Plíšková má na dosah první grandslamové finále

7. 7. 2016, 16:47
Aktuality 6
Karolína Plíšková si ve Wimbledonu zahraje o své první finále na grandslamovém turnaji. Česká tenistka a Němka Görgesová dnes porazily 7-6 a 6-3 favorizovanou dvojici Garciaová/Mladenovicová a v soutěži deblistek postoupily mezi nejlepší čtyři páry.
Karolína Plíšková a Julia Görgesová

Karolína Plíšková a Julia Görgesová ztratily na letošním Wimbledonu jediný set a jejich tažení nedokázaly zastavit ani vítězky French Open Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová v dnešním čtvrtfinále.

To sice odstartovaly lépe Francouzky, které se dostaly do vedení 4-1, česko-německý pár ale dokázal srovnat a za stavu 5-6 odvrátit setbol. Další šance měly turnajové dvojky v tie-breaku, Plíšková s Görgesovou však prokázaly pevné nervy a německá tenistka za stavu 10-9 rozhodla o zisku setu svým úspěšným bekhendovým returnem.

Ve druhé sadě vedla Plíšková s Görgesovou už 5-1; Francouzky ještě dokázaly snížit, ovšem za stavu 5-3 už česko-německý pár při druhém mečbolu nezaváhal.

Plíšková a Görgesová, které v dalším kole čekají dvanáctinásobné grandslamové vítězky Serena a Venus Williamsovy, si zahrají ve svém druhém společném grandslamovém semifinále.

V tom prvním letos v Melbourne podlehly Martině Hingisové a Sanie Mirzaové. Obhájkyně titulu se dnes rozloučily s Wimbledonem porážkou 2-6 4-6 z raket maďarsko-kazašské dvojice Timea Babosová/Jaroslava Švedovová.

Výsledky - Wimbledon:
Ženy - čtyřhra - čtvrtfinále:
Görgesová/Karolína Plíšková (8-Něm./ČR) - Garciaová/Mladenovicová (2-Fr.) 7:6 (11:9), 6:3
S. Williamsová/V. Williamsová (USA) - Makarovová/Vesninová (4-Rus.) 7:6 (7:1), 4:6, 6:2
Babosová/Švedovová (5-Maď./Kaz.) - Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Ind.) 6:2, 6:4
Mix - osmifinále:
Marach/Ostapenková (Rak./Lot.) - Štěpánek/Šafářová (9-ČR) 6:4, 7:6 (7:5)
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
vrabejka
No vidíte a vy jste ji hejtili že na GS nemá.
Reagovat
kada.tom
A sestry to zvládly, sice ztratily set, ale ten 3. set už si docela pohlídaly :-) Byla to krásná bitva, hodně vyrovnaná.
Reagovat
lilly
Holky to budou mít těžké proti sestrám Williamsovým,já jim ale držím palce.
Reagovat
kada.tom
Sestry byly vpřed, pak Rusky srovnaly krok a pak se sestry udržely až do TB, ve kterém nedaly Ruskám šanci :-)

Come on!
Reagovat
Fandina
Bylo by to super. Ovšem Williams nebo Makarova s Vesninou to bude těžké. V každém případě držím moc palce, protože se mi tyhle dvě super ranařky líbí, jak hrají vedle sebe debla. Držím palce!!!
Reagovat
tommr
Karolína v deblu válí a aspoň částečně si tak vynahrazuje neúspěchy v singlu ...

Dnešní vítězství znamená, že se Karolína dostala před Lucku Šafářovou a posunula se na 13.pozici v deblovým žebříčku.
Už jen jedna výhra jí dělí od toho, aby se dostala do první desítky na úkor Andrey Hlaváčkový.
Případnej titul by dokonce znamenal, že by se Karolína posunula i před Lucku Hradeckou a stala by se z ní oficiálně nejlepší česká deblistka ... :)

V Race to Singapore jsou po dnešku Karolína spolu s Goergesovou na 7.místě a na první nepostupový místo mají docela slušnej náskok 430 bodů ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist