Pierceová: Šarapovová dříve ani nepozdravila

29. 5. 2008, 13:38
Rozhovory 0
Na French Open se mezi diváky objevila vítězka z roku 2000, Francouzka Mary Piercová. Třiatřicetiletá tenistka se od konce roku 2006 na kurtech kvůli zranění kolene neobjevila. Stále ale doufá v návrat na tenisové dvorce. Rozhovor v Paříži nicméně směřoval jiným směrem - Piercová prozradila svá "nej".
Profily hráčů
Mary Pierceová

Jaké bylo Vaše nejpamátnější vítězství?
Tak tím je určitě můj grandslamový titul na Roland Garros 2000. Celých čtrnáct dní bylo jako sen, včetně závěrečného finále proti Conchitě Martinezové. Ráda vzpomínám také na vítězství nad Steffi Grafovou, kdy jsem s ní hrála semifinále na centrkurtu. Odehrála jsem perfektní zápas.

Vaše nejhorší porážka?
Proti Barbaře Rittnerové v roce 1996, znovu na Roland Garros. Byla jsem favoritkou, ale začala jsem dělat chyby a obecenstvo se otočilo proti mně. Říkala jsem si: "Co se to děje, ona je Němka a jsou na její straně?". Byla jsem v šoku.

Oblíbený hráč?
Virginie Razzanová. Je to takové hodné děvče. Mám ji opravdu ráda.

Nejméně oblíbený hráč?
Když začínala Maria Šarapovová, sympatická mi nebyla. Nikdy nezdravila, s nikým se nebavila. Myslela jsem si, že se styděla. Naštěstí se změnila a je ke svému okolí otevřenější.

Nejvíce nedoceněný hráč?
Je těžké jmenovat jednoho. Asi Marcos Baghdatis - já miluji jeho hru.

Váš sportovní idol?
Chris Evertová.

Oblíbený internetový server?
Oficiální web WTA, protože mě stále spojuje s tenisovým světem a mohu sledovat výsledky děvčat.

Oblíbený film?
Jako dítě jsem měla ráda film Karlík a továrna na čokoládu, tu verzi z roku 1971 s Genem Wilderem, který hrál Willyho Wonku.

Oblíbené noviny?
"L'Equipe" (francouzské sportovní noviny).

Váš první polibek?
To mi bylo asi 15. Chlapec ke mně přišel a políbil mne. Já byla tak šokovaná, že utekl! (smích)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. Rolandgarros.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist