Petrohrad: Južnyj až po boji zdolal 260. hráče světa

29. 10. 2010, 12:20
Aktuality 0
ATP PETROHRAD - Michail Južnyj má stále teoretickou šanci dostat se na Turnaj mistrů a o další cenné body usiluje tento týden v domácí hale v Petrohradu. Ve druhém kole měl problémy s dvacetiletým krajanem Donskojem, čtvrtfinále si ovšem uniknout nenechal.
Michail Južnyj

Michail Južnyj po semifinále na US Open vyhrál turnaj v Kuala Lumpuru a oživil šanci na premiérový start na Turnaji mistrů. V Pekingu a Šanghaji ale nevyhrál jediný zápas a dostal se do útlumu. Minulý týden měl obhajovat titul v Moskvě, ale kvůli nemoci se odhlásil.

Další cenné body v boji o Turnaj mistrů, se snaží urvat na dalším ruském klání v Petrohradu. Po úvodní hladké výhře nad Brandsem měl problémy s krajenem Jevgenijem Donskojem. Z vlažného začátku se však dokázal oklepat a úspěšného kvalifikanta porazil 3-6 6-3 6-2.

Južnyj proměnil pět z šestnácti brejkbolů a stále tak udržuje naživu naději na start v Londýně, kde se prestižní turnaj nejlepších hráčů sezony uskuteční 21. - 28. listopadu. Na poslední postupové místo ztrácí pět set bodů, v Petrohradu, kde v roce 2004 triumfoval a vyhrál tam již dvaadvacet z 29 zápasů, může získat maximálně 250.

Nyní ho čkeá Victor Hanescu, se kterým má po šesti zápasech vyrovnanou bilanci. Rumun se do čtvrtfinále dostal poprvé od dubna, kdy si v Casablance zahrál ve finále. Osmý nasazený Hanescu ve druhém kole nasázel 10 es a jediným proměněným brejkbolem dokázal za hodinu a 48 minut porazit Američana Rajeeva Rama.

Dmitrij Tursunov, který během posledních pár let podstoupil tři operace levého kotníku, připomněl divákům, že stále umí předvést výkon na vrcholové úrovni. Za 61 minut smetl 6-1 6-4 čtvrtého nasazeného Yen-Hsun Lua, jehož zdolal i ve třetím vzájemném souboji. Rus je aktuálně na 264. místě v žebříčku ATP a o první semifinále po roce a půl se utká s Ukrajincem Dolgopolovem.

Ten se do čtvrtfinále dostal druhý týden po sobě. Díky skvělé úspěšnosti servisu porazil německého veterána Rainera Schüttlera 6-4 6-2 za pouhých 51 minut.

Benjamin Becker po skalpu obhájce titulu Stachovského postoupil v Petrohradu už do čtvrtfinále. Německý tenista porazil hladce 6-4 6-2 Paula-Henriho Mathieua, kterému oplatil debakl z Indian Wells.

- ATP 250 PETROHRAD (Rusko, tv. povrch / hala, 663.750 dolarů) -
čtvrteční výsledky (28. 10. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Južnyj (1-Rus.) - Donskoj (Rus.) 3-6 6-3 6-2
Tursunov (Rus.) - Lu Jen-hsun (4-Tchaj-wan) 6-1 6-4
Hanescu (8-Rum.) - Ram (USA) 7-6(1) 3-6 6-3
Dolgopolov (Ukr.) - Schüttler (Něm.) 6-4 6-2
Marčenko (Ukr.) - Kravčuk (Rus.) 6-4 6-4
Becker (Něm.) - Mathieu (Fr.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist