Plíšková je na US Open poprvé v grandslamovém osmifinále

4. 9. 2016, 06:47
Aktuality 74
US OPEN - Až svůj 18. start na grandslamovém turnaji proměnila Karolína Plíšková v premiérové osmifinále. Čtyřiadvacetiletá Češka se do něj prodrala na US Open, když porazila hladce ve dvou setech Rusku Anastasii Pavljučenkovovou. O čtvrtfinále si zahraje s domácí veteránkou Venus Williamsovou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková byla už světovou sedmičkou, čtrnáctkrát si zahrála ve finále a na kontě měla pět titulů. Ovšem všechny trofeje měla z menších podniků WTA International.

První velké úspěchy si čtyřiadvacetiletá Češka začala připisovat až po olympiádě, kterou sama s ohledem na individuální kariéru vynechala. Před dvěma týdny v Cincinnati získala první velký titul ze silně obsazeného turnaje WTA Premier 5 a skvělou formu si přivezla i na US Open, kde už překonala své grandslamové maximum. 

Plíšková ze sedmnácti grandslamových startů uhrála pouze tři třetí kola, jinak skončila vždy hned na první, maximálně druhé soupeřce. Až v New Yorku vyhrála alespoň tři zápasy po sobě a poprvé postoupila do osmifinále. Po potvrzení role velké favoritky proti Američance Keninové a Paraguayce Gonzálezové neztratila set ani se světovou osmnáctkou Anastasií Pavljučenkovovou.

"Jsem ráda, že se mi to povedlo. Usilovala jsem o to dlouho, ale předtím mi to nejspíš nebylo souzeno," uvedla Plíšková na tiskové konferenci. "Mám radost, že jsem postoupila (do osmifinále), zvlášť tady na US Open, na betonu, což je můj nejoblíbenější povrch."

Plíšková sice přišla třikrát o servis, nikdy však neprohrávala a soupeřce vzala podání šestkrát. Lounská rodačka nasázela osm es a zápas zakončila po hodině a čtvrt symbolicky bodem z podání. Zároveň Plíšková potvrdila, že se jí proti o rok starší Rusce daří - ani ve čtvrtém vzájemném utkání s ní neztratila set.

"Jsem spokojená s tím, jak jsem ten zápas zvládla," pochvalovala si. "První dvě kola byly tak trochu povinnost. Soupeřky byly za mnou (v žebříčku), ani jsem je moc neznala. Dneska jsem to čekala samozřejmě trochu těžší. Tím, že jsem ji třikrát porazila, jsem do toho zápasu šla docela sebevědomě. I vzhledem k tomu jak jsem hrála poslední dva týdny v Americe, nebylo proč si nevěřit," řekl Plíšková Radiožurnálu.

Česká fedcupová reprezentantka prožívá mimořádně úspěšné období. Posledních pět utkání vyhrála bez ztráty setu a v osmi duelech v Ohiu a New Yorku prohrála pouze jednu sadu.

O postup do čtvrtfinále US Open si Plíšková zahraje s šestou nasazenou Američankou Venus Williamsovou, která smetla Němku Lauru Siegemundovou 6-1 6-2. Bývalá světová jednička, která v New Yorku triumfovala v letech 2000 a 2001 a startuje na rekordním 72. grandslamu, nedala soupeřce moc šancí a postoupila za 78 minut hry.

Siegemundová prožívá letos svou nejlepší sezonu, což dokázala vítězstvím v Bastadu a postupem do olympijského čtvrtfinále v Riu de Janeiro. Na šestatřicetiletou Američanku, která je nejstarší účastnicí ženské dvouhry, to ale nestačilo. Williamsová se prosazovala svým silovým tenisem, lépe zvládala klíčové výměny a využila 26 nevynucených chyb soupeřky.

"Hrála jsem to, co jsem potřebovala. Měla jsem zápas pod kontrolou a i když jsem ztratila bod, cítila jsem, že je to ok," řekla po utkání. S Plíškovou se zatím utkala jen jednou, loni ve finále v čínském Zhuhai vyhrála po velkém boji 7-5 7-6.

"Máme podobný styl hry. Bude záležet na tom, kdo ho zvládne lépe," uvedla Venus. "Pamatuju si to. Obě jsme v tom zápase hrály dobře," prohlásila Plíšková k duelu s Venus. "Bude to s ní samozřejmě těžké. Má dobrý první i druhý servis, je agresivní na returnu. S tím se nedá moc dělat. Musím dobře podávat, to je hlavní," dodala. 

"Teď už se může stát cokoliv. Tím nechci říct, že když jsem se dostala do čtvrtého kola, tak končím. Ale už kvůli těm lidem, co vždycky říkali 'Ty ses ještě nedostala přes třetí kolo', jsem ráda, že to ze mě spadlo a mám to za sebou," uvedl Plíšková, která prožívá mimořádně úspěšné období.

• US OPEN 2016 •
USA / New York, tv. povrch, 18.162.048 dolarů
sobotní výsledky českých tenistek (03. 09. 2016)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kar. Plíšková (10-ČR) - Pavljučenkovová (17-Rus.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - 2. kolo •
Hlaváčková/Hradecká (4-ČR) - Lučičová-Baroniová/Sanchezová (Chorv./USA) 6-4 4-6 7-5
Mirzaová/Strýcová (7-Indie/ČR) - Golubicová/Melicharová (Švýc./USA) 6-2 7-6(5)
Krejčíková/Siniaková (16-ČR) - Koviničová/Rosolská (Č. Hora/Pol.) 7-6(3) 6-2
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

74
Přidat komentář
smazaný uživatel
ale od tý doby co je s tím blbem Hrdličkou tak hraje líp a jaká je, taková byla vždycky možná emoce z ní jdou víc, ale třeba vitěztví turnaje
Reagovat
Ravik
Mám jí rád vždycky jsem jí fandil, ale poslední její prohlášení kvůli Hrdličkovi jí podle mě kazí imič. Měla by si vzít příklad z Lucky tu budou všichni milovat i kdyby už nikdy nic nevyhrála. Takže Kájo všechno super , ale pokora a skromnost ti chybí ...
Reagovat
A.R.R.
Tak asi je zamilovaná, to pak člověk občas dělá nebo říká věci, které by jinak neudělal. Já bych to bral s rezervou, je to mladá holka, za pár let to jistě uvidí úplně jinak.
Reagovat
blixa
Tak Lucka, kterou všichni milujou je jen jedna. Kája je prostě zloun ;-) :D
Reagovat
janek_da
Ona je ještě horší než zloun. Ona je "rodačka zloun"
Reagovat
blixa
Tak tak ;-)
Reagovat
Lunej..
Jéžiš, je to přece její život. Copak tys v jejích letech si nechal od každého radit a dělal všechno správně? Člověk si musí nabít hubu, aby se zocelil. Mně je Hrdlička nesympatický, ale naštěstí ho doma nemám. :)
Reagovat
blixa
Bábi, když reaguješ na Ravika, klikneš na [Reagovat] u Ravikova příspěvku, ne u mě :D :D Takhle fungujou vlákna ;-)
Reagovat
EllNino
konečně !! :D taky to Lunejce řekl někdo jinej a ne pořád já :D hrozná bordelářka :D
Reagovat
Hector21
to bude tím vyhozeným koštětem..-
Reagovat
Lunej..
jsi další kandidát na ignore :D:D
Reagovat
Hector21
aspoň budu v dobré společnosti...
Reagovat
Lunej..
Na tebe platí to co na dědka, mládě drzý, nevychovaný... :)
Reagovat
EllNino
já to ale myslím dobře a hned jsem drzý mládě ... místo toho, abys mi třeba řekla "jo máš pravdu" ...ale tak tady už jsem si zvykl :)
Reagovat
Lunej..
Co kecáš, minule jsem ti napsala, že jsem ráda, že mi poradíš nebo mě opravíš. Ale tohle je už virtuální šikana :)
Reagovat
EllNino
to ne :D to bych si nedovolil :D
Reagovat
Lunej..
dnešní mládež nemá žádnou úctu, respekt, prostě nic. Místo pochopení jen čtu, jak jsem vlastně blbá, protože nepíšu vlákna jak mám. Dovolujete si jen na mě. Jsem zklamaná a končím. Jen si trochu vychutnám to dramaqueens.
Reagovat
EllNino
vždyť víš, že to myslím dobře ;) :))
Reagovat
Lunej..
Ne, dnes mám sebelítostivou, jdu se litovat. To mi jde nejlíp :)
Reagovat
janek_da
nenech se otrávit
Reagovat
Lunej..
Hele dědku, mě to netrápí. Tady si každý stejně dělá co chce, já aspoň napíšu, na koho reaguju a nikdo nemusí řešit, jestli je to vpravo, vlevo, dole, nahoře nebo uprostřed. V jednoduchosti je krása, víš :P :)
Reagovat
blixa
... je to marný, je to marný, je to marný ... :D :D
Reagovat
janek_da
přesně Lunejko :)
Reagovat
janek_da
nechej ji být
Reagovat
EllNino
a ty mi taky dej pokoj :D
Reagovat
janek_da
no vidíš, nenech se otrávit :)
Reagovat
janek_da
Dyk to řadí správně.
Reagovat
Ravik
chápu co tím myslíš, ale aby už nebylo pro ní pozdě. Musí s tím počítat, že lidi si jí tak trochu přivlastní a podle toho i tak vystupovat ...což ona asi nepochopila a když vidím na USopen Hrdlu v publiku a její fotky na Instagramu, který mi mimochodem kvůli tomu co jem jí napsal zablokovala ?))no škoda slov ...láska je mocná čarodějka.
Reagovat
Mayo
Ja Lucku nemilujem.
Reagovat
blixa
To je v pořádku, jsi prostě ta výjimka co potvrzuje pravidlo ;-)
Reagovat
Fandina
Já Šafi taky nemiluji a mám ji ráda stejně tak jako Káju, i když každou z jiného důvodu.
Reagovat
lilly
Nevíte někdo kde se dá pustit záznam jak hrála včera Kaja?
Reagovat
petrulinka
Na Eurosportu nebo O2Tv zpětně
Reagovat
lilly
Dík a mohl bys mi dát odkas???
Reagovat
gigin
Broz by tě vykostil na 18 způsobů.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jsem to neviděla, ale jsem moc ráda že to Venus dala. Ještě jedno kolo a máme obhájeno, SF je rozhodně hratelné a pak kdo ví. Tak pojď Vee
Reagovat
Hector21
hmm fakt super..

Nasti v kopru, Sammy v háji zeleným, Světlana totálně v pjedeli

tak jsme zase došli, nazdar babi...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak gratulace Karolíno, ale popravdě fandit ti nemůžu já nevim, ona vyhraje mračí se, dá winner mračí se, dá DF mračí se, prohraje mračí se, soupeřka dá hot shot tisíceletí mračí se, rozhovory nuda, videa nebo fotky z akcí WTA žádné. Karolína je duch WTA, umí vůbec Karolína projevovat emoce? Vyhraje Wimbledon zatne pěst a nic, tak vyhrála nějaký Wimbledon, umračí se vezme talíř a jde za Hrdličkou. Prostě ji fandit nemůžu. Bára, Petra, Lucka jsou moc sympatické a super holky, skvěle reprezentují a při FC je vidět jak si to moc užívají, ale Karolína při FC vypadá že je tam za trest. Ale i tak nejsem kravka tak Karolíně pogratuluji, ale v dalším kole budu silně tlačit Venus.
Reagovat
pockerface
Mám to trochu podobné. Karolína může být introvert, to jí neberu. Že se třeba při zápase soustředí a nepouští ven emoce OK, ale když už je po zápase a navíc vítězným a člověk, který prošvihne poslední míček u ní nepozná jestli prohrála, vyhrála, tváří se otráveně a její obličej jako by říkal "co mě obtěžujete, dejte mi pokoj". Může být mega introvert, ale jednou se dala na tuhle sportovní řeholi, navíc na sport, který je dost sledovaný, tak sakra musí počítat, že kolem ní se budou točit fanoušci, novináři, TV.... a měla by k tomu trošku jinak přistupovat. Prostě i v tomto ohledu by měla být profík. To mohla jít hrát stolní tenis, tam by měla klid :-). No a úroveň rozhovorů a způsob vyjadřování už ani nebudu komentovat. Na tom by měla taky zapracovat. Jak začne Karolína mluvit, přepínám. Ale jinak jí také gratuluji, protože vždycky mám radost, když naše holky dojdou co nejdál a hlavně, když to je na GS.
Reagovat
petrulinka
Já to mám stejně jako vy, prostě Karolína mě nebere, neprožívám u ní takové emoce, jako u ostatních našich holek, ale když vyhraje, pogratuluju jí, protože je Češka a já fandím všem českým sportovcům.
Reagovat
aape
mít tak vaše starosti, nestačí, že vyhrává, ale měla by se ještě tvářit, aby se to fanouškům líbilo, tak se přeorientujte na krasobruslení nebo stardance, když se potřebujete dívat na roztomilé ksichtíky.
Pokud jde o Fed Cup, tak to, že jsme ve finále, je právě velká zásluha i Karolíny, pro mě tenisový profík nemusí okouzlovat emocemi, ale hrát slušně tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekla že ji Fed Cup nebaví
Reagovat
George_Renel
Kdy a kde?
Pokud já vím, řekla že mu přišla na chuť.
Reagovat
blixa
Tak to si myslím že lžeš Havláte ! Kdy a kde ? Důkaz !
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo to psal na idnes.cz tak nevím jestli to je pravda, kažodpádně Plíškovou nemám ráda a nikdy mít nebudu a nadávejte mi jak chcete, prostě Plíškové fandit nemůžu, moje morálka mi to nedovoluje
Reagovat
George_Renel
Znáš tu od Kryla kdy vrah o morálce káže......
Reagovat
smazaný uživatel
od Kryla jsme na hudebce zpívali Anděla, učitelka z toho zkoušela, dostala jsem trojku když jsem zpívala Babičku Mary :( ale ne nějakýho vraha z morálky neznam.
Reagovat
George_Renel
Reagovat
smazaný uživatel
hm hezký, ale tohle není můj styl, nikdy jsem to neslyšela a doufám že ani neuslyším
Reagovat
blixa
Havláte, ty a morálka ? Ty nevíš co to je. To že Káju nemáš rád a nefandíš ji, to je v pořádku, ještě aby jí takoví zmetci fandili.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nejsem zmetek, jsem slušná holka. Sice závislačka na pár věech, ale slušná a voňavá. Prostě plíškové fandit nebudu a třeba mě ukřižuj, máme demokracii (doufam teda) takže je to mé rozhodnutí a třeba se pos.r
Reagovat
petrulinka
Já mám pocit, že jsme jen slušně vyjádřili svůj názor. Vy si vyjádřete ten svůj, toť vše
Reagovat
VlS
Není povinné, takže jak je ctěná libost. Ještě, že už nehraje Ivan, to by vás z emočního deficitu kleplo :-)
Reagovat
blixa
To je fakt, proti Ivanovi je Kája takřka emoční gejzír :D :D
Reagovat
blixa
Plíškohateři všech zemí, vyližte si prdel ! ;-) :D

Mě to je právě sympatický protože to mám úplně stejný. Emoce nadávám znát navenek ale prožívám je vnitřně, ať pozitivní či negativní. Prostě každej jsme nějak udělanej.
Reagovat
sprchon
Ale Kája ty zápasy umí prožívat, zařvat si a umí se i usmát. To, že to někteří schválně přehlížejí, to je jejich věc. A že nedá najevo úplně všechny emoce jako třeba Barča, to může bejt naopak její silná stránka.
Petra se na kurtu taky neusmívá a na otázku, jestli by se nemohla usmívat odpověděla jednoznačně "ne".
Reagovat
A.R.R.
Jsem to zrovna chtěl napsat, prostě je jaká je, není tolik emotivní a co má být?
Třeba ve FC se mi hodně libí, řekl bych že do té party zapadla skvěle a umí se bavit jako každá jiná.
Reagovat
blixa
Ale jo, umí, ale není to tak na efekt, pro někoho je to asi dost málo. Zejména když je na tom blbě a nejde jí to, tak mají mnozí pocit, který na TP vyjadřují slovy "má to v piči" ;-)
Reagovat
A.R.R.
Třeba má, ale tak hraje ona ne kecalové na TP :-D
Reagovat
blixa
Nemyslím si. Ale když to nejde, tak to nejde. Některá děvčata pláčou, některá se vztekají, Kája se tváří že to má v .... ;-)
Reagovat
pockerface
Dobře tak jinak, nechme stranou emoce, obličeje, výraz aj. a napíšu to tahle: Karolina pro mě nemá to správné charisma. Pokud bych dělal nějaký svůj osobní žebříček sympatických českých hráček, tak by byla jednoznačně na chvostu. Mě prostě nebaví, pro mě je strašně nezajímavá, nezábavná. Třeba včera dávala šílený rány, krásný winery, ale mě ten zápas prostě nebavil. Pro mě nemá charisma a ni herní styl, který by mě posadil na prdel. Toť vše, můj názor, můj pocit. Někdo to má jinak, tak to respektuji, ale na druhou stranu je třeba i respektovat ty, kteří Karolínu nemusejí. Samozřejmě myslím ty slušné, ti kteří jsou sprostí nebo urážejí, ponižují, ty nesnáším ať už fandí komukoliv.
Reagovat
blixa
Ale jo, v pořádku ;-) Není jeden ten, který by se zavděčil lidem všem. Naštěstí ;-)
Reagovat
lars
a jaky charisma mas Ty ? :)
Reagovat
A.R.R.
Tak já si taky nemyslím, že je jí to jedno, když prohrává, ale čistě teoreticky, pokud by to fakt měla na salámu, že jí to zrovna nejde, tak je to její věc.

Nám do práce taky nekecá každý jouda, který jde zrovna okolo :-D
Reagovat
Marduch
Určitě ji to jedno není, ale její neprojevy podle mě souvisejí s tím, že je tak výrazná individualistka, že absolutně nemá potřebu navazovat kontakt nebo být v jakékoli interakci se světem kolem. Karolína hraje tenis hlavně a především sama pro sebe a za sebe .... a novináře, fanoušky, českou tenisovou veřejnost, nedejbože snad vlastnectví má.... na salámu. Kdyby se GS hrál na někde za stodolou, bez diváků, bez TV přenosu a bez všech těch ceremoniálů a rozhovorů, bylo by ji to uplně jedno, dokonce by možná byla radši, teda pokud by si toho všimla ;)) Aspon na mě takle působí.
Reagovat
EllNino
tohle se mi na ní právě hrozně líbí :D
Reagovat
blixa
Tak to si vůbec nemyslím, z čeho tak soudíš, ó deníčku ? Kája je určitě introvert a flegmatik, ale to vůbec neznamená, že jede jen pro sebe a na sebe a nic okolo jí nezajímá. Kdyby to tak bylo, tak by se třeba na FC zcela určitě vykašlala. Navíc zase takovej extrémista ohledně projevů není, že vyloženě nekřepčí na kutrtu ještě neznamená, že na ní nějaké emoce nejsou vidět.
Reagovat
Marduch
Prostě tak na mě působí. Tim spíš, když se občas prokecne. Podle mě by byla dost možná radši, kdyby žádnej FC a OH neexistovaly, minimálně předtim, než FC začla hrát. Prostě individualistka, a právě proto dělá zrovna tenhle sport. A není to nic proti ničemu, mně se třeba jako holka líbí a svým způsobem mi to na ní přijde docela sexy;)
Reagovat
flex
Stačí, když holky co se neusmívaj budou vyhrávat GS. Kája má momentálně k tomu nejlepší předpoklady. NeOH ji schvaluji, někdy je opak pravdou, byla moc hodná holka, potřebuje posílit sebedůvěru a individualismus. Pak se snad dočkáme stabilních dobrých výsledků na GS (kde o něco jde), které jsme u ní postrádali.
Reagovat
Krisboy
No tak konečně! Gratuluju k postupu do OF a k postupu na sedmou šprušli na žebříku! Ještě ji uhájit před zle dotírajícími Karličkou a Klíčema!
Reagovat
Mayo
Karolína je fenomenálna tenistka, skutočne.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se tak Karolína proti Venus to by mohlo vyjít....
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně děvčata aspoň tak. osmifinále pěkné škoda jen že to nepůjde dál kerber a Serena jsou velké sousta.... na to už nemají to je naše maximum na víc holky asi nemají...
Reagovat
lilly
Ale pliskova nehraje se Serenou ale s Vunus.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist