Pierceová na důchod nemyslí, chce se vrátit

26. 12. 2008, 11:52
Aktuality 2
Francouzská tenistka Mary Pierceová se ještě nechystá končit svou kariéru. V rozhovoru pro sportovní deník L'Equipe vyslovila přání zahrát si znovu na domácím French Open. Brzy čtyřiatřicetiletá tenistka se však na okruhu WTA neobjevila od října roku 2006.
Profily hráčů
Mary Pierceová

Tehdy si na turnaji v Linci přetrhla vazy v koleni a musela na operaci. Sešlo i z jejího plánovaného návratu na olympiádu v Pekingu. Podle svých slov má levou nohu stále slabou, ale koleno je v pořádku. "Nemyslím, že je teď ten správný čas končit. Pokud se na Roland Garros postavím aspoň jednou při zápase na centrkurtu, bude to pro mě velké vítězství," svěřila se Pierceová. 

Bývalá světová trojka vyhrála v kariéře osmnáct turnajů včetně Australian Open 1995 a domácího French Open o pět let později. S reprezentací Francie dvakrát vyhrála Fed Cup.

Na profesionálním okruhu WTA začala hrát v březnu 1989 a ve věku 14 let se tak stala jednou z nejmladších tenistek v historii.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
weak
zraneni PIERCE, ktere si privodila vloni v Linzi je pro me jeden z nejstrasnejsich zazitku, jake jsem pri televiznim sledovani tenisu zazil - pamatuju si to jako dneska...
bylo pozde vecer, uz jsem chtel jit spat, ale bylo 64 65* pro Mary (daval to Eurosport) a tak jsem se rozhodl zapas dokoukat... PIERCE mela vyhrany zapas, nevyuzila dva matchbally, pricemz pri tom druhem ji regulerne orizly a mic, ktery na jeji strane, byl zahlasen jako dobry, byť podle zpomalenych zaberu to byl jasny aut, takze vlastne se to celé vůbec nemelo stat a ma to na svedomi lajnovy rozhodci... :-) znovu shoda a pak se to stalo... ZVONAREVA zahrala mic do protipohybu Mary, ta nasledne spatne slapla a utrhla si koleno... Tak strašně řvala, že mi doted beha mraz po zadech, snad deset sekund trvalo, nez nekdo zareagoval a byla to Vera, ktera prinesla led a rucnik... Mary byla bleda jak stena a porad rvala....
Moc ji preju brzky navrat, byla to a je SKVELA hracka a kdyz byla v top forme, byla parada se na jeji tenis koukat...
Jinak si ale myslim, ze udelala chybu a mela se nechat operovat hned v rakousku a ne se nechat prevazet do Francie....
Reagovat
weak
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist