Plíšková: Ještě je přede mnou jeden krok

9. 9. 2016, 07:43
Aktuality 12
Karolína Plíšková postoupila na US Open do svého prvního grandslamového finále a doufá, že tím to v New Yorku nekončí. Po semifinálové výhře nad Serenou Williamsovou myslí na trofej.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

"Doufám, že se ještě nezastavím. Je přede mnou ještě jeden krok, věřím si a udělám všechno, abych získala titul," vyhlásila čtyřiadvacetiletá Plíšková na tiskové konferenci po čtvrteční výhře nad Serenou Williamsovou 6-2 7-6.

Už postup do finále je pro Plíškovou životním úspěchem. Před letošním US Open nepřešla na grandslamech třetí kolo. "I když finále nevyhraju, je to pro mě obrovský výsledek. Nestává se často, že jste v grandslamovém finále," řekla.

Plíšková patří už dva roky mezi světovou špičku a slýchala okolo sebe, že by měla uspět i na grandslamu. Nyní je krok od triumfu. "Každý mi říkal, že můžu jednou grandslam vyhrát. Já odpovídala, že jo, možná, že ještě nejsem připravená, protože se mi zatím moc nedařilo, ale věřila jsem, že to v sobě mám," řekla.

Poslední krok ji čeká v sobotu proti Němce Angelique Kerberové, která se bez ohledu na výsledek stane novou světovou jedničkou. "Mám proti ní dobrou šanci. Budu připravená, moc se těším a nechám na kurtu všechno," slíbila Plíšková.

Do zápasu půjde s ojedinělým skalpem obou sester Williasmových získaným na jednom turnaji. Dokázala to jako teprve čtvrtá na grandslamu, když v osmifinále přežila mečbol proti Venus a v semifinále porazila i ještě stávající první hráčku světa Serenu. "To by mě asi před turnajem nenapadlo a nevěřila bych tomu," řekla Plíšková Radiožurnálu. "Porazit na centru jedničku Serenu, to je úžasný, ale oba zápasy byly výborné. A co víc dokázat, než obě porazit v New Yorku?" podotkla Plíšková.

Nervozita? Ne, na kurtu byla v pohodě
Přestože hrála poprvé grandslamové semifinále a navíc proti Sereně Williamsové na obrovském dvorci Arthura Ashe, tak působila nesmírně klidně. "Byla jsem v pohodě. Před zápasem jsem cítila nervozitu, ale jakmile jsem přišla na kurt, tak jsem si to nechtěla jenom užít, ale chtěla jsem vyhrát," uvedla Plíšková.

Věděla, že proti ní stojí legenda, vítězka 22 grandslamů. "Nejde si představovat někoho jiného, ale snažila jsem se hrát, jako kdyby tam byl kdokoli jiný, třeba sparing. To se mi povedlo od prvního gamu, tlačila jsem ji a díky tomu jsem to vyhrála, že pár chyb i udělala. Já jsem tlačila a ne ona. Snažila jsem se do servisu chodit i za cenu pár deblů. aby ona neměla šanci mě tlačit," řekla.

V koncovce druhé sady se nebála, že by se případně hrál třetí set. "Po prvním setu jsem si řekla: 'Set mám, třetí sety mi jdou.' Tak i kdyby se stalo cokoli, byla bych připravená na třetí. A věřím, že bych ho mohla vyhrát," řekla Plíšková. Tie-break druhé sady ale vyhrála. "To byl samozřejmě mnohem lepší scénář," řekla s úsměvem.

Poprvé uvěřila, že může Serenu porazit, po brejku na 2:1 v prvním setu. "Ale nevěděla jsem, že první set bude takhle lehký," připustila a dodala: "Cítím se tady dobře celý turnaj a není důvod si nevěřit. I když je jednička a dokázala toho tolik, tak je každý porazitelný, což se potvrdilo. Věřila jsem si ve druhém setu, i když se mi trošku nedařilo, lidi jí hodně povzbuzovali a ona se začala povzbuzovat taky."

Po utkání Serena Williamsová uvedla, že ji limitovalo v pohybu zraněné koleno. Plíšková se tím nijak nezaobírala. "Nevěděla jsem o tom. Je každého věc, jestli se rozhodne jít na kurt, nebo ne. A já se nekoukám na soupeřky mezi výměnami, to není můj problém. Koncentrovala jsem se na svoji hru," řekla česká hráčka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Marduch
Ona to fakt hodlá vyhrát.
Reagovat
Krisboy
A taky to vyhraje! I když Angie bude asi těžší oříšek než Wéčka.
Reagovat
Chrenda
Myslím, že jí s přehledem spláchne. Jak už jsem psal, éra Velké Karolíny začíná.
Reagovat
marekv
Jinak babochlap už kvičí, že jí bolelo kolínko...
Reagovat
marekv
Mělo být jednou (smajlík co se stydí)
Reagovat
marekv
Jinak babochlap už kvičí, že jí bolelo kolínko...
Reagovat
marekv
Jinak babochlap už kvičí, že jí bolelo kolínko...
Reagovat
stefankelner
nádhernej žene , aby hrala krásny tenis aj vo finále a vyhrala !
Reagovat
sprchon
Ty jo, já zírám. :O Žádná lounská rodačka ZLoun, ale česká hráčka. :)
Reagovat
VlS
S PM z USO by si ji s dovolením vzal kde kdo
Reagovat
Krisboy
Udělej ten krok prosííííííííím!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist