Petzschner na domácí antuce v Mnichově vyřadil obhájce titulu Južného

27. 4. 2011, 19:31
Aktuality 1
ATP MNICHOV - Turnaj v Mnichově přišel k radosti většiny domácích fanoušků už ve druhém kole o obhájce titulu a nejvýše nasazeného Michaila Južného. Ruský tenista, jemuž chyběla delší příprava na antuce, nestačil na Němce Petzschnera. Po nevyužití mečbolů končí i Baghdatis.
Philipp Petzschner

Michailu Južnému se v poslední době přestalo dařit. Od poloviny února, kdy byl na halovém klání v Marseille v semifinále, dokázal vyhrát jediné z pěti utkání a vypadl z top 10.

Dostat se do lepší formy se před blížícím se French Open, kde loni prohrál až ve čtvrtfinále s Berdychem, chtěl tento týden v Mnichově. Na antuce v bavorské metropoli se mu totiž tradičně dařilo; v letech 2007 a 2009 byl ve finále, loni dokonce turnaj vyhrál. Letošní ročník začal jako nejvýše nasazený výhrou nad domácím outsiderem Bachingerem, po zápase však přiznal, že týden před odletem do Německa trávil v rodné Moskvě, kde prý neměl možnost trénovat na antuce.

A možná právě tento deficit v přípravě ho v Bavorsku připravil o lepší výsledek. Osmadvacetiletý Rus se v boji o čtvrtfinále utkal s domácím Philippem Petzschnerem, kterého v obou předchozích soubojích včetně loňského střetnutí právě v Mnichově porazil, dnes však po setech 6-7 6-3 2-6 padl a přišel o šanci obhájit loňské prvenství.

"Zatím se na antuce necítím dobře, potřebuje získat více herní praxe," komentoval své vyřazení Južnyj.

Ruský tenista ale nebyl jediným z nasazených, kterému se dnes nedařilo. Ani set proti italskému antukáři Potitu Staracemu neuhrála turnajová šestka Sergej Stachovskij z Ukrajiny. Přemožitel Jana Hájka z prvního kola Starace se v pátečním čtvrtfinále utká s loňským semifinalistou Petzschnerem. "Mým cílem je loňský výsledek minimálně zopakovat," podotl Němec, jenž loni vyhrál společně s Melzerem wimbledonskou čtyřhru.

Na první výhru po více než dvou měsících nenavázal Marcos Baghdatis. Dvojnásobný semifinalista turnaje ve druhém kole nevyužil dva mečboly s talentovaným Bulharem Grigorem Dimitrovem, jenž se příští týden představí divákům na challengeru v Praze, a nakonec prohrál 6-3 6-7 2-6.

"Byl to skvělý zápas, obzvlášť když jsem byl na jeho konci vítězem. Je to neuvěřitelný pocit, čelil jsem dvěma mečbolům a ještě jsem dokázal najit cestu zpět a zápas vyhrát," radoval se Dimitrov. "Bude to moje první čtvrtfinále, je to pro mě velká zkušenost. Roland Garros se blíží, takže vybudovat si nějakou sebedůvěru není vůbec od věci. Ale musím zůstat nohama na zemi," dodal devatelnáctiletý Bulhar.

V premiérovém čtvrtfinále se 69. hráč světa utká s domácím Mayerem, nebo Rusem Gabašvilim. Jejich zápas byl kvůli dešti přeložen na čtvrtek.

Zítra bude o čtvrtfinále usilovat také Radek Štěpánek, který se utká s domácím Dustinem Brownem.

- ATP 250 MNICHOV (Německo, antuka, 450.000 eur) -
středeční výsledky (27. 04. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Petzschner (Něm.) - Južnyj (1-Rus.) 7-6(5) 3-6 6-2
Dimitrov (Bulh.) - Baghdatis (4-Kypr) 3-6 7-6(6) 6-2
Starace (It. ) - Stachovskij (6-Ukr.) 6-4 6-2
F. Mayer (5-Něm.) - Gabašvili (Rus.) ... od 18:45 hodin

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist