Petra Kvitová oznámila, že bude maminkou. I proto letos Austrálii vynechá

1. 1., 01:01
Aktuality 33
Petra Kvitová (33) začala rok 2024 netradičním, ale velmi milým sdělením. Na svém instagramovém účtu oznámila, že se v létě stane maminkou. Dvojnásobná wimbledonská vítězka prvního potomka očekává s trenérem a manželem Jiřím Vaňkem. Letošní Australian Open logicky vynechá, zda ale těhotenství znamená konec její úspěšné tenisové kariéry, však nespecifikovala.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Přejeme Vám vše nejlepší do nového roku a zároveň se s Vámi chceme podělit o skvělou novinku. V létě očekáváme miminko," napsala Kvitová na instagramu. "I když mi bude chybět má každoroční cesta do Austrálie a sport, který miluju, těším se na to, že strávím nějakou dobu doma přípravou na tuto vzrušující příští kapitolu v našich životech," dodala k fotografii s dětskými dupačkami.

 

Petra Kvitová během své kariéry dvakrát ovládla Wimbledon (2011 a 2014) a v roce 2011 také triumfovala na Turnaji mistryň, má bronz z olympijských her v Rio de Janeiru 2016 a podílela se na šesti fedcupových vítězstvích. Ve světovém žebříčku vystoupala v kariéře nejvýše na druhé místo. Na okruhu WTA získala ve dvouhře 31 titulů, loni ovládla turnaje v Miami a Berlíně. Uplynulou sezonu ukončila na čtrnáctém místě rankingu.

Na kurtech se rodačka z Bílovce představila naposledy na začátku října, kdy prohrála na turnaji v Pekingu ve 2. kole s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou. Poté ukončila sezonu.

Z bývalých českých tenistek čeká v současné době druhého potomka Barbora Strýcová nebo Andrea Sestini Hlaváčková, dvojnásobnou matkou již je další nedávná fedcupová vítězka Lucie Šafářová. Předloni přivedla na svět syna Kristýna Plíšková.

Ze světových hráček má aktuálně přerušenou kariéru kvůli těhotenství například olympijská vítězka z Tokia Švýcarka Belinda Bencicová. Po narození potomka se v této sezoně vracejí bývalé světové jedničky Němka Angelique Kerberová a Japonka Naomi Ósakaová.


ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
darek.vrana
Nevíte prosím, jak sledovat mužský tenis, ale zápasy, které si vyberu já? Premier Sport 3 bude vysílat asi jen jeden zápas, jak to tak vypadá, takže naprd. U Eurosportu jsem si v aplikaci vybral, jaký zápas jsem chtěl. O2 Tenis měl multidimenzi, tady asi nic takového nebude? Co Tennis TV? Má to někdo? Je tam k vidění všechno a funguje to dobře? Díky za odpověď.
Reagovat
EllNino
Gratulace :))

Pěkná kariéra, myslím, že po konci Petry mi tenis už tolik stresu nikdy nepřinese :)) byla to jízda! Tak hlavně zdraví
Reagovat
PetaM
Velká gratulace!

Na jednu stranu jsem rád, na druhou trochu smutný, protože pro mě vlastně končí sledování tenisu ... Není pro mě nikdo tak oblíbený, abych musel do 3 hodin do rána čekat na zápas. A nikdo z hráčů a hráček nemá takovou energii, jako rozdávala Petra.

Nevěřím, že se bude chtít vrátit na okruh, možná dá jeden domácí turnaj na rozloučenou, ale do tenisového kolotoče tipuji, že se na 99 % nevrátí. Ještě, že je na YouTube tolik highlightů, ve kterých se můžu pokochat tenisovým uměním této legendy.

Byla jsi jenom jedna a druhá taková už nepřijde. Díky za všechny ty krásné roky Tvého hraní. A přeji úspěšný potenisový život.
Reagovat
Krisboy
Takže letošní Wimbledon si můžeme škrtnout. Aspoň tam bude mít Markéta klid. Ale ročník 2025 nebo 26 je velice reálný. Petra si odpočine od tenisu, přijde na jiný myšlenky a příští rok bude čerstvá jak v letech 11 a 14

Samozřejmě moc gratuluji a nejen Vaňkovým přeju vše nejlepší do Nového roku a do nové životní etapy.
Reagovat
Mantra
no to to trvalo, než si to Váňa pojistil Ano i chlapi umí být zlatokopy, tohle je gender vyvážení .
Reagovat
Blondie
Projekce?
Reagovat
com
souhlas, Vanek, Hrdlicka, vsechno je to pakaz
Reagovat
tommr
Doufám že se Petře narodí holka a zdědí tenisový geny po mamince. Rád bych se ještě dočkal toho až bude na tenisových kurtech řádit další Kvitová ...
Reagovat
com
to by ale nebyla Kvitova, ale Vankova
Reagovat
Blondie
Člověk by rekl, že na stránce o tenise nebude důvod čekat obdobu dezolatu... A wow, jsou tu

Petře, Jiřímu i miminu vše nej, nádherná zpráva
Reagovat
elsky
Ano, a zpět jsou i lepšolidi
Reagovat
Marsia01
Blahozelam sympatickemu tenisovemu paru.Petra mala uz najvyssi cas na graviditu.Prajem jej aby materstvo bravurne zvladla,aby porodila zdraveho potomka.Syna alebo dceru.Petra bude nepochybne dobrou stastnou matkou.Ja v tomto roku 2024 v lete ukoncim studium na Lekarskej fakulte.Vsetkym ludom dobrej vole PF 2024
Reagovat
Fandina
Radostná zpráva, takové konce kariéry jsou nejlepší. Přeji všechno nejlepší. Ať se daří. Gratulace všem.
Reagovat
Sinuhet1
Petra bude koncit ne po nejakem propadu, ale relativne na vrcholu
Reagovat
elsky
Jo, dobré načasování.
Reagovat
frenkie57
Podle mě se vrátí a bude chtít zakončit kariéru na kurtu, ne těhotenstvím. Nějak podobně jako Barbora S.
Reagovat
lvicek
Bára to s pohárem z Wimbledonu zvládla naprosto parádně! V malé pauzicce před dalším těhotenstvím ;).
Reagovat
Pavol
Gratulujem.
Reagovat
Frick
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis/441049/kvitova-netrenuje-mozna-prijde-o-australii-tehotna-pry-neni.html

Reagovat
Frick
19.12.2023
Reagovat
Mac
slava, trapeni nase a i jeji bylo dost
Reagovat
Blondie
Lol, řekla nula z gauče jedné z největších hraček historie, která ještě loni urvala dva tituly, z toho jednu tisícovku.
Reagovat
lvicek
Jsem ráda, že dala tu třicítku i s rezervou a jen mě mrzí, že se jí ještě nějak nezadarilo na Wimbledonu, to by byla pěkná tečka.
Reagovat
Dobry-den
Gratuluji, ale myslel jsem, že dřív zabřezne Kája. :))
Reagovat
tommr
Karolína je o dva roky mladší takže má ještě čas ...
Reagovat
Dobry-den
No ale u Petry to na 99,9 % znamená konečnou.
Reagovat
tommr
to nepochybně ...
Reagovat
George_Renel
Ty máš za partnerku krávu nebo kozu?
Reagovat
alcaraz.dva
Reagovat
Blondie
Burane. Totální burane.
Reagovat
aligo
Reagovat
Pavlis
Skvělá zpráva, Petro. Kariéru si měla perfektní.
Reagovat
jacksomm
Diky za radost, kterou jste prinasela svym tenisem, Petro.. a at se dari ! Myslim si, ze navrat na kurty uz se konat nebude. Snad jen nejaka exhibice nekdy. No.. vsechno jednou konci. Predpokladam, ze do jara to same oznami i pani Karolina.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist