Petkovicová se po hektickém týdnu odhlásila ze Stuttgartu

20. 4. 2015, 20:35
Aktuality 7
Andrea Petkovicová se odhlásila z domácího antukového turnaje ve Stuttgartu, jenž dnes startuje. Sedmadvacetiletá Němka se necítí zdravotně v pořádku po hektickém minulém týdnu, kdy cestovala z turnajů v USA na Fed Cup do Soči.
Andrea Petkovicová

"Jsem strašně zklamaná, ale musela jsem to udělat, abych ještě víc neriskovala své zdraví," odůvodnila světová jedenáctka své odhlášení. 

Petkovicová v semifinále Fed Cupu v Soči vyhrála v neděli dvouhru, poté ale v rozhodujícím deblu po boku Sabine Lisické nestačila na ruské soupeřky a Němky si loňskou finálovou účast nezopakují. Už po dvouhře si Petkovicová stěžovala na závratě. 

Rodačka z bosenské Tuzly dorazila spolu s Angelique Kerberovou do Soči až ve středu a obě se potýkaly s časovým posunem. Kapitánka Barbara Rittnerová je proto nasadila až v neděli. 

V prvním kole se Petkovicová měla střetnout s Carlou Suárezovou-Navarrovou, nad jejímž startem také visí otazník. Španělská tenistka totiž v posledních dnech netrénovala kvůli zranění pravého zápěstí.

Až po losu se odhlásily také Ruska Světlana Kuzněcovová a Srbka Jelena Jankovičová, jež má problémy s pravou nohou. Do hlavní soutěže se tak dostaly už tři hráčky, které neuspěly ve třetím kole kvalifikace: Ukrajinka Bejgelzimerová, Ruska Mělnikovová a Italka Briantiová.

Ve Stuttgartu bude oproti původním předpokladům chybět i Eugenie Bouchardová. jež se po Australian Open potýká se ztrátou formy. "Vím, jak se do ní zpátky dostat. Vynechám turnaj ve Stuttgartu, budu tam jen trénovat a hrát budu v Madridu," řekla jednadvacetiletá Kanaďanka,

Ve Stuttgartu se představí ve dvouhře tři české tenistky. Turnajová trojka Petra Kvitová je nasazená přímo do druhého kola, v pavouku jsou také její feducupové kolegyně Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Šafářová se zítra utká s kvalifikantkou Katerynou Bondarenkovou z Ukrajiny, Strýcová vyzve v úvodním zápase na centr kurtu Španělku Garbinu Muguruzaovou.

Nasazenou jedničkou je Maria Šarapovová, jež má ve Stuttgartu parádní bilanci 13-0. Ruská tenistka hrála naposledy koncem března v Miami, kde nezvládla svůj úvodní zápas proti krajance Gavrilovové. Poté kvůli zranění nohy vypadla z tréninkového procesu a minulý víkend se omluvila z Fed Cupu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
zahrát si ve Stuttgartu aspoň jako LL - stačilo v kvalifikaci postoupit do třetího kola přes nenasazený soupeřky ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
sou to jelita.
Reagovat
Frick
Njn. To je dril, ten tenis. Uděláš něco blbě a hned dostanou lískovkou :o)
Reagovat
Frick
Je to pořád to stejný, no. Druhý sled zaostává. 1/3 sezóny pryč a nic moc. V race níže než na žebříčku.
Reagovat
aligo
Tady máte odpověď... Kvůli časovému posunu raději nastoupili až v neděli...
Reagovat
sprchon
Škoda, no... Ale už jsem se s tím smířil.
Reagovat
lars
A proc dorazily tak pozde do Soci ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist