Petrohrad: Byl zápas Volandriho s Gabašvilim zmanipulován?

26. 10. 2010, 10:11
Aktuality 24
ATP PETROHRAD - Na turnaje do Ruska spousta hráčů raději nejezdí. Prý se tam manipuluje s výsledky. Další z podezřelých zápasů se odehrál v prvním kole v Petrohradu, kde se podivně sázelo na duel domácího Gabašviliho s Italem Volandrim.
Teimuraz Gabašvili

Turnaje v Rusku jsou dotovány vysokými částkami, obsazení už tomu ale tolik neodpovídá. Řada hráčů totiž v Moskvě či Petrohradu odmítá hrát. Jsou to specifické turnaje, shodují se. I podle tenistů z elitní světové stovky se prý zápasy snaží zmanipulovat sázkařská mafie.

"Slyšel jsem to od kolegů. Přijdou za vámi až do šatny a nabídnou částku, za kterou jste ochotni prohrát. Děje se to hlavně na východě," řekl před třemi lety Berdych. "V Moskvě jsem byl na začátku kariéry, ale už se tam nevrátím. Nelíbí se mi tam, hlavně kvůli těmhle věcem," dodal tehdy český hráč.

Výběr z Volandriho podezřelých zápasů:

Petrohrad 2010:
Gabašvili (Rus.) - Volandri (It.) 3-6 6-3 6-2

- Volandri vyhrál první set a ve druhém měl brejk k dobru, přesto se na Gabašviliho sázelo v kursu 1.25 a po rebreaku kolem 1.08 (před zápasem 1.40)

Sopoty 2007:
Przysiezny (Pol.) - Volandri (It.) 6-4 2-6 7-5

- Volandriho kurz před zápasem vzrostl z 1.10 na 1.80

Bastad 2007:
Volandri (It.) - Luzzi (It.) 4-6 7-5 6-1

- Volandri prohrával 4-6 2-4, přesto na něho byl nabízený relativně nízký kurs kolem 2.00

Costa Do Sauipe 2007:
Kuerten (Br.) - Volandri (It.) 6-3 6-1

- Kuerten po sérii sedmi porážek začínal s kursem 4.50, ten ale před zápasem prudce klesnul

Bukurešť 2006:
Volandri (It.) - Vagnozzi (It.) 3-6 6-2 6-2

Kurz na Volandriho výhru 2-1 na sety klesl před zápasem ze 4.50 na 1.70.

Přinejmenším podezřele vypadá i souboj z úvodu letošního ročníku St. Petersburg Open mezi Filippem Volandrim a Teimurazem Gabašvilim.

Proč? Domácí Gabašvili byl před utkáním mírným favoritem. Ale poté, co prohrál první set a ve druhém se po ztraceném servisu nechal ošetřit, se z něj na live sázkách stal favorit jednoznačný. 

Nelogické? Možná. Neupoutalo by to ale tolik pozornost, kdyby na druhé straně kurtu nestál Volandri, italský účastník již několika podezřelých zápasů.

A jak kursy sázkových kanceláří v průběhu zápasu předpovídaly, k 'očekávanému' výsledku nakonec bez komplikací došlo. Gabašvili zápas otočil, vyhrál 3-6 6-3 6-2 a postoupil do druhého kola. 

Nebýt toho, že se zápas hrál v Petrohradu a jeho aktéry byli domácí hráč a 'starý známý' Volandri, možná by se nad tím nikdo nepozastavil.

Gabašviliho ve druhém kole čeká Kazach Michail Kukuškin, který podruhé během 14 dní porazil Jeremyho Chardyho. Stejně jako v úvodním kole v Moskvě favorizovaný Francouz nedokázal potvrdit roli favorita. V Petrohradě za stavu 5-4 podával na zisk první sady, nakonec ji získal až ve zkrácené hře. Jenže v dalším průběhu utkání dokázal uhrát dohromady jen patnáct fiftýnů a prohrál 7-6 1-6 0-6.

Čtvrtou porážku v řadě utrpěl domácí Igor Andrejev, jenž podlehl 1-6 5-7 Michailu Russellovi. Ruská bývalá světová osmnáctka se ve druhém setu dostala ze stavu 2-5, o větší drama se však nepostarala. Američan je ve druhém kole turnaje ATP poprvé po třech měsících.

- ATP 250 PETROHRAD (Rusko, tv. povrch / hala, 663.750 dolarů) -
pondělní výsledky (25. 10. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Kukuškin (Kaz.) - Chardy (7-Fr.) 6-7(3) 6-1 6-0
Gabašvili (Rus.) - Volandri (It.) 3-6 6-3 6-2
Russell (USA) - Andrejev (Rus.) 6-1 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
pauloX
ten zapas Volandri-Luzzi si pametam daval som na Volandriho a boli to nervy na tom turnaji hrali spolu aj debla
Reagovat
smazaný uživatel
pravdou je že některé výsledky nejenom z ruska ale poslední 2-3 týdny jsou poněkud zarážející
Reagovat
chacha
No je mi blbý to psát do stejnýho tématu, kde jsem ráno psal přesnej opak..
Nicméně, Tursunov ... o set dole a kurz v livku 1,20.
:-)
Reagovat
Chandler
Chacha, mám chá(cha)pat tak, že tenis považuješ za "čistý" sport? Místo těchto fantasy příběhu, raději někdo pošlete kontakt na ty rusáky, vypadá to, že si to uměj zařídit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
chacha se bohuzel v tenise moc nevyzna, bohudik proto jeho nazory nemaji nikterak velikou vahu. Napriklad dnes vyhral dalsi narocny souboj v hale Pablo Cuevas, o kterem prohlasil, ze v hale hrat neumi, pouze na antuce. :-)
Reagovat
Chandler
Pabla sem dneska trefil i já. :)) De Baker hraje poslední dobou kulový.
Reagovat
chacha
Chápej to tak, že jsem se unáhlil.
Reagovat
smazaný uživatel
A ze ses o tom svem unahleni se dokazal bavit dlouho a dokonce mi vtloukal nejake nesmyslne argumenty. :-) Klobouk dolu. No, diky me ted jiz alespon vis, jakym stylem hraje Cuevas a na jakem povrchu ma sanci. Pokud bys mel problem i u nejakeho dalsiho tenisty, staci mi napsat, naleznu chvili pro tebe.
Reagovat
chacha
Víš, co je největší problém všech internetových idiotů Klebersone?
Že nechápou nadsázku a mají pocit, že každej vžfdycky mluví s nimi.
Mně je líto, že ti to ve škole s holkama moc nešlo a že ti spolužáci ubližovali.
Ale proč za to prosímtě trpím tím, že si udělám jednu nevinnou legrácku a tejden mám za prdelí blba, kterej bere každý moje slovo smrtelně vážně? :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Vim, jsou idioty sami a presvedcuji o opaku druhe. Nedokazi pochopit uvedomeleho cloveka, co by nedej Buh mohl mit vetsi prehled nez oni sami a snazi se jej urazit smyslenymi vecmi. :-) Pustil jsem se do tve tenisove neznalosti, coz je opravnene a ty zacnes utocit mnohem horsimi vecmi, ktere navic nejsou pravdive. Jsi k placi.

Propos je mnohem snadne napsati po omylu, o kterem te nekdo presvedcil, ze sis delal jen srandu. Tohle ti zbasti jen uplnej idiot. Vetsi nez jsi sam, tudiz hledej hledej, at se s nim muzes na urovni bavit, rovny s rovnym.
Reagovat
chacha
Ježišmarjá, dyt já jsem taky chodil do školy.
Vím přesně, jakej budeš ve skutečnosti chudáček.
Viděl jsem jich desítky. Poznám mezi stovkou takovýho trumberu, co má nulovou odvahu napsat vlastní myšlenku a jeho věškerá, veskrze inetrnetová, činnost spočívá v tom, že hledá, kde se někdo spletl a dal by se opravit.
Že jsem to nemysll úplně vážně ti píšu celej týden, tak se nedělej.
A už nebudu.
Skončili jsme spolu.
Reagovat
chacha
A ano.
Spletl jsem se.
A ty jsi si všimnul.
Úkol splněn.
Reagovat
smazaný uživatel
Nekoncim s nekym, s kym jsem nezacal. S vlastni myslenkou jsem prisel, zargumentoval jsem ti tvuj omyl, jenz byl vskutku k placi. Nacez ses nezmohl na nic jineho nez mi vtloukat do hlavy, proc Cuevas je ortodoxnim antukarem, az vyhral dalsi souboj, napises mi, ze sis delal srandu. U takoveho idiota, jenz si nevidi do pusy, nebudu plytvat myslenim. Klidne muzu mit i 18 prstu, anebo naopak 22, presto budu mit v tenise vetsi prehled a o tenis zde jde, tudiz si nelec tenisove komplexy urazkami. :-)
Reagovat
chacha
Máš pravdu.
Byl vskutku k pláči a nebudu si již nadále na tobě léčit své tenisové komplexy.
Ty na mě už, prosimtě, nikdy neplýtvej svým myšlením.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro priste je lepsi ihned priznat, ze sis delal srandu, kdyz neumis patricne dati najevo, ze tomu tak skutecne je.
A nepoucovat nekoho, kdyz sam pravdu nemas. No, to je jedno, pravda se ukazala. O tu vzdy jde.
Reagovat
chacha
Autor je dobrej pohádkář.
Livko na Gabashvilliho probíhalo přesně jak mělo.
Začal jako velkej favorit, s proti kurzem 5.
Po tragickém výkonu v prvním setu se vyšplhal asi na 4, maximálně, Což není nic divnýho u hráče, kterej si dvakrát prohraje servis.
Po prvním breaku v setu druhým už byl zase favorit.

Pokud chcete psát o zmanipolovaných zápasech, nepište o kurzech. Sázkaři, kteří znají výsledky, nepotřebují hodnotné kurzy. Vědí, jak to dopadne.
Reagovat
simisimi
No nevím, ale aby na hráče, který vyhrál první set 6-3, kdy vedl 5-1 40-0 a v druhém měl další break na 2-1 a podával a navíc se Gaba nechal ošetřovat, byl kurz na Betfairu kolem 7-8 to se mi taky moc nezdá.
Reagovat
chacha
No asi jsem to přehnal.
Překládal jsem u toho a sledoval to jen po očku.
Nicméně bych dal ruku do ohně za to, že na začátku druhýho setu byl Volandri ještě favoritem.
A Gabashvili rozhodně neodstartoval jako míný favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
chacha co to kecas za voloviny, ved po prvom prehranom sete gabasviliho a za stavu 1:2 z pohladu rusa sa nechal gabashvili osetrovat, na podanie mal ist volandri cize aj v druhom sete bol brejk na hor
a vies aky bol kurz na vyhru gabasviliho ...1.3....este nebolo ani jedna jedna na sety a uz bol kurz tusim 1.04...proste totalne smiesny...kazdy kto sledoval tento zapas, a to co sa dialo na betfairi tak vie,ze na tento zapas sa nepodavalo normalne,a kurzy neodpovedali absolutne realite tomu co sa dialo na dvorci...

6:3 ,2:1 podanie a druhy hrac sa este da osetrovat....realne by bol kurz na volandriho max a to prehanam 1.2 .............a nie nejakych nad 4....
Reagovat
chacha
Potom se omlouvám.
Popravdě jsem nějak prospal i ten Volandriho break ve druhým setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tys toho prospal v tenise vice, vid?
Reagovat
chacha
Tady se bavíme o sázení, Klebersone, tak šoupej nohama.
Reagovat
smazaný uživatel
O sazeni na tenis vsak, nemas-li prehled o tenise, nemuzes sazet, trdo!
Reagovat
chacha
Zopakuju ti to ještě jednou a ty mi slib, že už půjdeš do prdele...
Tenhle zápas měl být zmanipulovanej sázkaři.
Jde tu výhradně o sázení.
A ty nesázíš.
Ty jsi pouze hrozně cyhtrej.
Tak se do toho nemontuj.
Chápu, že je lákavý si rejpnout, když jsem udělal chybu.
A já ji udělal.
Ještě ti můžu nějak pomoct?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist