Petkovicová: Musím zjistit, jestli chci dál hrát

5. 11. 2015, 12:32
Aktuality 43
Andrea Petkovicová bojuje po nevydařeném závěru sezony na turnaji Elite Trophy v Zhuhai s velkým zklamáním a dokonce prý uvažuje o konci kariéry. Osmadvacetiletá Němka dostala ve včerejším utkání s Carlou Suárezovou dva "kanáry" a přišla o šance na postup do semifinále.
Andrea Petkovicová

"Musím vážně zjistit, jestli chci dál hrát. Momentálně na své práci nenávidím víc věcí, než kolik jich mám ráda. V posledních dvou třech měsících jsem z tenisu neměla vůbec žádnou radost," uvedla vítězka šesti turnajů WTA. "Když jsem byla doma, byla jsem šťastná. Každá minuta, kterou jsem strávila na okruhu, mě pak hrozně skličovala. Byla jsem tak deprimovaná, že se mi ani nechtělo vstát z postele," přiznala Petkovicová.

Situaci 24. hráčce světového žebříčku ještě více ztěžuje vážná nemoc matky. "Prostě bych chtěla být víc doma. Když jsem ale profesionálka, musela jsem pokračovat s tréninkem a dalšími věcmi, které k tomu patří. Bylo to mučení," řekla Němka, kterou lákají i jiné věci, než je tenis.

"Někdy mám pocit, že mám talent na věci, ve kterých bych byla lepší. Všichni říkají 'Jsi blázen. Byla jsi v Top 10, pořád jsi v nejlepší třicítce, jsi jedna z nejlepších hráček na světě.' Abyste mě nechápali špatně - jsem hrdá na všechno, čeho jsem dosáhla. Ale cítím, že kdybych zkusila něco jiného, možná bych v tom byla lepší. Takhle mám pocit, že jsem veškerý ten čas ztratila s tenisem. Vím, že je to strašně hloupé, ale musím si to srovnat v hlavě."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

43
Přidat komentář
FulnekUltras
ve spojitosti s monotónním profesním kolotočem a soukromými problémy se může dostavit velmi snadno v jakémkoliv věku - tím spíš, pokud se postižený(á) snaží rostoucí vnitřní odpor překonat "nasilu". Přeji Andree, aby z tohoto zákeřného močálu co nejdřív zdárně vybředla - a pokud možno hlavně dobré vyústění zdravotní situace v rodině.
Reagovat
smazaný uživatel
Snaha překonat to "na sílu" je ideální způsob, jak si uhnat syndrom vyhoření. A to už je konečná. Andrea by si teď měla vzít nějaký čas volno i za cenu toho, že se nestihne pořádně připravit na Austrálii a pak by se vidělo.
Reagovat
FulnekUltras
Pauza jí teď určitě pomůže srovnat si v hlavě priority - a o jakékoliv konečné bych zatím rozhodně nemluvil...
Reagovat
smazaný uživatel
Konečná by byl syndrom vyhoření. A ten snad zatím ještě nemá. Ale pokud by i nadále měla hrát s vnitřním odporem, koledovala by si o něj.
Reagovat
FulnekUltras
Nemyslím si, že se z tohoto syndromového stavu nedá dostat...
Reagovat
FulnekUltras
kdyby nastal
Reagovat
Frick
Ona naši slavní Janové se z toho už nedostali.... :-(
Reagovat
FulnekUltras
???
Reagovat
slacker
Jan Hus a Jan Lucembursky
Reagovat
smazaný uživatel
Ten druhý nevím, ale ten první měl spíš syndrom uhoření, ne? :-))
Reagovat
FulnekUltras
Tak možná ani nemusíme chodit tak daleko...

http://ona.idnes.cz/studie-syndrom-vyhoreni-deprese-zivotni-styl-a-pracovni-stres-psk-/vztahy-sex.aspx?c=A150618_152840_vztahy-sex_jup
Reagovat
slacker
Tam ty slavne Jany v tom clanku nemuzu najit.
Reagovat
Frick
Ten druhý Jan žil více jak 1/2 milénia po tom prvnim...
Reagovat
slacker
Zajic
Reagovat
FulnekUltras
hořeli s Huskem tak nějak hlavně zvenku... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná dá. Ale je to na zatraceně dlouhý lokte.
Reagovat
FulnekUltras
v osmadvaceti asi už opravdu neměřitelné tenisovou kariérou...
Reagovat
smazaný uživatel
Pála to nyní nebude mít úplně lehké, zjeména vysvětlit Karolině, proč nebude hrát 1. zápas. Ale bylo by nelogická nedát na sharapovou Lucku, která ji 1 nebo 2 krát letos porazila
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Nikdo nemůže vědět, jestli by Kája hrála proti Šarapce jako dneska. Hlavně Šarapovová je úplně jinej typ hráčky, než Errani, jak výkonnostně, tak hlavně stylem hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic těžkýho na tom nebude. Karolíně by se do toho zápasu stejně nechtělo, protože fanoušci by čekali jasnou výhru a to by jí ještě víc svazovalo. Navíc nikdy hráčku takového kalibru neporazila, na rozdíl od Lucky, která s Marií apod. hraje vyrovnané zápasy a v FC má podobný X faktor jako Petra.
Reagovat
LukasH
Nevim, proc by to mel byt problem. Karolina je jednak ceska trojka a jednak ma s FC nejmene zkusenosti. Naopak Lucka na Marii dost umi a u Karoliny by to byla velka neznama. Finale FC jeste nehrala...
Reagovat
smazaný uživatel
Kája nastoupí 2. den taky ,protože Lucka půjde s Bárou do debla
Reagovat
smazaný uživatel
4. singl nebude, jestli Petra a Lucka potvrdí předpoklady. Tak by možná šla Karolína do exhibičního debla.
Reagovat
smazaný uživatel
Pajáda Kájo, takhle se mi líbíš! Proč jsi takhle nehrála celej rok? A s kým v semi? Jestli s Venus, tak to bude solidní přestřelka.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak tak na to koukám, Sára asi nedopadne s Kájou o moc líp, než Petko s Carlou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je totální demolice, až je mi tý Sáry trochu líto. (Samozřejmě, že není, Kájo - doraž jí! :-))
Reagovat
Frick
Omezenej program? Jen GS + pár dalších turnajů....
Reagovat
Frick
Austrálie, Stuttgart - Wimbledon, Louisville + US Open
Reagovat
smazaný uživatel
Veľmi oceňujem úprimnosť..Pevne verím, že to je vsetko sposobené chorobou mamy a dúfam, že ak bude zdravá, tal Andrea opat nájde chuť do tenisu..Možno že pomože aj zimná tenisová prestávka...

A k tomu poslednému odseku..No to snad Andrea nemyslí vážne, že by bola v nejakej disciplíne lepšia jak 24 na svete..To by ma zaujimalo, co mala presne na mysli.
Reagovat
blixa
Tak asi neměla na mysli sport ;-) A jiná práce-činnost je nedá tak jednoduše porovnávat, abys věděl kolikátý jsi na světě :D Spíš asi myslela, že by měla větší pocit uspokojení, nebo smysluplnosti, než v tenise.
Reagovat
Fandina
+ 1

Jen chci dodat, že Petko od začátku tenisové kariéry přispívala do nějakých prestižních německých novin svými sloupky. Je třeba možné, že tohle je i jednou z věcí, které může považovat za něco, co kvůli tenisu třeba nedělala.
Reagovat
mrafe
Tady v tom článku se potvrzují tvá slova s tím psaním

http://www.wtatennis.com/news/article/5118731/title/petkovic-ready-to-recharge
Reagovat
smazaný uživatel
Mozno to tak myslela, ale napísané to je vyslovene tak, ze si mysli, ze by v tých cinnostiach bola lepsia, nez v tenise..A ze jej kamosi hovoria, neblazni, ved v tenise si 24. a ona, ze ma depku, ze cely ten cas zabila tenisom...To mi pride ako ulet..
Reagovat
blixa
Řekl bych "ztraceno v překladu" ;-)
Reagovat
FulnekUltras
zvlášť pokud to překládal nějaký dosud pouze jednostranně orientovaný sportovec... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, Andrea má velice ráda hudbu a zpěv, dokonce snad něco nazpívala. Druhej její zájem je politika, společnost, dění ve světě. Takže bych to tipoval na něco z toho.
Reagovat
pockerface
Andrea je sympatická hráčka. Ať se rozhodne hrát nebo skončit, tak jí přeji jen to nejlepší. Jak člověk není spokojený sám se sebou, tak může vydělávat miliony a je mu to na nic. V tomto případě asi platí peníze nejsou všechno a určitě cítí, že chce být víc s mámou, pak by si to mohla hodně vyčítat a upadnout do větší deprese. Držím palce ať se rozhodne podle srdce.
Reagovat
blixa
+1
Reagovat
Mercury
+1
Reagovat
Fandina
+1
Navíc, pro mě je Andrejka hráčkou s jistou herní inteligencí.
Reagovat
babolat.cz
jak to ty poznáš???
Reagovat
Fandina
a ty?
Reagovat
smazaný uživatel
z rozhovorů
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist