Petkovicová přežila tři mečboly proti Bencicové. Další tři čtvrtfinále spláchl déšť

4. 8. 2018, 09:37
Aktuality 0
WTA WASHINGTON - Andrea Petkovicová na oblíbeném turnaji ve Washingtonu ve svém prvním letošním čtvrtfinále zdolala po odvrácení tří mečbolů v závěru utkání Švýcarku Belindu Bencicovou a na pátý pokus si připsala její první skalp. Další tři čtvrtfinále se kvůli dešti nedohrála, či vůbec nerozehrála.
Profily hráčů
Andrea Petkovicová

Andrea Petkovicová během své nejlepší sezony 2011 nakoukla do Top 10, ale v posledních letech výsledkově strádala, vypadla z elitní stovky a hlavou se jí dokonce honily myšlenky o ukončení kariéry. 

Za poslední dva a půl roku se na okruhu WTA dostala jen dvakrát do čtvrtfinále, jediné semifinále si zahrála před rokem ve Washingtonu. A právě v metropoli Spojených států tento týden prožívá stejně jako loni svůj nejlepší turnaj v sezoně. 

Petkovicová začala drtivou výhrou nad domácí Jamie Loebovou, ve druhém kole po obratu vyřadila bývalou šampionku šampionku a nasazenou dvojku Sloane Stephensovou a ve čtvrtfinále si poradila znovu ve třech setech s neoblíbenou soupeřkou Belindou Bencicovou

Třicetiletá Němka přitom v rozhodující sadě neudržela vedení 4-2 a za stavu 4-5 byla dvakrát dva míčky od porážky. Nakonec si vynutila tie-break, v němž čelila třem mečbolům. Všechny však odvrátila, zvítězila 6-3 2-6 7-6, v pátém vzájemném střetnutí si připsala první výhru a mohla si trsnout 'Petko Dance'.


"Myslím, že jsem celý zápas hrála solidně. Byl to zápas jako na houpačce a měl dobrou úroveň. Snažila jsem se zůstat v klidu a soustředit se na důležité okamžiky," řekla svěřenkyně Jana De Witta Petkovicová, která na Citi Open startuje potřetí a potřetí je minimálně v semifinále. V roce 2013 došla dokonce až do finále.

O celkově jedenácté a první finále od února 2015 se vítězka šesti turnajů WTA utká s bývalou šampionkou Světlanou Kuzněcovovou, nebo Kazaškou Julií Putincevovou. Jejich souboj byl za stavu 6-2 a 2-2 kvůli dešti přerušen a dohrávat se bude v sobotu. 

Pouze tři gamy odehrály Donna Vekičová a Polka Magda Linneteová (Chorvatka vedla 3-0 s dvěma brejky), než tenistky vrátil do šaten déšť. Vůbec se na kurt nedostaly Američanka Alexandra Kiicková s Číňankou Saisai Zheng.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (03. 08. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Petkovicová (Něm.) - Bencicová (5-Švýc.) 6-3 2-6 7-6(8)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist