Pět českých tenistů postoupilo na US Open z kvalifikace

23. 8. 2008, 12:02
Aktuality 0
K jedenácti českým tenistům s jistotou přímé účasti v hlavní soutěži grandslamového US Open přibylo dalších pět. V posledním kole kvalifikace včera uspěli Jan Hernych, Tomáš Zíb, Jan Minář, Sandra Záhlavová a Hana Šromová, prohrála jen Lucie Hradecká. Mináře čeká v úvodu turnaje Karlovič, Hernych nastoupí proti Južnému.
Zib Tomas

Jan Minář dostal po úspěšném boji v kvalifikaci US Open těžkého soupeře. Na úvod posledního grandslamu sezony se utká s chorvatským obrem Ivem Karlovičem, 14. nasazeným hráčem.

Jan Hernych a Tomáš Zíb narazí na turnajovou jednadvacítku Michaila Južného, respektive domácího Bobbyho Reynoldse.

Soupeře pro první kolo US Open se po skončení kvalifikace dozvěděl Jiří Vaněk, který nastoupí proti Švýcarovi Stéphanovi Böhlimu.

Sandra Záhlavová
se při své premiéře v hlavní soutěži US Open utká s Olgou Govorcovovou. Dvaadvacetiletá Češka, která na třetí pokus uspěla v kvalifikaci posledního grandslamu sezony, se s touto běloruskou soupeřkou střetne potřetí v kariéře, zatím jí nikdy neporazila.

Hana Šromová se v prvním kole utká s Rossane de Los Riosovou z Paraguaye.

Výsledky - US Open, kvalifikace:
Muži:
Hernych (ČR) - Kúreší (Pák.) 6:4, 6:3, Zíb (ČR) - Dabul (Arg.) 7:6 (7:2), 6:1, J. Minář (ČR) - G. Lapentti (Ekv.) 2:6, 7:5, 7:6 (7:1).

Ženy:
Záhlavová (ČR) - Fudžiwaraová (Jap.) 2:6, 6:3, 6:4, Šromová (ČR) - Schruffová (Něm.) 6:3, 7:5, Vogeleová (Švýc.) - Hradecká (ČR) 7:6 (7:4), 6:2.
ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist