Plíšková je po třísetové výhře poprvé ve 3. kole French Open

1. 6. 2017, 20:22
Aktuality 32
FRENCH OPEN - Karolína Plíšková na pařížské antice zdolala 6-2 4-6 6-3 Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou a poprvé v kariéře postoupila do třetího kola French Open. Od posunu na post světové jedničky ji nyní dělí ještě čtyři soupeřky.
Karolína Plíšková

Nehrála jsem nejlepší tenis, ale jsem ráda, že jsem tady konečně prošla do třetího kola," řekla vítězka na kurtu. "Bylo to vybojovaný," dodala na tiskové konferenci Plíšková, která dnes postoupila jako jediná z českých tenistů. Před ní vypadli Tomáš Berdych, Barbora Strýcová i Markéta Vondroušová.

Přejít druhé kolo v Paříži dokázala Plíšková na šestý pokus, loni vypadla už v prvním. "Jela jsem sem pro první kolo, nechci být spokojená, chci jít dál, ale chci to brát postupně po zápasu," řekla Plíšková a zopakovala, že se necítí být favoritkou, i když je druhá nasazená. "Nechci se na to soustředit. Úplně to tak není; žebříčkově jo, ale ne hrou na antuce. Pro mě je na antuce každá soupeřka těžká," podotkla.

V úvodním setu na kurtu Philippa Chatriera neměla Plíšková s Ruskou trénující a žijící v Česku problém. Přemožitelka Kateřiny Siniakové z 1. kola byla nervózní a hodně chybovala, zatímco Plíšková dobře podávala a výměny rychle ukončovala.

"Ona začala strašně nervózně, hrozně vabank a ani jsem pořádně nevěděla, jak hraju já. Jedině že jsem dobře servírovala a vždycky zahrála úder po servisu. Nechci říct, že to nebylo moc o mně, ale moc míčů mi dala," řekla Plíšková.

Ani začátek druhé sady nenaznačoval změnu. Hra se ale vyrovnala, míč začal létat víc přes síť a Plíšková chybovala. V páté hře Alexandrovová, které pomáhá v pražském klubu Spoje Petr Kralert, zatlačila a získala brejk. "Hrála jsem hodně pasivně a nemohla jsem se dostat do returnu - i proto, že výborně servírovala," řekla Plíšková. Setbol za stavu 3:5 ještě odvrátila, ale Ruska pak set dohrála při svém servisu.

Na úvod rozhodující sady odskočila Plíšková do vedení 2:0, ale vzápětí podruhé v utkání přišla o servis a za stavu 2:2 musela bojovat. Soupeřka jí ale pomohla chybami, díky kterým šla Plíšková do brejku na 4:2 a zápas už úspěšně dohrála. "Podržel mě servis a ona udělala pár chyb, ale nedostala jsem se k tomu, abych tlačila. Určitě bych chtěla příště hrát agresivněji. Ne vždycky to jde," řekla Plíšková.

Kouč David Kotyza přitakal, že zápas o třetí kolo nebyl jednoduchý. "V téhle situaci jsem momentálně rád, že to zvládla. Neměla moc čas si hru řídit, chvílemi tam dost vlála a držela se zuby nehty, což ale oceňuju, protože byla mentálně nastavená dobře. Hodně jí pomohl servis. Když zapracujeme na returnu, nemusí to být konečná," řekl Kotyza.

Plíšková je nyní světovou trojkou, ale druhá Serena Williamsová z USA je těhotná a neobhajuje v Paříži loňské finále. Jednička Angelique Kerberová z Německa vypadla v 1. kole a Plíšková ji předstihne v případě postupu do finále. Další krok na vrchol ženského tenisumůže udělat v sobotu, kdy bude hrát s Němkou Carinou Witthöftovou (73. v pořadí WTA), s kterou se dosud nestřetla.

• FRENCH OPEN 2017•
Francie / Paříž, antuka, 12.780.000 dolarů
čtvrteční výsledky (01. 06 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Alexandrovová (Rus.) 6-2 4-6 6-3
Cornetová (Fr.) - Strýcová (20-ČR) 6-4 6-1
Kasatkinová (26-Rus.) - Vondroušová (ČR) 7-6(1) 6-4
• Smíšená čtyřhra - 1. kolo •
Hlaváčková/Roger-Vasselin (3-ČR/Fr.) - Atawová/Huey (USA/Fil.) 1-6 6-2 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
Pavol
Načo má ten podporný tým okolo seba. Každý deň pri raňajkách nech jej tlčú do hlavy že je jednotka turnaja nech neurýchľuje výmeny a ono to pôjde. Aspoň dve kolá ešte musí dať.
Reagovat
tommr
dneska vydřela cenný vítězství a udržela se tak v boji o první místo ke kterýmu jí "stačí" dojít do finále. Při její antukový formě se to ale nezdá být moc reálný ...
Díky neúčasti Sereny se Karolína v průběžným žebříčku posunula na druhý místo na kterým by se mohla teoreticky udržet i kdyby vypadla už v příštím kole. Předstihnout jí ale můžou ještě tři hráčky: Halepová (pokud dojde aspoň do semifinále), Svitolina (pokud získá titul) a Kuznetsova (pokud získá titul). Za určitých okolností tak Karolína může po FO klesnout až na čtvrté místo ...
Reagovat
horska.kraslice
To čtvrté místo je bohužel docela pravděpodobné :-(
Reagovat
tommr
to bych ani neřek. Když Karolína porazí v příštím kole Witthoeftovou (což rozhodně není nemožný) tak už bude mít jistotu, že po FO bude nejhůř třetí ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Když ona Karolína si ani sama na antuce nevěří :-( By the way, má s sebou v Paříži Hrdličku?
Reagovat
tommr
zatím jsem ho ještě neviděl. V hráčský loži byly jen záběry na Kotyzu ...
Reagovat
Torn
Prý staví hnízdečko :D...možná ho Kája využije v dalších kolech, zatím jí stačí ty poznámky, kdo ví co tam má napsanýho....nějaký čuňačinky. :D
Reagovat
horska.kraslice
No, jak tam nemá Hrdličku, tak snad ani jakoby ani nepočítala s moc dlouhým pobytem v Paříži .....?
Reagovat
VlS
No, on podle tebe nemá co dělat, že?
Reagovat
horska.kraslice
To jistě má, já neříkám, že ne. Ale když to oba považují za důležité, tak si to zařídí a jedou na turnaj oba.
Reagovat
VlS
No, tak to by musel mít toho volna fakt hodně, 4 GS po 14 dnech + 25 turnajů po týdnu - to je cca 33 týdnů. Tak daleko v představách ještě nedošli ani francouzští odboráři. :-)
Reagovat
horska.kraslice
Myslela jsem jen GS. Pokud vím, tak Hrdlička kromě malého úvazku komentátora fotbalu je v práci sám svým pánem, má vlastní agenturu. A v dnešním světě je možno občas pracovat pomocí počítače z kteréhokoliv místa po světě.
Každopádně, určitě s Karolínou vyhodnotili, že GS na antuce je z hlediska úspěchu nejméně pravděpodobný, tudíž není zapotřebí plýtvat na něj Hrdličkovým časem, ten se bude asi hodit jinde.
Reagovat
VlS
Z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že zaměstnávat sám sebe je ten nejtvrdší režim na zemi. Tvoji šéfové jsou totiž tví zákazníci a ty vůbec nezajímá, že chceš nějaký volno. Jen ti, co si to nezkusili si myslí, že jsi pak pánem svýho času. Ani omylem.
Reagovat
janek_da
jj, je to humus
Reagovat
gigin
Je to v klidu.
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně pro ty s rezervou ;) - ať už naspořenou nebo nakradenou... ;)
Reagovat
horska.kraslice
Jasně, vše to, jsem psala, bylo spíš takové odlehčené - jako všechno, co se tady píše o Hrdličkovi. OSVČ a majitelů firem a firmiček si velmi vážím a jejich tvrdý chleba jim vůbec nezávidím.
Reagovat
Astarin
Ano, klienti sice mohou být pánem tvého času, ale neznamená to, že pro ně nemůžeš pracovat třeba z Thajska nebo z Paříže :) ...jen si to umět zařídit. Samozřejmě jen v případě, kdy není nutná osobní komunikace a kdy většina nebo nejlépe vše se dá zařídit přes internet.
Reagovat
FulnekUltras
cenná info - aspoň se mezi šprušlemi neztrácíme ;)
Reagovat
Frick
https://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/fotbal/1-cesko-celkovy-vitez
Reagovat
EllNino
Skvěle ! :) Skalp Maddie, ač na antuce paběrkuje, se více než počítá :) tak teď to chce odpočinout a vydat se na podobně hrající Sevastovu :) Holka mi dělá obrovskou radost :)

jinak nasazených je ve 3. kole 18 z 32, favoritek moc nevypadlo, závěrečná kola slibují super podívanou :)
Reagovat
PetaM
Gratulace, 3. kolo nedosáhne každý.
Reagovat
horska.kraslice
Na GS jen 32 zúčastněných. :-)
Reagovat
PetaM
Myslel jsem v celé historii daného GS.
Reagovat
freeteepek
Dnes měla Karolína výhodu v tom, že soupeřka hrála jejím stylem. Navíc měla vysokou úspěšnost prvního podání, žel bohu jen v první setu. Ve třetím pak naštěstí rozhodly větší zkušenosti:-)
Reagovat
freeteepek
Minule jsem tady psal, že Karolína se svojí hrou potřebuje na antuce mít úspěšnost prvního podání okolo 70%. Pak bude vše v pohodě.
Nutno dodat, že v jejím případě je toto číslo na hranici jejích možností. Co nám říkají statistiky z dnešního utkání?
První set 6:2 (68%!), druhý set 4:6 (51%) a konečně třetí set 6: (63%).
Takže je pravda, že 70% to být nemusí, ale žádná velká pohoda to dnes nebyla:-)
Reagovat
tommr
dneska měla Karolína problémy i s podáním soupeřky, která od druhého setu skvěle servírovala ...
Reagovat
freeteepek
Ruska hrála fakt dobře. Myslím, že kdyby takhle hrála pořád, tak není až 86. Myslím, že jí seděl Karolíny styl. Překvapivě dobře returnovala její skvělé první podání. Myslím, že Kája to měla víc mixovat, resp. hrát častěji kick:-)
Reagovat
tommr
jj Alexandrova má na to, aby se v žebříčku dostala ještě výš ...
Reagovat
horska.kraslice
Mně se zdá, že Karolína se čím dál tím méně může spolehnout na své podání. Je to ztrátou koncentrace?
Reagovat
Torn
Tak na antuce to její podání není tak nebezpečné a nepomáhá si tolik esem.
Reagovat
horska.kraslice
Na antuce to jo, to máš pravdu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist