Peschkeová si pošesté zahraje na Turnaji mistryň. Potřetí se kvalifikovala se Srebotnikovou

2. 10. 2014, 07:41
Aktuality 1
Květa Peschkeová se pošesté v kariéře kvalifkovala na Turnaj mistryň. Šesté z osmi míst na letošním závěrečném podniku sezony obsadily potřetí společně se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, s níž si dvakrát zahrála ve finále.
Květa Peschkeová a Katarina Srebotniková

"Jsem nadšená a těším se. Je to odměna za celý rok, proto je to mimořádný turnaj. Uvidíme, jak obstojíme," citoval devětatřicetiletou Češku web WTA.

Peschkeová se na Turnaj mistryň dostala znovu po třech letech. Se Srebotnikovou hrály Masters v letech 2010 a 2011 a vždy prohrály ve finále. Předtím si závěrečný podnik sezony zahrála s Australankou Rennae Stubbsovou v letech 2007 a 2008 a poprvé v roce 2006 s Italkou Francescou Schiavoneovou.

Peschkeová a Srebotniková letos vyhrály turnaj v Římě, což byl jejich desátý společný titul. Nejlepší sezonu prožila česko-slovinská dvojice v roce 2011, kdy vyhrála grandslamový Wimbledon a společně vévodila deblovému žebříčku WTA. Slovinka se na Turnaj mistryň kvalifikovala podeváté.

Letos se ve čtyřhře na Turnaji mistryň v Singapuru představí poprvé osm dvojic. Před česko-slovinským duem se kvalifikovaly Italky Erraniová s Vinciovou, Asiatky Shuai Peng se Su-Wei Hsieh, Rusky Makarovová s Vesninovou, zimbabwsko-indská dvojice Blacková/Mirzaová a Američanky Kopsová-Jonesová se Spearsovou.

Poslední dvě volná místa by si měly pohlídat Španělky Muguruzaová se Suárezovou a australsko-ruský pár Rodionovová/Kudrjavcevová. Předstihnout je můžou už jen Martina Hingisová s Flavií Pennettaovou, které však tento týden v Pekingu už vypadly a jejich šance značně klesly.

Turnaj mistryň v Singapuru uvidí koncem října dvě české tenistky. Před Peschkeovou se do dvouhry kvalifikovala vítězka Wimbledonu Petra Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Květě s Katarinou. Mám radost a samozřejmě, držím palce, aby se tam dařilo. Go a pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist