Petrovová si poradila se čtrnáctiletou Keysovou

9. 4. 2009, 10:07
Aktuality 2
WTA PONTE VEDRA BEACH - Teprve čtrnáctiletá Madison Keysová si v úterý připsala hned při debutu na okruhu WTA první vítězství. Na světovou desítku Naďu Petrovovou už ale ve druhém kole turnaje v Ponte Vedra Beach nestačila.
Naďa Petrovová

Pouze úvodních šest gamů dokázala čtrnáctiletá Madison Keysová držet krok se světovou desítkou Naďou Petrovovou. Ruska pak ztratila už jen dvě hry a za 75 minut vyhrála 6-3 6-2.

"Na začátku zápasu jsem nevěděla, co od ní můžu očekávat. Párkrát mě dokázala překvapit," komentovala Petrovová. "Snažila jsem se o více vítězných úderů a vycházelo to," dodala ruská tenistka.

"Jsem spokojená. Uhrála jsem pět gamů proti světové desítce, a to rozhodně není špatné," nemusela se za svůj výkon stydět teprve čtrnáctiletá Američanka Keysová.

Nejvýše nasazená Petrovová se ve čtvrtfinále střetne s Ukrajinkou Aljonou Bondarenkovou, která otočila utkání proti své sestře Kateryně, když prohrávala 4-6 2-4. "Máme různé styly, ale známe se moc dobře. Já se snažím o dlouhé výměny, sestra zase raději rychle zakončuje," popisovala Aljona.

Mezi nejlepších osm už postoupila také turnajová trojka Dominika Cibulková. Talentovaná Slovenka obhajuje loňské finále z Amelia Island, odkud byl turnaj do Ponte Vedra Beach přesunut, a ve druhém kole smetla Rusku Rodionovovou hladce 6-1 6-3. "Od základní čáry jsem si věřila. Odehrála jsem dobré utkání," zhodnotila svůj výkon Cibulková, která si o semifinále zahraje s další Ruskou Vesninovou.

- WTA INTERNATIONAL PONTE VEDRA BEACH (USA - Fl., antuka, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (08. 04. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Petrovová (1-Rus.) - Keysová (USA) 6-3 6-2
Cibulková (3-SR) - Rodionovová (Rus.) 6-1 6-3
A. Bondarenková (7-Ukr.) - K. Bondarenková (Ukr.) 4-6 6-4 6-3
Vesninová (Rus.) - Mayrová (Rak.) 1-6 6-3 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Wozniacká/Záhlavová Strýcová (Dán./ČR) - Craybasová/Washingtonová (USA) 6-2 1-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Abych řekl pravdu Keysové sem fandil,a i to že porazila Kudryatsevu podle mě něco znamená a v budoucnu bude určitě tenistka výborných kvalit!:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist