Plíšková: Lucka mě výkonem překvapila. Šarapovovou můžu porazit

31. 5. 2018, 23:10
Aktuality 79
Karolína Plíšková splnila svůj první plán na antukovém French Open. Loňská semifinalistka si při pohledu na letošní vylosování řekla, že se chce v Paříži dostat do třetího kola vstříc Rusce Marii Šarapovové, což dnešní výhrou nad krajankou Lucií Šafářovou splnila.
Profily hráčů
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

S Šafářovou ale měla Plíšková plné ruce práce. Dva sety byla horší hráčkou a musela zápas otáčet, než zvítězila 3-6 6-4 6-1. "Musím říct, že jsem čekala, že bude Lucka hrát hůř," řekla Plíšková o soupeřce, která se po čtvrtroční zdravotní pauze vrátila na kurty až minulý týden a hrála čtvrtý zápas.

Plíšková se nemohla trefit do returnu. "Servis dobře umisťuje, hodně trefuje lajny a nedostanete se do rytmu. A ještě je levačka, teď jsem s nimi nějaký čas nehrála. V Austrálii mi proti Lucce taky trvalo, než jsem si zvykla," připomněla Plíšková vzájemný duel s Šafářovou z lednového Australian Open, který taky vyhrála.

Plíšková uznala, že Šafářová byla dva sety lepší hráčkou. Ustála ale brejkbol v páté hře druhé sady a v desáté udeřila. Čistou hrou připravila soupeřku o podání. "Udělala chyby, které do té doby neudělala, a úplně v klidu jsem ji brejkla," oddechla si Plíšková a doplnila: "Pak se to na ní psychicky i fyzicky projevilo. Začala více chybovat a já jsem se cítila fyzicky výborně, mohla bych hrát dál a lépe a lépe," řekla.

Podobně jako loni zvládla Plíšková první dvě kola, ale za výkon se úplně nechválila. "Ale letos jsem měla těžší soupeřky," poukázala na Šafářovu a další krajanku Barboru Krejčíkovou, hráčku z kvalifikace, kterou vyřadila v prvním kole.

Nejtěžší soupeřka přijde v dalším duelu. V sobotu nastoupí proti bývalé světové jedničce Marii Šarapovové z Ruska. "Budu muset přidat," tušila Plíšková.

Se Šarapovovou se střetla zatím jen jednou. Před třemi lety ve finále Fed Cupu v Praze prohrála ve dvou setech. "To jsem byla vykulená. Od té doby se udála spousta věcí," podotkla Plíšková. Zatímco Češka se loni na pár týdnů také stala první hráčkou světa, Šarapovová je rok zpět po trestu za doping a prodírá se vzhůru.

Šestadvacetiletá Plíšková nenadává na špatný los, který jí osmadvacátou nasazenou Šarapovovou přisoudil už ve třetím kole. "Tak to je. Jednou mám blbý los já, podruhé zase ostatní. Letos nemám losy úplně nejlepší, ale můžu ji porazit," věřila.

Chce sázet na servis. Musí podávat lépe než zpočátku utkání se Šafářovou. "Budu na to sázet. Mám servis lepší než ona, jen musí fungovat. Ona umí dát hodně deblů (dvojchyb), na druhou stranu má tlak z returnů, když bych šla přes druhé podání. Ale dá se brejknout, protože buď zabije, nebo zkazí. Šance budou," řekla Plíšková.

Chystá se na duel nejspíše na centrálním dvorci s velkou pozorností. "Musím být ready. Bude to na mě pálit a každá šance bude vzácná," tušila Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

79
Přidat komentář
FulnekUltras
ale zrovna v tomto případě mi to bude ganc egál.
Reagovat
Fandina
Bude to moooooooooc těžké, ale já ti budu mooooooooooc držet palce, abys i v dalším kole postoupila. Mária bude hodně těžká, držím palce. Pojď!!!!!!!!!!
Reagovat
turista
Těžký to bude. Je ale fajn, že se Kája necítí být předem poražená.
Reagovat
Frick
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-french-open/336586/safarovou-i-pres-prohru-tesilo-hrala-jsem-vyrovnane-s-holkou-z-top-10.html

Z hezkejch, vyrovnanejch a PROHRANEJCH zápasů se Lucka "nenají". Nají se jen z těch vyhranejch.

Píše se tam o nedostatku zápasový praxe. Ale jak potom může ta holka získat praxi, když bude osekávat program?

Co by mslíte pro ni tak bylo nejlepší, aby jednak nevychladla a jednak se příliš neopotřebila? Delší odpočinek a pak se nebát hrát delší úsek nebo vyloženě týden volno - týden turnaj?

Je to moje fabulace, ale pokud chce hrát před US Open jeden turnaj, tak by se mi jako nejvíce pravděpodobné zdálo Cinci.

Tj. i pokud by ve Wimblu Bucie došly do finále, tak by to pak znamenalo, že by Lucka nehrála zase celý měsíc. Opravdu by další takový dlouhý výpadek herního rytmu jí pomohl?
Reagovat
jirkomar
Ty nemáš jiné zaměstnaní?! :-).....Seď doma, aspoň neuděláš žádný průser.
Reagovat
EllNino
nemá, kde by jinak bral tolik volného času na svoje filozofie ;)
Reagovat
jirkomar
Já vím, to byla jen řečnická otázka. :-)
Reagovat
Frick
A lustroješ tak každýho, namyšlenej frajírku? Babička byla domovní důvěrnicí?
Reagovat
EllNino
u žádnýho jinýho to není zapotřebí, ale ty jsi vyloženě obtížnej hmyz, protože výběr turnajů Lucky stejně nezměníš ;)
Reagovat
Frick
Ano, jistě. Zato fans jakýkoliv jinejch hráčů/hráček změnili všechno.

Dozajista se třeba nenašel žádnej fanoušek RF (nejen tady, kdekoliv jinde), kterej by neřekl, že tu antuku (aspoň třeba na RG) zkusit měl atp.
Reagovat
George_Renel
Ale nikdo nemá zapotřebí to stokrát opakovat každý rok jako ty ta tvoje 4 nosná témata.
Reagovat
EllNino
a proč to ukazuješ na dalších případech ? :) Oni to řeknou jednou a dost ... ty to tu opakuješ stokrát milionkrát, pochop, s kvantitou tvých příspěvků ti Lucka víc turnajů hrát nezačne ;) Chápu, že asi žiješ sám a nemáš si s kým povídat, ale na to existují psychologové, pokud máš problém, obrať se na ně
Reagovat
jirkomar
+1
Reagovat
janek_da
tady bych už doporučil psychiatra
Reagovat
Torn
V jedný věci má Frickem pravdu, že se tu občas dost naparuješ, jak na mnoho lidí reaguješ, to se mu musí nechat, jinak Lucka z něho už musí mí doživotní pískání v uších, chudák holka. :(
Reagovat
EllNino
Pěkný, že se spojuješ s Frickovým názorem, neberu ti ho
Reagovat
Torn
Tak bych to nenazval, ale uznej sám, že občas prostě jen prudíš, já ti to samozřejmě neberu, dělají to všichni.
Reagovat
EllNino
No tak to opravdu netuším, co máš na mysli :)
Reagovat
Frick
Chudáčku.
Reagovat
Frick
https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem

Třeba si nastuduj tohle, ty negramotnej nedouku.
Reagovat
jirkomar
Á, koukám, že ztrácíš sebekontrolu. :-)
Reagovat
Frick
No, já aspoň jsem se nesnížil k tomu, abych pár svých osobních dojmů k rozhovoru pomocí oslího můstku přetočil na hejt vůči nekomu jinýmu.
Reagovat
EllNino
Fricku, ty už nevíš, kudy kam, tak tady zkoušíš nějaký rádoby argumenty, kterýma si mslíš, že nás nějak odzbrojíš, nebo si myslíš, že budeš mít kvůli nim navrch ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přestaňte nereagovat, Vzdyt vidíte, že to nemá žádný význam, ani po dobrým, ani po zlým.
Reagovat
EllNino
dobře, přestanu nereagovat :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Reagovat
Frick
Já jsem napsal, jaká je situace. Využít nekonfliktní post k nemyslnýmu slovnímu útoku je projev ubožáctví. Je to VAŠE vizitka. Moje ne.
Reagovat
EllNino
No tvoje vizitka už je dávno známá :) ;) Navíc, jak jsem řekl, ty tu hodnotíš situaci každý den několikrát dokola, to ale na situaci, kterou si Lucka vytyčila, nic nezmění ;)
Reagovat
jirkomar
To nebyl hejt, to byla jen filmová hláška, použitá na tvé neustále omílání stejného problému tisícím způsobem.....a byl tam i smajlík, aby ses neurazil:-).
Reagovat
misa
https://youtu.be/XTR9vcS8zWc?t=11
Reagovat
misa
Slova Lucky jsou očekávaná, užívá si návrat. Nebo rozlučkové turné? To ví jen bůh :) Pokud uvažuješ turnaje jako Rogers Cup nebo Cinci, tak na ty nemá žebříček. A jet třeba po Wimbledonu na antuku nebo do nějaké čínské tramtárie už nechce.
Reagovat
Frick
Já myslim, že neni na místě tak démonizovat kvaldu. Je dvoukolová, dva zápasy s lehčíma hráčkama by jí naopak mohly dostat trochu do herního rytmu.

Hrát kvalifikace na Premier 5 turnaj neni nic ponižujícího. Nikdo si tam na ní nebude prstem ukazovat, že Šafářka je neschopná a tak musí hrát kvalifikace. Prostě jen nemá body ze závěru předchozí a ze čtvrtiny letošní sezony.
Reagovat
misa
"Chci si ještě zahrát ty velké turnaje a chci ještě tuhle sezonu hrát. Tím, že se mi ten zdravotní stav zlepšil natolik, že můžu zase naplno trénovat, tak jsem toho chtěla ještě využít."

To jsou její slova z jednoho z těch úterních článků. Kvalifikaci bych si zahrál, proč ne? Ale Lucie už nechce. Určitě i proto, že bere starším hráčkám hodně sil.
Reagovat
Frick
Miso, možná by ses raději přítomým milostpánům Jirkomarovi, ElNýňovi aj, měl omluvit za off-topic. Sec jenom dvolil sis mne nehejtovat.
Reagovat
EllNino
moc dobře víš, že jsem se s tebou tady x krát na tohle různá témata bavil, že prostě nezměníš něčí záměry tím, že to budeš psát tisíckrát ... ale s tebou to nejde, pořád si ženeš svou ...
Reagovat
Frick
Herní kondici nejde nahradit, že?

?Trénuji hrozně krátce na to, abych byla stoprocentně připravená na tři sety s hráčkou Kájiných kvalit. Doufám, že do Wimbledonu mám dost času ještě víc zamakat, vrátit se do kondice.?

--------------------------------------------------

Pokud chce za něco stát, tak prostě to tělo bude muset mít nějakou zátěž. A má pak význam do toho pálit na tréniku než si místo toho dát zápas na menšim turnaji?
Reagovat
EllNino
vždyť hraje na Mallorce, tak o co ti jde
Reagovat
misa
Ano, Mallorca je malý turnaj, před ní dva týdny volna. Ideální program. Tráva je asi horší kvality než v Británii.
Reagovat
EllNino
není tam zase tak hroznej player list, rozhodně porzitelné soupeřky :)
Reagovat
Frick
1 AZARENKA sr6
2 GARCIA
3 KERBER
4 SEVASTOVA
5 SUAREZ NAVARRO
6 ZHANG SHUAI
7 KONTAVEIT
8 RADWANSKA
9 CIRSTEA
10 KRUNIC
11 SABALENKA
12 VAN UYTVANCK
13 COLLINS
14 HSIEH
15 SAFAROVA
16 STOSUR
17 SASNOVICH
18 WITTHOEFT
19 NICULESCU
20 HERCOG
21 MARIA

----------------------------

Takový lepší ITF-ko, no. Se třema ex-No. 1 a třema vítězkama GS, přičemž jako nenasazená je může hned schytat do prvního kola.

-----------------------------------------------------

http://hardetsoft.free.fr/nottingham18.png

Nottingham - ten je na úrovni Premieru.
Reagovat
EllNino
Kdo ví, jak ten první turnaj na trávě pojmou, jestli tam všechny přijedou ... rozhodně hratelné pole
Reagovat
Torn
V tomhle má pravdu, navíc zrovna velká čát těch přihlášených zrovna teď extra nezáří.
Reagovat
Frick
Bohužel, zkušenosti z posledních turnajů člověku optimismus nepřidávají.
Reagovat
Torn
A vůbec, co se Fricku rzočiluješ, finále Lucka a Čarodějka je jasný. Monica všechno zařídí, jen Lucka nesmí chytit virozu.
Reagovat
Frick
1) Špatný výběr turnaje (v Nottinghamu je MNOHEM slabší obsazení)
2) Že by aspoň ty dva nedala?

3) (nejdůležitější okolnost) - jde mi hlavně o ten program po Wimbledonu, kde ten jeden (lehčí) turnaj navíc fakt hodně chybí.

VOLNO - Moskva - VOLNO - VOLNO - Cinci - VOLNO... to přeci neni žádnej zabijáckej program...
Reagovat
EllNino
Na co zpátky na antuku, po trávě a před betonama, to chceš, aby měla zase zánět zápěstí ?
Reagovat
Frick
Tak klidně může letět do Číny. No problema.
Reagovat
Frick
Akorát do letadle rouška, jíst jen prověřený potraviny a když nebude vypnout klimatizace, tak rolák.
Reagovat
misa
Lucie bere své odcházení mnohem klidněji než ty :) A to ji čeká v blízké budoucnosti radikální změna, hledání nové životní náplně. Ale ve všech těch dlouhých pauzách měla čas na přemýšlení, takže už určitě má nějaké nápady.
Reagovat
EllNino
tak to čeká oba, Fricka i Lucka, hledáně nové životní náplně, až Lucka skončí :)
Reagovat
EllNino
No to asi problema je, žejo :) Sám to víš, tak proč prostě nenecháš Lucii dýchat a oo se to nějak vyvine ... :) Co budeš dělat, až skončí, upřímně, dovedeš si to představit? Jestli neskončí letos, tak třeba za rok nebo za 2, a to fakt maximálně :) .... co budeš dělat pak ?
Reagovat
Frick
Já doufám, že skončí, až bude vidět, že už nemá moc co nabídnout. Teď se pořád zdá, že má co nabídnout.
Reagovat
EllNino
Ale pro tebe osobně, co to bude znamenat, až Lucka skončí ?
Reagovat
Frick
Tak bude tam trochu prázdno. Asi si budu muset najít jinou citovku.

Vlastně jedna se nabízí.
Reagovat
EllNino
Markéta ... toho se bojím :))
Reagovat
Frick
Hm.... jak jsi na to přišel?
Reagovat
FulnekUltras
dobrá volba ;-)
Reagovat
Frick
Ale tak asi třeba taky Montymu bude třeba chybět Máša. Resp. ten už si to mohl rok nacvičovat, že jo.
Reagovat
Frick
Nebo Petra... tak snad taky bude chybět. Ondrovi Jiráskovi zase Nicole...
Reagovat
EllNino
A beztak to píšeš jen proto, abys jí mohl zkritivzovat, že píše "Moskow" ;)
Reagovat
Frick
Teď už jsi na to kápnul!

Nicméně zajímavé, jaká volovina ti utkvěla v hlavě. resp. utkvěla na tolik, že sis na to hned vzpomněl.
Reagovat
EllNino
to utkvěla, to je legendární :))
Reagovat
misa
Taky si na to pamatuju. Vyhledáváš situace ke kritizování i oblíbené tenistky.
Reagovat
misa
Pak daně, pes ... vždy se něco najde. Nějaký psycholog by k tomu asi něco poznamenal.
Reagovat
EllNino
výběr partnerů, špatná destinace na dovolenou, špatné stravování, špatný výběr turnajů, někdy si říkám, proč vlastně Lucku tak miluje ... asi nějaká posedlost
Reagovat
Frick
Ano, když tam chytla nějakou šílenou infekci, tak to byl ŠPATNEJ výběr destinace nebo jídla tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě útočník v případu Petry ;)
Reagovat
EllNino
tojo, ale Petru on nikdy moc nemiloval, byly i doby, kdy tu psával, že měl problém jí fandit :) ...jako že prostě stála v českém žebříčku (on jiným ani nefandí) až na poslední šprušli ...
Reagovat
Frick
Protože byla až moc suveréní.
Reagovat
Frick
...ale tak si to porovnej - Petra letos shrábla 4 tituly jakoby nic a já tu už přes rok se snažim vykřesávat malou jiskru naděje na jeden blbej titul z INTu.

Jasně, že Petra je mnohem lepší hráčkou než Lucka, ale i tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Křesej, křesej :-DDD
Reagovat
VlS
A když už křešeš, tak bacha na prostředí, aby ses neukřesnul. Třeba si Lucka uvědomuje, že u dětí výrazně po třicítce prudce narůstá roziko autismu a dalších chorob.
Reagovat
Frick
Vika si uvědomovala až moc dobře a jak chudák dopadla.

..dyť beztak ani nikoho nemá, podle všeho...
Reagovat
Frick
S tim přišel ElNino. Já bych si na to teď nevzpomněl. ElN., tak mu to zřejmě zůstalo, tahle megavolovina, ještě víc v hlavě než mně.
Reagovat
Frick
Pokud se mi nějaká věc nelíbí, tak je velice správné za to kritizovat i oblíbenou tenistku. Jinak je to pokrytectví.

Líbí se mi fiktivní rezidence v Monaku (a Lucka rozhodně nám nyní ukázala, jak moc Monako preferuje jako místo k žití)? Ne. Tak nebudu řikat, že mi to u Lucky nevadí.

Líbí se mi minipsi? Ne. Tak nebudu říkat, jak je úúúúžasnej hafan. Samozřejmě je mi jasný, že je to největší pes, jakýho může jako tenistka mít.
Reagovat
EllNino
As Lucie's fan, I'm praying for many withdraws.

Awful players list.

---------------------------
Jak vidím, svoji zoufalost už celkem nezvládáš :)
Reagovat
misa
Aspoň se u nás neprodávají zbraně jako v USA. To by bylo horší. Tam nějaký nešťastník vezme poloautomat a vystřílí školní třídu.
Reagovat
Frick
"jako v USA"

Tohle spojení miluju :-D
Reagovat
Frick
Já jsem nespecifikoval, že si se modlim v to, aby si tam zlámaly nohy. Prostě ať jen nepřekážej. :o) Třeba z únavy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist