Plíšková má nejlepší servis ze všech, píší americké deníky

9. 9. 2016, 13:21
Aktuality 13
Zámořská média litují, že Serena Williamsová nepřekoná rekord Steffi Grafové v počtu týdnů v pozici světové jedničky v řadě ani počet jejích grandslamových titulů. Zároveň však oceňují brilantní hru její přemožitelky. Shodují se, že Karolína Plíšková má nejlepší servis ze všech tenistek.
Wall Street Journal

"Nestává se často, aby Serenu Williamsovou někdo přestřílel na servisu a přehrál silou, ale ve čtvrtek se to stalo. Karolína Plíšková téměř dokonalou hrou ohromila 22 tisíc diváků, kteří se přišli podívat na nejlepší tenistku všech dob," napsal Wall Street Journal.

Také New York Post označil Plíškové servis za pravděpodobně nejlepší na okruhu: "Plíšková dominovala od začátku do konce, předvedla zlověstný klid a jiný servis, než mají její soupeřky. Tím zatlačila Williamsovou do defenzivy, z níž mohla jen odpovídat, nikoli něco začínat."

List připomněl, že Serena nebyla zcela fit. "Superžena je také jen člověk. Nevykolejil ji kryptonit, ale kombinace impozantní hry Plíškové a zraněného kolena," napsal New York Post v narážce na tajemný prvek, který dokáže oslabit Supermana.

Pro Washington Post bylo překvapení tím větší, že grandslamovou bilanci Plíškové označil za mikroskopickou vzhledem k tomu, že ještě nikdy nepřekročila práh třetího kola. "Ukázala, jak skvěle ovládá své nervy, a chytře umístěnými servisy s velkým odskokem změnila čelo žebříčku," napsal Washington Post. Vypočítal, že Plíšková porazila soupeřku 7:5 na esa a 27:21 na nevrácená podání.

New York Times připomněl, že loni skončila Serena Williamsová na US Open také překvapivě v semifinále v zápase s Robertou Vinciovou. "Tehdy to mohlo být tlakem, vyvolaným snahou vyhrát čtyři grand slamy v jednom roce. Teď tu tlak nebyl, zato tady byla ještě větší záře její soupeřky. Plíšková neukázala ani slabé nervy, ani nezkušenost při šokujícím překvapení čtvrtečního večera."

Americké listy připomínají, že pro čtyřiatřicetiletou Serenu bude stále těžší čelit náporu mladších hráček. Steffi Grafová končila ve třiceti letech a za poslední tři sezony kariéry vyhrála jediný grandslamový titul. "Čas nikdo nezastaví," konstatoval New York Post.

pva, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Frick
Myslíte si, že příští sezona už by mohla být poslední?

A co program? Dokázal bych si představit jeho omezení, např. Hopmann Cup (na rozehrání) - Australian Open - Miami - Madrid/Řím (jenom jedno z toho) - Rolland Garros - Wimbledon - Cinci - US Open - Peking - (Turnaj Mistryň)
Reagovat
kada.tom
na Hopman Cupu pr hrát nemá, takže očekávám, že se ukáže na jednom Premieru v Austrálii, pak AO, IW a Miami vynechávat nebude, pak to vidím spíš na Řím než na Madrid, RG, Wimbledon, Kanada, Cinci, US, Peking a Wuhan a TM ... klasika, už takhle jsem mezi tím velký časový prodlevy většinou :-)
Reagovat
Krisboy
Nejlepší servis má Sara Errani.
Reagovat
Frick
Všechny returnující ti dají za pravdu :-D
Reagovat
VlS
Sara dává největší procento jejich 1. servisů, který mají parametry bídného 2. servisu. Výškou to není.
Reagovat
Jan
"Plíšková dominovala od začátku do konce, předvedla zlověstný klid - jiný ani předvést nemohla, když je z Loun :)
Reagovat
Jan
Karolína Plíšková téměř dokonalou hrou ohromila 22 tisíc diváků, kteří se přišli podívat na nejlepší tenistku všech dob - tím mysleli Karolínu ? :-)
Reagovat
Kozoroh
Ne, Steffi Grafovou přeci...
Reagovat
smazaný uživatel
jsi bourak, ale asi to tak fakt melo byt. Takze zase sup do lakovny! Zlounka te ovsem tentokrat pekne dorasovala, prace jak na kostele.. :-(

Gratulace rodacce, bylo to zrejme famozni... a beda ji, jak neda Kerber! :-)))
Reagovat
Pedronegro
no, radši bych, kdyby to lakovnu minulo a pokračovalo do šrotu, ale to je jen zbožné přání, asi ještě nějakou dobu bude prudit, ale Karolína ukázala, jak na to, prej koleno, naopak dost překvapila, několikrát se dala do běhu a hrála docela dobře ... :)
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - na tuhle starou komedii už dávno neskáčem... ;)
Reagovat
VlS
Soječko, to lakovna nespraví a generálka se prý nevyplatí. Vyčvachtaný ložiska v lakovně neopraví. Tak holt mají s Štefkou stejnej rekord, úžasnej rekord a těžko to bude zas někdo vyrovnávat, 22 Gs, to je v 6 letech nevyhrát jen 2. Hrozný, nelidský, nadpozemský. Legendou je i tak a dlouho, předlouho se o ní bude mluvit. Jestli se už tělo brání a nedovolí takovou přípravu, aby vydržela celej GS bez zdravotních limitů, tak co už?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist