Plíšková je po obratu letos už popáté ve finále! Čeká ji Giorgiová

11. 10. 2014, 17:32
Aktuality 146
WTA LINEC - Už popáté v sezoně a pošesté v kariéře postoupila Karolína Plíšková do finále turnaje WTA. Dnes v Linci sice s německou kvalifikantkou Friedsamovou prohrávala, vývoj však otočila a s Italkou Giorgiovou si zahraje o svůj třetí titul.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková prožívá výbornou sezonu, během které se už popáté dostala do finále turnaje WTA. V Pattayi, Norimberku a Hongkokngu ještě na loňský premiérový triumf z Kuala Lumpur nenavázala, minulý měsíc v korejském Soulu už však své druhé turnajové vítězství slavila a tři týdny na to se do finále prodrala také v rakouském Linci.

Třetí nasazená Češka nejprve porazila snadno Belgičanku Flipkensovou, Němku Barthelovou i Američanku Brengleovou. Set ztratila až v dnešním semifinále s kvalifikantkou Anou-Lenou Friedsamovou, jež hrála v semifinále poprvé v kariéře, ale nakonec o dva roky mladší Němku stejně jako v září cestou za triumfem v Soulu zdolala.

V úvodní sadě si dvaadvacetiletá Češka vybrala slabší chvilku od stavu 2-2, kdy získala jen šest fiftýnů a soupeřku pustila do vedení. Od druhého dějství, v jehož úvodu si Němka nechávala ošetřovat břišní svaly, se Plíšková konečně začala prosazovat na returnu, proměnila dva z osmi brejkbolů a vynutila si třetí set. V něm sice prohrávala 1-3, pak ovšem získala pět závěrečných gamů a po více než dvou hodinách nad 94. hráčkou světa zvítězila 2-6 6-3 6-3.

Karolína Plíšková"Věděla jsem, že dokáže zahrát dobře a že tady porazila dobré hráčky, takže jsem těžký zápas čekala. Ona hlavně v prvním setu trefovala spoustu winnerů, ale na konci udělala pár lehkých chyb, které jsem využila, a také jsem lépe podávala," konstatovala Plíšková, ale se svou hrou spokojená nebyla. "Pořád jsem se jen snažila udržet v zápase," citovala ji agentura APA.

Friedsamová si posteskla, že jí na konci zápasu došly síly. "Už jsem pak nedokázala tak umisťovat míče. Ona hrála velmi důsledně. To zranění mě trochu omezovalo při podání, ale odehrála jsem tu několik dobrých zápasů, takže můžu být spokojená," prohlásila.

O svou třetí trofej z turnajů WTA si vítězka juniorky Australian Open z roku 2010 zahraje se svou vrstevnicí Camilou Giorgiovou, kterou letos v jediném vzájemném duelu v kvalifikaci turnaje v Dubaji porazila ve dvou setech.

Camila Giorgiová"Hraje hodně agresivně. Umí zahrát spoustu vítězných úderů a nic s tím nezmůžete. Náš poslední zápas byl velmi těsný, potřebuju hlavně dobrý servis," řekla Plíšková na adresu své poslední soupeřky.

Italská tenistka, jež je 42. hráčkou světa, dnes porazila 6-4 6-2 krajanku Karin Knappovou a bez ztráty setu postoupila podruhé v kariéře do finále. Letos v polských Katovicích ji dělil jediný míček od titulu, mečbol proti Francouzce Cornetové však neproměnila.

"Několik posledních týdnů se mi nepovedlo, ale teď se cítím opravdu dobře," řekla Giorgiová, jež do Lince přijela se šňůrou čtyř porážek. "Ve finále se budu snažit soustředit na svou hru a ráda bych diktovala tempo výměn. Připravím se na něj jako na každý jiný zápas," dodala.

Boj o Turnaj šampionek k 6. říjnu
1. Makarovová (Rus.) 2970
2. Cibulková (SR) 2908
3. Petkovicová (Něm.) 2495
4. Suárezová (Šp.) 2370
5. Cornetová (Fr.) 2200
6. Muguruzaová (Šp.) 1923
7. Stosurová (Austr.)*
1780
8. Lisická (Něm.) 1706
9. Kuzněcovová (Rus.) 1631
10. Plíšková (ČR)
1610
11. Svitolinová (Ukr.)
1600
* Stosurová letos ještě nevyhrála žádný turnaj, ale zítra ji čeká finále v Ósace
- v žebříčku ještě nejsou započteny body za tento týden, např. Plíšková je nyní na 1730 bodech

Světová třicítka Plíšková si už zajistila posun na 27. místo světového žebříčku, čímž znovu vylepší své maximu. V Linci navíc čím dál více oživuje šanci dostat se na Turnaj šampionek v bulharské Sofii. Na ten se kvalifikuje šest tenistek, které se nedostaly na Turnaj mistryň ve dvouhře a zároveň vyhrály jeden z turnajů WTA International, plus dvě hráčky na divokou kartu.

Tu už obdržely domácí Pironkovová a po odhlášení zraněné Jankovičové Italka Pennettaová, postavením v hodnocení letošní sezony si start v metropoli Bulharska zajistily Makarovová, Cibulková, Petkovicová a zřejmě i Suárezová a Cornetová.

Poslední postupové místo drží Muguruzaová, na kterou Plíšková na začátku týdne ztrácela 313 bodů. V Linci zatím z manka umazala 120 bodů a dalších 100 je ve hře v nedělním finále. Dalších až 470 bodů může vyválčit ještě v Moskvě, kde by česká tenistka měla hrát příští týden.

Nicméně v podobné situaci jako Plíšková jsou v boji o Sofii i Lisická, Kuzněcovová či Svitolinová. Stosurová navíc může do boje promluvit případným zítřejším triumfem v Ósace.

 

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (11. 10. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Karolína Plíšková (7-ČR) - Friedsamová (Něm.) 2-6 6-3 6-3
Giorgiová (It.) - Knappová (It.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

146
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevšimli jste si teďka někdo, co to tam ten její trenér měl napsané v tom mobilu ? Stihl jsem něco jako "Totálně ji ...... Jsou tvrdý"...
Reagovat
smazaný uživatel
Ať už Karolína vyhraje nebo ne, ta její psychická odolnost je světového charakteru... Dnes jí vidím poprvé a fakt nevěřím svým očím. Jak zahraje na matchball apod...Jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát mě trochu mrzí, že často vynechává balóny, kterým nevěří, že by doběhla. Ale to je asi jejím charakterem :-(
Reagovat
blixa
Pokud má dobrej odhad, tak zase šetří síly.
Reagovat
VlS
je dneska hodně statická
Reagovat
Fandina
Kája Giorgi v prvním setu potvrdila brejk a vede 4:2, super Kájo pokračuje a vyhraj to!!!
Reagovat
Neor
Jen pro zajímavost - nemáte náhodou někdo přehled, kolik tento týden Karolína nasázela es? V celoročních statistikách je o 30 es za Serenou, která jich dala nejvíc. Do celkovýho součtu se zatím nezapočetly esa z Lince. Jen ve včerejším zápase jich dala 12. K tomu ještě ty v předchozích třech zápasech a případně i dnešní. Celkově by to mohlo stačit a mohla by Serenu předběhnout.
Reagovat
Neor
Tak jsem to dohledal. Zatím v Linci dala 28 es (6/5/6/11/?). Pokud dnes přidá minimálně tři, Serenu v průběžným pořadí předstihne.
Reagovat
tommr
tak ve finále jich přidala rovnejch 10 a to by mělo na průběžný první místo stačit, ne? :)
Reagovat
Neor
..ale že to byly nervy :) jsem zvědavej na konečný skore. Pokud by se Karolíně podařilo ještě pár desítek es přidat ať už, doufejme, v Moskvě nebo teoreticky i na TŠ, byl by to vcelku zajímavej ukazatel. Pletu se, nebo má i neoficiální rekord v rychlosti servisu z nějakýho turnaje, kde se rychlost nezapočítává do of.statistik?
Reagovat
tommr
já tyhle statistiky moc nesleduju, ale myslím si, že rekord v rychlosti drží Lisická ... :)
Reagovat
Neor
Ani já, padlo to při jednom jejím zápasu v Soulu, zaujalo mě to. A ta neoficiální rychlost servisu je myslim z loňska z nějakýho ITF. Ten oficiální drží Lisická.
Reagovat
sprchon
O žádném neoficiálním rekordu nevím, ale oficiální drží zatím Lisická.
http://www.youtube.com/watch?v=PizO5XQRohw
Reagovat
VlS
Karolína má k rychlostnímu rekordu daleko, cca 30 km/h. Ty její servisy nejsou až tak rychlý, spíš dobře umístěný.
Reagovat
sprchon
Za týden budou hrát v Dánsku exhibiční zápas... To dostanu pěkný dárek k narozeninám. :)
https://www.betternow.org/dk/en/serenavsana
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Serena je v tom případě asi zdravotně dobře , tak to bude zajímavý TM
Reagovat
sprchon
Jo, já myslím a doufám, že se všech prvních 8 hráček jen šetří a že žádná nemá vážné problémy. :) Těším se na TM jak malej. :D
Reagovat
petrulinka
Docela by mě zajímalo, proč Karolína, snad jako jediná z tenistek, nejde nikdy po vyhraném zápase zdravit diváky. Všimla jsem si toho kdysi po jednom zápase, myslela jsem, že náhoda, že jí to nedošlo, ale postupem času vidím, že ona to prostě nedělá. Přijde k lavičce, sbalí věci a odchází. Přitom teda v Linci jí dost diváků fandilo.
Reagovat
EllNino
je to prostě introvert, nedává emoce moc najevo, tak to k ní tak trochu patří, Giorgi předtim taky neskákala do stropu, ta se mi zdá hrozně plachá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale přeci to je ono , musí se nějak lišit moc by nás to nebavilo , kdyby každá hrála stejně , každá dělala stejný věci , stejně se radovala.
Ona se možná neraduje proto , že si nemyslí , že je to nějaký extra výsledek , třeba až vyhraje turnaj tak se bude radovat , i když do budoucna by bylo zajímavý kdyby vyhrála grandslam a udělala by to tak jak tedka , že by se jenom sbalila bez nějaké důležité radosti odešla :)
Reagovat
petrulinka
Já nemluvím o radování po zápase, to má každý jinak. Já mluvím o děkování divákům a zdravení diváků. Podle mě, když jí fandí, což tedy v Linci ji fandí podle mě dost diváků, tak se to sluší a je úplně jedno, jestli je introvert nebo extrovert. Petra je taky spíše introvert a diváky nikdy nevynechala. Podle mě je to neslušné, to je to stejné, jako by nepodala ruku rozhodčí a soupeřce.
Reagovat
EllNino
to není pravda :) ...a´t si zdraví koho chce, jak chce :)
Reagovat
smazaný uživatel
JJ chápu tě , ale tak ona jim potom poděkuje po zápase když sní dělají rozhovor nezapomene na fanoušky a myslím , že kdyby to fanouškům vadilo to jak se chová určitě by ji nefandily , ale ona má dost fanoušků a to nejen tady , ale i jak byla v Asii
Reagovat
sprchon
I když ji sledujeme, tak ji neznáme. Své emoce si evidentně nevybíjí na kurtu, ale pravděpodobně někde jinde, v soukromí. :) Jinak projevit radost určitě umí, ale málokdy to ukazuje divákům. Obdivuju, jakým zvláštním způsobem jí poslední dobou funguje hlava. A změně trenéra se ani moc nedivím. Ono asi není jednoduché Karolínu povzbudit, když vždycky slyším, že si nevěří a že ji trenér musí přemlouvat, že je dobrá a že hraje lépe...
Reagovat
blixa
Co to furt melete o změně trenéra ???? Jaký změně ?
Reagovat
VlS
Taky se divím, změna byla před půl rokem, neg?
Reagovat
sprchon
Asi jsem to špatně pochopil a nechal jsem se strhnout davem, který toto tvrdil. Objevovalo se zde několik jmen, takže jsem v tom měl zmatek...
Reagovat
FulnekUltras
Po prvním zcela vyrovnaném setu ósackého finále se ve druhém už přece jen projevily mnohem větší zkušenosti Australanky z takto důležitých zápasů. Zarina však jasně naznačila své možné velké perspektivy. Celkově zasloužený titul pro Sam - opět po dlouhé době.
Reagovat
smazaný uživatel
Sam, moc ti to po letošním trápení přeju, nakonec jsem tě tam dotlačila sama, na chlapy není fakt spoleh, dadaft si zase určitě polil klávesnici a VIS spí spánkem spravedlivých :D:D Tak se mi to vstávání vyplatilo a juknu se jak to Sam sluší s pohárem nebo co to dostane. Jo !!
Reagovat
smazaný uživatel
Zarina je samozřejmě zklamaná, ale je sympatická a dneska některé její křižné údery byly moc pěkný. A opravdu je moc hezká v obličeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Zarina tam byla byla při předávání jak ztracené ptáče :) Ale dostala moc hezkou vázu a i Samantin pohár je pěkný. Tak, den mi moc hezky začal, doufám, že bude pěkný i pro Rogerovce. :)
Reagovat
FulnekUltras
A hlavně aby dnes přežil Pepik Váňa s Ťumenem v Pardubicích... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
On ještě jezdí? Já myslela, že měl nějaký úraz a že toho nechal. Mám můj obdiv, já mám v paměti, když jezdil se Železníkem, to byl skvělý kůň, ani jsem netušila, že se dožil 26 let, to je hodně vysoký věk.
Reagovat
FulnekUltras
Základy z Horské služby má pevné...i když loni teda už cílovou rovinku docházel pěšky. Letos ho ale zase přemluvil Božský Kája, a tak jede - pokusit se o devátý titul.
Reagovat
Cico93
Už min. rok povedal, že ide naposledy. Takže ide aj dnes ?
Reagovat
FulnekUltras
Jestli vyhraje, tak zaokrouhlení titulů na deset by bylo hodně lákavé...reálná pravděpodobnost sice malá, ale možné je nakonec všechno. ;-)
Reagovat
VlS
nespím, ale fandil jsem Zarině, pro mě je to naše holka
Reagovat
smazaný uživatel
Cože? No ještě, že jsi mi to nenapsal během zápasu, navrhnu ti obrovský BAN, teda takhle zradit !!! To teda nerozchodím..... :P :D
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem taky zustala v diskusi kvuli sve oblibene Zarine pekne za bukem.. :-)) Ale Sammy to preju! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D Vidíš a to sojka se mi tak líbiLA :D Ale je fakt, že Zafira je milá holka a doufám, že se dostane výš, protože hraje dobře, jen nemusí šplhat po zádech mých oblíbených hráček :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Zarina :)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem tu asi jediný blázen, tak si to užiju. Samičko, konečně finále, moc ti fandím, stream je skvělej, tak buď ještě ty :)
Reagovat
Cico93
Blázen som aj ja, NHL sledujem už od 1:00;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Cicko, přeju ti hezké ráno. No sledovat od 1.00 NHL může fakt jen blázen :D:D:D
Reagovat
Cico93
Aj tebe pekne ráno;)
Reagovat
smazaný uživatel
No zatím nevím, jak bude pěkný. Samička sice srovnala na 5:5, ale moc přesvědčivý výkon nepodává, měla by si představit, že na druhé straně stojí Petra. Ale FH začíná jít, tak snad to vyhraje, bože. :)
Reagovat
Cico93
Obhajuje tam titul ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím to moc nevypadá :)
Reagovat
Cico93
Šialený tb;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se díváš? Ta upocený 1. set je v kapse, tak snad nebude Samička panikařit :)
Reagovat
Cico93
Prestávka v San Jose tak som zapol tb.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem se právě zděsila, že bys Samičce fandil :D:D
Reagovat
Cico93
Asi tak jak ty Rafovi;)
Reagovat
smazaný uživatel
:D Ani v nejhlubším bezvědomí :D:D A Sam je na rozdíl od Rafy sympatická :D:D:D Jen malý ranní rýpaneček. :) Tak, 2:0, ale teda trápení na obou stranách, podání nejde, samý out, uf.
Reagovat
Cico93
Tak ale svaly majú dosť podobné;D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Hej, čo to táráš? :D:D Sam má větší :P :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je hrozný, jak tam Sam chce dát topspin, tak to nabere rámem a je to kdoví kde, dneska se jí to stává dost často. Teda mně to tak připadá. :)
Reagovat
Frick
Dobře, že Karol a Lucka jsou v jiných částech pavouka. Člověk nikdy neví, že? :o)

Taky byste chtěli vidět zápas, kde byste fandili soupeřce Karolíny?
Reagovat
PetaM
Už jsem letos viděl zápas, ve kterém jsem fandil soupeřce Karolíny ... :)
Reagovat
PetaM
Ale jo, jasně, české finále v Moskvě by bylo super ... Ale - kde si české finále nepřejeme že :D :D
Reagovat
Frick
Na ženských ITF-kách nás čeká všepovrchový týden. Bude se hrát v hale, na hardu, antuce a v Japonsku bude dokonce 25.000 na trávě.

Nicméně Kristýna ještě není na tom tak špatně, aby se tam kvůli tomu plahočila. :o)
Reagovat
tommr
dneska měly naše holky málokdy vídanou stoprocentní úspěšnost: v Lucemburku postoupily do druhýho kola Lucka Hradecká, Bára Krejčíková, Denisa Allertová i Kateřina Vanková; v Moskvě postoupila Katka Siniaková ... :)
Velkou šanci na další postup budou mít všechny i zítra. Denisa Allertová a Kateřina Vanková si to dokonce rozdají mezi sebou takže jedna z nich postoupí na 100% ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Like pro naši bojovnici!! :-) https://www.facebook.com/pages/Denisa-Allertová-Fanclub/719458394775483
Reagovat
Cico93
Príde Slacker ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
A co mi je do toho :))
Reagovat
slacker
Prechod mezi muze bude o tebe jeste dlouhy a slozity
Reagovat
smazaný uživatel
až vyhraje nějaký WTA turnaj, tak ty lajky budou přibývat sami a nebudeš to sem muset ani dávat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady to dávám, protože je to stránka o tenise, tak předpokládám, že to tady lidi zajímá :)
Reagovat
smazaný uživatel
jasný, mně osobně to nevadí, ale znáš to .-)
Reagovat
VlS
No, holka ve věku 21 let v 2. - 4. stovce rankingu, to u mě na like není, až se dostane do padesátky nebo aspoň do stovky a bude pravidelně hrát WTA místo ITF, tak mě začne zajímat.
Reagovat
Frick
Úžasného progresu dosáhla. Ještě před 8 měsíci by jí člověk měl za šedou myš a objížděčku ITF 10.000, 15.000 a sem tam 25.000

Nyní je v TOP 150....

To si zaslouží like...
Reagovat
slacker
LIke si zaslouzi ze nekandiduje za TOP09
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to děláš, že každý tvůj komentář mě rozesměje, přitom vím, že tě nemám rád? :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo tě nenutí ale :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak pro zajímavost.. Minulý rok byla 400 na světě.. To je posun cca o 250 míst.. Myslím, že to není špatný skok.. Je zatím mladá, bude dobrá, to se neboj :-)
Reagovat
VlS
Skotte, udělení WC Flavii místo Jeleny je porušením odstavce 2 tebou uváděného pravidla, jestli jsem to četl dobře, pokud Flavia nebyla předem uvedená jako alternate WC a písemně oznámená WTA do dead line, tj pondělí 4 týdny před začátkem.
Žádná jména alternates zveřejněna nebyla. V takovém případě by měla WC propadnout a mělo by tam jít 7 hráček podle standardních kritérií.
Osobně nehoruji pro WC pro Káju, jsem výrazně proti jakýmkoliv WC.
Reagovat
skott
První odstavec se vztahuje pouze na původní wild card, v tomto případě tzn. Jankovic a Pironkova. Tím organizátoři potvrzují WTA, že právo wild cards využijí.
V dalším odstavci je potom uvedeno, že pokud původně nominovaná hráčka vyhraje po ¨deadline¨ turnaj International, kvalifikuje se na Turnaj mistryň či z jakéhokoliv důvodu účast zruší před rozlosováním turnaje, můžou organizátoři udělit kartu jiné tenistce. Nicméně ta nemusí být oznámená dopředu, jen splnit kritéria účasti, která od letoška platí.
Reagovat
Frick
Tak dobrá. Bude fajn, když se dostane do dvou let někam k 40. - 50. místu.

Ale jestli se podaří někam výše...
Reagovat
VlS
No, to je rozdíl cca 200 bodů, tj pár kol lepšího turnaje. Mezi pozicí 400 a 150 je daleko menší rozdíl, než mezi pozicí 15 a 10.
Reagovat
Carloss
VIS:projevuješ ne jako famoušek českýho tenisu ale jako snob.:) Allertová za tento rok udělala tak slušné výsledky že si zastlouží velkou podporu.
Reagovat
smazaný uživatel
nechci Allertove ublizit, nijak ji nesleduju, myslim, ze mela dokonce i zdravotni problemy, ale presto nechapu, co je na urcite mire vykonnostnich naroku snobskeho...
Reagovat
VlS
Carlosi, v pětistovce je našich holek cca 25, kdybych měl sledovat všechny na všech ITF turnajích, tak bych už nemohl asi dělat nic jinýho. A trochu nemám rád akce " všichni sdílejte" , "všichni dejte like" ..... Tobě můj postoj připadá snobskej, mě ten " kluci hurá na míč" dětinskej.
Reagovat
Cico93
Slovíčko holt nekde hold sa na tomto portálu neako škaredo rozmmožuje...čo to znamená to sa u vás tak často používa?
Reagovat
PetaM
Já to používám místo slova "prostě" ... Ale holt a hold je velký rozdíl :)
Reagovat
Cico93
Jj holt aj hold tu čítam.
Reagovat
PetaM
Hold je pocta.
Holt je zkrátka/prostě. :)
Reagovat
Cico93
A doslovný preklad slovíčka ponevač je? Diky;)
Reagovat
PetaM
Co jsem, překladač? :D Nauč se používat internet :D Ale poněvadž = protože :D
Reagovat
Cico93
Tušil som to ;)
Reagovat
VlS
Poněvač je blbost, je to poněvadž, synonimum " protože"
Reagovat
Cico93
Jj diky ;)
Reagovat
VlS
Hold je blbost - hold se vzdává , je to pocta vladaři, válečníkovi, sportovci, umělci.
Holt je z němčiny a má význam " zkrátka"
Reagovat
Cico93
Diky za vysvetlenie.
Reagovat
Frick
Dobře, že postupuje, ale ta její soupeřka hrála poslední zápas 1. kolo kvaldy o Wimbledon, kde ji potupila Konjuh 0:6 1:6.

Na druhou stranu je fakt, že ač Španělka, tak jí možná antuka svědčí méně než hard. Letos hrála SF v Hobartu a hrála hlavní soutěž v Miami, kde v kvaldě vyřadila Petru C.

http://www.tenisportal.cz/hrac/cabeza-candela/

Ale jak už jsem uvedl - kurzy byly skutečně nízké (kolem 1,20) a Denisa jí měla dát jasně ve dvou. Mám problém akceptovat řeči o tom, že tohle není ITF, ale WTA. Tohle prostě BYLA soupeřka z ranku, se kterejma se na ITF-kách normálně utkává...
Reagovat
Frick
Tak Lucka je dokonce největší favoritka Moskvy - 3,50. Světlana s Ekaterinou maj po 4,50. Nasťa s Flávií po 9,00 a Domka dokonce 12,00...
Reagovat
Cico93
Aká sk?
Reagovat
Frick
Unibet
Reagovat
kohlik
Allertová dnes nějak asi nestíhá, zatím pocelý zápas pozadu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona se umí rozjet :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no už to zase moc nevypadá.. nějak jí ty kvalifikace nejdou, škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono ten přechod mezi ženy je docela složitý.. Chce to čas.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
herdek, teď ta její soupeřka 2x nedoservírovala zápas! Tak toho chce využít.
Reagovat
smazaný uživatel
5-5 !! :)
Reagovat
slacker
7:5
Reagovat
smazaný uživatel
Je to domaaaa!!! Překrásná otočka z 2-5 na 7-5
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, tak nakonec tři breaky v řadě. Ta Španělka se úplně potentovala asi :-)
No tak jen tak dál Deniso .-)
Reagovat
tommr
tak po Karolíně dneska předvedla v závěru fantastickej obrat i Denisa. Denise se dokonce podařilo smazat dva brejky i když proti slabší soupeřce ... :)
Reagovat
kohlik
nebo hrála tak jak hraje celou sezonu a hold španělka neměla šanci na vítězství, aspon víme že Denisa je i psychicky odolná
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Kvitová
Právě teď ?
Singapore je za dvermi! Bylo super videt rodinu a sledovat hokejovy zapas,kde hral i muj pritel Radek Meid
Reagovat
Frick
No co no. Úspěšní hokejisty si maj neúspěšný modelky, tak úspěšný tenistky budou mít neúspěšný hokejisty. :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra by měl hrát Bytom s prvním týmem tabulky, to bude nářez. Snad najdu stream... :D
Reagovat
sprchon
Vidím špatně nebo opravdu Garbine v Lucemburku nenastoupí? Nemá totiž vůbec nic jisté... Karolíně se tak zvýší šance na TŠ. Samozřejmě pokud nevyhraje titul zítra Samantha nebo příští týden třeba Flavia. Kdyby vyhrála Lucka, vůbec bych se nezlobil. Zasloužila by si to... ;)
Všechno je ještě strašně otevřené, klidně může prorazit i Kuzna nebo Sabine...
Reagovat
tommr
jj vypadá to, že Muguruza nebude hrát ani v Lucemburku ani v Moskvě. Pokud není zraněná tak těžce zaváhala, protože minimálně jedna hráčka ze čtveřice Stosurová, Lisická, Kuzněcovová a Karolína Plíšková jí ještě předstihne ...
Reagovat
skott
Lucka by si zasloužila vyhrát turnaj, který ani nezačal... o příspěvek níže by si zasloužila Karolínka účast na Turnaji šampionek, přestože (zatím) na rozdíl od jiných nesplňuje nutná kritéria... před pár dny si zase Petra zasloužila cenu Hráčky měsíce, přestože ve vzájemném souboji s přímou konkurentkou ve finále prohrála... atd.
Neměla by náhodou celá zlá WTA udělovat českým hráčkám tituly rovnou předem, protože žádná jná tenistka přece nepracuje tak tvrdě, aby si cokoliv ¨zasloužila¨?
Reagovat
blixa
A pastva ? Pastva byla dnes dobrá ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
s tou hráčkou měsíce je to dost diskutabilní.. na druhou stranu je to jenom blbá anketka, kde o nic nejde.
Se zbytkem souhlas.
Reagovat
skott
taky mě to nijak nepálí, kdo vyhrál za jeden z měsíců v roce, určitou důležitost mají maximálně výroční ceny WTA. Ale dal jsem to za jeden z příkladů, které jsem tady četl v posledních dnech. Vyskytuje se to prakticky v každé diskuzi několikrát. Že si neustále někdo něco zasloužil, aniž by to mělo aspoň trochu reálné opodstatnění.
Reagovat
VlS
Přehlížíš drobnost dvou nesmyslnejch divokejch karet pro holky, který na turnaji šampionek hrát budou, aniž by plnily kritérium výhry turnaje international.
Reagovat
skott
To ale není pravda. Přestože jsem byl proti wild cards hned od prvního ročníku TŠ, tak letos jsou pro ně kritéria dopředu jasně danná.
Reagovat
VlS
Ale, a jaká jsou ta kriteria? Jmenovat se Cvetana například?
Reagovat
skott
Vyhrát během roku titul (jakékoliv kategorie), být v Top 50 během roku.
Reagovat
blixa
Zajímavé. A proč teda dostala WC zrovna Cvetlana a ne třeba Kája ? :D Pokud taková kritéria opravdu existují (nikde jsem je nečetl, můžeš dát odkaz?), tak stejně jen mírně zužují okruh adeptek, z kterých si někdo vybere podle cochcárny.
Reagovat
skott
A proč by měla dostávat divokou kartu Plíšková, kterou nikdo v Bulharsku nezná? Je to turnaj, kde hraje převážně druhý sled tenistek, které se teprve derou nahoru a oni potřebují mít jistotu, že tam bude nějaké známé jméno v případě, že by se nikdo zajímavý pro publikum nekvalifikoval.
odkaz je na str. 175 pravidel wta, to už snad zvládneš sám.
Reagovat
Frick
Pokud Karolína zítra vyhraje, tak bude naprosto amorální jí neudělit WC, jelikož by jako dvojnásobná vítězka + třínásobná (poražená) finalistka se stalo naprosto nezpochybnitelnou šampionkou WTA International turnajů (která se nedostala na TM)
Reagovat
blixa
WC už jsou uděleny, Kája by ji mohla dostat jedině kdyby některá z nich odstoupila.
Reagovat
skott
Když to říkáš ty..:-) ikdyby zítra vyhrála, tak stejně nikoho v Sofii zajímat nebude, to je prostě holý fakt. Pochop, že pro pořadatele je podstatné, aby někdo dorazil do haly a ne jestli je amorální, že tam nebude jedna konkrétní tenistka.
Reagovat
slacker
Me Pliskova v sofii zajimat bude tak nemel. At si tam usporadaji exhibici ala Hopman Cup bez bodu do zebrizku. Tohle je nekoncici festival ukazek balkanske ubohosti. Nepotismus z Byzanske rise
Reagovat
Frick
Karolína hrála letos 10 WTA International turnajů... 1-2x ho vyhrála, 5x finále, 6x semifinále, 9x čtvrtfinále, 10x osmifinále

Vy dementi bulharský, co byste ještě chtěli? Ok, dejte jednu Cvetvaně, ale proč sakra dávat druhou Flavii?!
Reagovat
blixa
Takže cochcárna, přesně jak říkám. Jaká je teda zásluha Cvetlany, že dostala WC ? Jak píše VIS, že se jmenuje Cvetlana :D Tak tady nemoralizuj něco o zásluhách. A to kritérium je v tomto kontextu zcela komické.
Reagovat
tommr
pravidla jsem nečet, ale na jedný diskusi byly ty kritéria podle kterých se WC udělujou uvedený takto:

Organizers can choose 2 WCs
1. Ranked in top 50 during year (Jankovic/Pennetta)
2. Won Premier tournament and played a singles match in an International tournament (Pironkova)
3. Won an International tournament but was not in the Top 6
4. Past tournament champion winner
Reagovat
blixa
Tak to stejně nedodržujou, protože podle nich měly teda dostat první WC Jankovic a Pennetta, ale dostala ji Pironkova a Jankovic. Prostě cochcárna. Pironkova by ji dostala stejně, i kdyby nesplnila vůbec nic.
Reagovat
skott
Ať se to bude zdát neuvěřitelné, tak Pironkova (i Pennetta) vyhrály daleko důležitější a prestižnější turnaj než je kterýkoliv Plíškové. Na to nepotřebuju moralizovat a už vůbec ne nějaké omezence, kteří beztak dál budou brečet jaké jsou naše tenistky chudinky.
Reagovat
slacker
Co vyhrala Pironkova loni a predloni kdy dostala take WC? Nejvetsi vysmech je ze ji dostava opakovane
Reagovat
smazaný uživatel
Protože je domácí = více diváků v hledišti, větší sledovanost v TV = více peněz ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak opožděná gratulace Káje. Kája bude hrát už PÁTE finále v roce a nemusí být poslední letoší sezona je pro Káju neuvěřitelná poskočila cca o 50 míst do předu nazačátku roku byla kolem 70.místa a nikdo nečekal že na konci roku bude Kája kolem dvacítky. Hlavně proto si Karolínka zaslouží WC do Sofie víc než Pennetta. Dobře Pennetta vyhrála Indian Wells ale jinak nic převratného nedokázala. Kája hraje celý rok stabilní výsledky slabší hráčky téměř vždy poráží.
Reagovat
re.dihel
Nemáte někdo tip na odkaz na Live RACE TO Sofia, nebo to je žebříček od 9. tenistky nebo jak to je?.Díval jsem se na článek o čtvrtfinálovém vítězství Karolíny v Linci a tam byla jen malá tabulka. :/
Reagovat
smazaný uživatel
konkrétně já třeba nemám
Reagovat
Frick
http://www.vysledky.cz/pavouk/2wzu84L3/lpaRs2pD/#draw

Původně se ani Lucka nemusela dostat mezi osmičku nasazených, nakonec se dostala do TOP 4, takže si může užít výsady v podobě volného prvního kola. Na Premier turnaj to obsazení prostě není nikterak silné, byť samozřejmě od Světlany a Ekateriny jde nebezpečí, ale i tak - Lucko pojď si pro to! Strašně, strašně moc by sis to zasloužila.
Reagovat
tommr
dneska to bylo těžce vydřený vítězství po krásným obratu z 1:3 na 6:3 ve třetím setu. Friedsamová hrála hlavně ze začátku velice dobře a Karolínu pořádně potrápila. Ke konci jí už ale naštěstí trochu docházely síly ...
Ve finále čeká Karolínu těžká soupeřka, ale její útočnej styl by moh Karolíně vyhovovat víc než precizní obrana Flipkensový, Brengleový nebo Friedsamový. Šanci na druhej letošní titul má Karolína velkou ... :)
Reagovat
pepin
Nebyl bych tak velkým optimistou, Gr. jsem sledoval zde v Linci a ona je trochu někde jinde se svým stylem, obrovskou pohyblivostí a razancí. Pokud by Karolína hrála jako dnes tak ji asi Gr. vyprovodí z kurtu.
Reagovat
blixa
Camila hrála dobře, ale víme že každý zápas je úplně jiný a Camila taky není zrovna vzorem stability výkonu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
mi skaces do reci.. :-))
Reagovat
VlS
Kamila je schopná se vyházet sama a rozhodně pomůže chybama víc než Ana Lena Gertruda. Když se Kája vyvaruje krátkejch míčů jako ve druhým a třetím, tak bude mít šanci. Ještě bude potřebovar dávat víc druhejch servisů do BH nebo ven z kurtu, na tělo druhej fungovat nebude, na to je Kamila moc rychlá.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz Karolina udrzi delku a pritvrdi, Kamila se vyhaze.. ;-)
Reagovat
tommr
díval jsem se trochu na statistiky a všechny mluví pro Karolínu:
i když jsou obě hráčky téměř stejně starý tak zkušeností s finálovejma zápasama má Karolína víc: letos hraje už pátý finále zatímco Giorgi teprve druhý ...
Karolína už má taky dva WTA tituly zatímco Giorgi žádnej ...
V jediným vzájemným zápase letos v Dubaji vyhrala Karolína poměrně jasně 7:5 6:2 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace.. Pro Káju je tohle sezona snů :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist