Petkovicová v Miami smetla Jovanovskou, ve 2. kole vyzve Bartoliovou

20. 3. 2013, 08:24
Aktuality 30
WTA MIAMI - Andrea Petkovicová se na kurty vrací po zranění a v Miami začala hladkou výhrou nad Srbkou Bojanovou Jovanovskou. Ve druhém kole turnaje, na kterém si předloni zahrála semifinále, vyzve Francouzku Bartoliovou.
Andrea Petkovicová

Po nešťastném loňském roce, kdy kvůli zranění zad a kotníku přišla o více než polovinu sezony - nehrála na třech grandslamech či na olympiádě - začala stejně smolně i sezonu 2013. Andrea Petkovicová si v prvním zápase na Hopman Cupu přetrhla meniskus v pravém kolenu a musela na operaci. Na 2 měsíce byla mimo hru, před 14 dny v Indian Wells se však již vrátila a v kvalifikaci vyhrála jeden zápas.

V Miami od pořadatelů dostala divokou kartu a bývalá hráčka Top 10 se jim odměnila hladkou výhrou. Pětadvacetiletá Němka porazila hladce 6-3 6-1 Srbku Bojanu Jovanovskou a zaznamenala první letošní výhru.

Loni Petkovicová v Key Biscayne kvůli zranění zad - únavové zlomenině bederního obratle - nehrála, předloni však po skalpech Wozniacké a Jankovičové postoupila až do semifinále, v němž neudržela vedení proti Šarapovové.

Letos se ve druhém kole utká se svěřenkyní Jany Novotné Francouzkou Marion Bartoliovou. Se světovou jedenáctkou má bilanci 3 výher a 2 porážek.

Su-Wei Hsieh v úvodu 1. hracího dne vyhrála divoký zápas plný ztracených servisů. Tenistka z Tchaj-wanu zdolala 6-4 7-6 Ukrajinku Lesju Curenkovou, když v tie-breaku odvrátila tři setboly a sama proměnila až 9. mečbol. Ve 2. kole vyzve světovou čtyřku Agnieszku Radwaňskou z Polska.

Britka Heather Watsonová v 1. kole vedla 6-1 a 4-1 a měla v zádech náskok dvou brejků, zápas s Ayumi Moritaovou ale k postupu dotáhnout nedokázala. Japonka se na poslední chvíli vzpamatovala, vývoj otočila a zvítězila 1-6 7-5 6-4. O postup do dalšího kola se utká s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou.

Flavia Pennettaová, jež se od konce února po krůčcích vrací po půlroční pauze zaviněné zraněním zápěstí, smetla 6-4 6-1 Švédku Johannu Larssonovou a postoupila do 2. kola. V něm vyzve světovou jedničku a pětinásobnou šampionku Serenu Williamsovou, s níž ve třech vzájemných zápasech získala jediný set a to před pěti lety právě v Key Biscayne.

Petra Kvitová měla v prvním kole volný los a ve druhém se utká se Shuai Peng, kterou loni v obou vzájemných zápasech porazila. Číňanka do turnaje vstoupila výhrou 6-3 6-2 nad Švédkou Sofií Arvidssonovou.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.195.765 dolarů)
úterní výsledky (19. 03. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Tomljanovičová (Chor.) - Pěrvaková (Kaz.) 6-2 6-2
Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Curenková (Ukr.) 6-4 7-6(15)
Moritaová (Jap.) - Watsonová (Brit.) 1-6 7-5 6-4
Mladenovicová (Fr.) - Wozniaková (Kan.) 7-5 6-2
Beguová (Rum.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-1 4-6 6-4
Pennettaová (It.) - Larssonová (Švéd.) 6-4 6-1
Bertensová (Niz.) - Tatišviliová (Gruz.) 6-0 1-0 skreč T.
Shuai Peng (Čína) - Arvidssonová (Švéd.) 6-3 6-2
Dateová-Krummová (Jap.) - Scheepersová (JAR) 6-2 6-0
Petkovicová (Něm.) - Jovanovská (Srb.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
mrknu na skore a co to, Lisicki prohrála první set..ojoj :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rosol už si na vás brousí zuby. :D
Reagovat
gigin
http://www.q3.cz/images/29andy_murray.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No je tam podstatný rozdíl v bicáku.
Reagovat
smazaný uživatel
Katka dobře 2.set 6:3 tak POjď vyválči ten 3.set!!!
Reagovat
Titan
Jsem omylem narazil na bulvár, ale můžete se kouknout, jsou tam hezké fotky Dánské popelky:
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/144580/tenisova-krasa-wozniacka-ukazala-podprsenku-i-kalhotky-s-vlastnim-jmenem.html?utm_source=eurozpravy.cz&utm_medium=traffic-exchange
Reagovat
smazaný uživatel
Co máš pořád s tou popelkou? :D Jinak ty fotky jsem už viděl, i když na jiných stránkách... Caro je krásná holka a Rorymu můžu jenom tiše závidět. :)
Reagovat
Titan
No, kdybych psal princezna, tak by musela být krásná jako princezna ;-) A protože tak krásná není, čehož příčinou je baculatá tvářička, tak jí říkám popelka. Na těchto fotkách má hezké tělo, ale je vidět, že moc neví, co s pusou. Vůbec, když si vezmu špičku WTA, tak za krásku nepovažuji ani Mášu, ani Karolajn. Vlastně první hezká holka je Kirilenko (která má ale taky problém s baculatostí obličeje)...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi nějaký vybíravý... :D
Reagovat
pepin
Máš pravdu, krása vypadá trošku jinak, ale alespon za něco ji fotí.
Reagovat
Titan
Jsem ;-) To je o mě známo. Ani ta Ivanovič se mi nepozdává... Ale Karolajn je trošku hezčí, než Máša, sice nejsem horňák, ale Máša Rovná-Plošinová už je moc, krom toho má sluncem vypálenou pokožku...
P.S. Zdá se mi to, nebo na těch fotkách výrazem připomíná Vaidišovou?
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, kdo se ti pozdává? Lopez?:-O
Reagovat
Titan
Tu jsem nějak nenašel, můžete být konkrétnější? Jinak kdysi byly opravdu hezké Hantuchová a Benešová. Obě ale doplatily na sluncem zdevastovanou pokožku, takže mají skvrny jako sedmdesátileté babky...
Reagovat
smazaný uživatel
http://q3.cz/images/62Lopez.jpg
Reagovat
Titan
"Je to takový ošklivý, a skoro bych řekl zlý? nepěkná věc"
Styďte se :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Stydím, moc.
:-))))
Reagovat
tommr
čekal jsem, že se Petra v prvním zápase potká s Arvidssonovou a tak trochu jsem se toho zápasu bál a zároven jsem se na něj i těšil. S Pengovou by to nemělo bejt takový drama i když u Petry člověk nikdy neví a zvlášt v prvním zápase na turnaji to může dopadnout všelijak ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe to překvapilo, ale sázkovky ne. Kurz byl celkem jasně na Peng. Ne podle žebříčku, ne podle aktuální formy, ale podle kurzu zjistíš kdo je vlastně favorit.
Reagovat
dadaft
já jsem Sofii viděl dvakrát hned zkraje sezóny v Brisbane a zdála se mi skvěle fyzicky připravená a docela odhodlaná... - no, teď to zase nějak nevypadá...
Reagovat
Titan
Téhle holce to moc přeji. Měla moc smůly, tak už by mohla konečně zase do první desítky. Ovšem Petra s ní prohrála 4 z 5 posledních zápasů a je to možná soupeřka. Škoda, že se tyto kola nevysílají...
Reagovat
tommr
Petře se proti Petkovicový v poslední době opravdu nedaří, ale přesto bych si docela přál, aby se potkaly v osmifinále. Moh by to bejt docela zajímavej souboj a Petra by v něm měla velkou šanci na vylepšení tý špatný bilance. Obávám se ale, že tak daleko se ani jedna z nich nedostane ... :)
Reagovat
dadaft
!!!!! bravo !!!!!
tohle jsem nečekal.
S. Williams - Pennetta, Bartoli - Petkovič
to je druhé kolo jako lusk. )))
(no, před dvěma roky by to mělo ještě jiný zvuk, ale co člověk nadělá.... - hlavně jsem rád, že jste zpátky holky)))
...........
no a zápas Aga - Su-Wei ------> to by mohlo být estrádní představení. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petko!:-) Ale ten los se mi teda vůbec nelíbí, nejdřív Bojana, teď Marion...
Reagovat
smazaný uživatel
V těch zápasech jsem totiž rozpolcená:-D
Reagovat
gigin
Ty vážně tápeš mezi Petko a naspeedovaným gumídkem? :-OO
Reagovat
smazaný uživatel
Já byl rozpolcený v zápase Bojana - Petko, v dalším kole je Petko jasná volba. :) Petko to moc přeju a snad se vrátí co nejvýš! Jen mě trochu mrzí, že se Bojaně po tom nešťastném Fed Cupu nějak nedaří. :(
Reagovat
smazaný uživatel
gigin- No trochu míň než mezi Bojana-Petko...ale já Marionce přeju:-)))
Reagovat
Heather_Fedex
napodobne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že je Petko zpátky, ale taky budu fandit Marion :-) Získala si mě v Dubaji holka jedna hopsatá :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist