 43letá česká deblistka Květa Peschkeová vyhrála už 31. turnaj WTA ve čtyřhře. S Američankou českého původu Nicole Melicharovou potvrdily roli favoritek v čínském Tianjinu, kde získaly druhý společný titul a zvedly si tak sebevědomí před Turnajem mistryň v Singapuru.
Nicole Melicharová a Květa Peschkeová

Květa Peschkeová předloni po více než roční pauze obnovila kariéru a ani po oslavené 'čtyřicítce' neztrácí s o generaci mladšími soupeřkami krok. Po návratu rozšířila svou sbírku deblových triumfů o čtyři trofeje, dvě z nich letos získala s Nicole Melicharovou

S o osmnáct let mladší brněnskou rodačkou reprezentující Spojené státy americké spojila síly na začátku letošní sezony a v jejím průběhu si zajistily start na Turnaji mistryň. Celkem čtyřikrát se spolu dostaly do finále, včetně Wimbledonu. V květnu na antuce v Praze a tento týden na tvrdém povrchu v Tianjinu triumfovaly.

Na menším podniku WTA International v Číně česko-americký tandem potvrdil roli třetí nasazené dvojice a před odletem do Singapuru, kde vrchol sezony startuje už za sedm dní, nasedl na vítěznou vlnu.

43letá Peschkeová s Melicharovou postupně porazily páry Rodinová/Tomljanovicová, Doiová/Waccanová, Dzalamidzeová/Kuděrmetová a v dnešním finále si poradily 6-4 6-2 s Australankami Monique Adamczakovou a Jessicou Mooreovou, které před třemi týdny zvítězily v Guangzhou. 

Bývalá nejlepší deblistka světa Peschkeová ve svém 72. deblovém finále získala 31. titul, letos v létě zvítězila také s Latishou Chan v San Jose. Zítra se v žebříčku posune na 13. místo. Pětadvacetiletá Melicharová se v devátém finále dočkala teprve třetího triumfu.


Českou vítězku mohla mít i dvouhra, Karolína Plíšková ale ve finále podlehla Francouzce Caroline Garciaové.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (14. 10. 2018)
• Dvouhra - finále •
Garciaová (2-Fr.) - Kar. Plíšková (1-ČR) 7-6(7) 6-3
• Čtyřhra - finále •
Melicharová/Peschkeová (3-USA/ČR) - Adamczaková/Mooreová (Austr.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pěkně Peschke s Melichar! Gratulace
Reagovat
tommr
první set byl hodně vyrovnanej. Karolína bohužel naprosto nezvládla závěr TB ve kterým už vedla 5:1 a za stavu 6:5 měla setbol ... :(
Reagovat
Fransoas
Páru Peschke - Melichar se podařilo zvítězit.Tak to je úžasný výkon.V letech Květy naprosto skvělý závěr.Formu povrdily před blížícím TM.Velká gratulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist