Plíšková: Na svoje zápasy se ze záznamu dívám běžně

25. 10. 2016, 15:57
Aktuality 19
Dlouho v tenistce Karolíně Plíškové rezonovala pondělní výhra na Turnaji mistryň. Španělku Garbiňe Muguruzaovou porazila až po velkém boji a po utkání, které v Singapuru skončilo v půl druhé ráno, usnula až v pět hodin. Hned po probuzení si podle svého zvyku utkání přehrála.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Na záznamy zápasů se Karolína Plíšková kouká druhý den po utkání běžně. Sleduje vyhrané i prohrané souboje. "Zajímá mě, jak to vypadá v televizi, protože já se kurtu nevidím a cítím se jinak. Pak to vypadá o hodně jinak," řekla světová pětka.

V záznamu duelu s Muguruzaovou přeskočila úvodní set a půl, v kterém dominovala. "To bylo o ničem, ona dost kazila. Pak jsem se dívala na různé úseky. Hlavně, jestli jsem opravdu zahrála něco blbě. Nezahrála jsem úplně dobře, ale ona se dost zlepšila. Pak jsem se ještě koukala na celý třetí set," doplnila.

Po utkání absolvovala v noci masáž, vyjetí na kole a ledovou vanu, aby tělo brzy zregenerovalo. "Snažili jsme se, aby šla co nejdříve do postele. Teď je důležitý spánek a kvalitní strava. Cítila se ale fajn. Nebyla ani moc unavená a hlavně bez zranění," řekl kondiční trenér Ivan Trebatický. "Nebývám tolik rozbitá," dodala čtyřiadvacetiletá hráčka.

Volný den využila tenistka k dlouhému spánku. Po probuzení se cítila dobře, jen jí z povrchu trošku bolela záda. "Ale není to nic strašného. Jak říkám, den volna mi hodně pomůže. Měla jsem i masáž, budu připravená stoprocentně," ujistila směrem ke středečním zápasu s ruskou bojovnicí Světlanou Kuzněcovovou.

Dnes absolvovala Plíšková krátké rozcvičení a lehký trénink. "Šli jsme si zablbnout na půl hodiny. Potřebujeme co nejvíc sil ušetřit na další zápas," řekl kouč Jiří Vaněk. Na kurtu na svoji svěřenkyni posílal přeliftované míče a chtěl, aby je hrála brzy po odskoku. Podobně nepříjemný tenis totiž musí čekat od Kuzněcovové.

"Jen jsme tu hru lehce modelovali. Ale před zápasem toho vyzkoušíme trochu víc, protože na ty lifty potřebuje člověk být čerstvější na nohy. Teď se cítila unavenější, tak jsme to hráli víc z ruky. Budeme hrát větší zatížení," plánoval Vaněk.

Odpoledne Plíškovou nalíčili a hezky se oblékla, protože se stejně jako ostatní deblistky účastnila losování čtyřhry, do které se jako poslední osmý pár dostaly spolu s Němkou Julií Görgesovou. Při ceremoniálu přišla bouřka. "Ta mi nevadí, ale ať už to skončí, už chci jít na pokoj," přála si raději odpočívat.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
opr.Garbine Muguruza Blanco
Reagovat
smazaný uživatel
1/Karolina,nech Ta stastie sprevadza!2./Garbine Muguruza Blaco detto
!Nech Ta stasie sprevadza!Bude to narocne,ale prekazky su aby sa prekovali a posuvali nas dalej!
Reagovat
horska.kraslice
To je snad poprvé, co Karolína mluví o únavě a kvituje s povděkem den odpočinku. Zatím vžycky říkala, že nemá ráda, když na turnaji nějaký den nehraje zápas.
Reagovat
blixa
na konci sezony je každá unavená.
Reagovat
PetaM
Tak hlavně aby se hnala zase na IPTL :D :D Není to ve zlém.
Reagovat
Lunej..
Tak jim snad přeješ po celoroční dřině trochu té zábavy, navíc dobře placené :)
Reagovat
smazaný uživatel
me naprosto fascinuje ten zrejme absolutne nepostrehnutelny rozdil mezi formatem a predevsim celkovym duchem vcetne fyzicke a psychicke zateze hracu pri soutezi na okruhu a v IPTL.. :-)
Reagovat
blixa
No právě, dyk je to dobře placený relax :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale nejen to, kazdy si muze nasmlouvat individualni delku sveho pusobeni v tymu, soucasne si v klidu uz vest vlastni pripravu, navic je to i celkem o dulezitych kontaktech...
Reagovat
janek_da
super, kdy se na IPTL zkontaktujem my?
Reagovat
smazaný uživatel
az nas premluveji k ucasti.. :-)
Reagovat
janek_da
jestli pojedeš ty, tak si taky s nima plácnu.

Ale pozor!!! Sorry, budu žádat 10% money toho co ty, víc ani ťuk. Jestli zas budou otravovat s vyššími prize money, tak to promiň, ale ať jdou do kelu.
Reagovat
smazaný uživatel
jasnacka, cestne... ale zvaz to jeste s ohledem na budoucnost, vis jak to vypada s temi piliri.. ;-)
Reagovat
bIbec
Scénář výhra Káji a prohra Radwanské už by hodně napověděl. Znamenalo by to, že Kája postoupila a Aga už by byla ze hry venku.

O postupové místo by si to pak rozdala Světlana proti Muguruze.

takhle pěkně bez nervů bych si to přál. Ale fanoušci Agy by z tohohle scénáře asi nebyli nadšení.
Reagovat
bIbec
každopádně Kája zítra musí fakt vyhrát. Ta bilance proti Aze 12:0 na sety je děsivá a nevěstí nic dobrého.. skoro by se dalo říct, že Karolína hraje zítra o všechno a ani to nemusí stačit (pokud Aga porazí Muguruzu).
Reagovat
Hector21
Světlanka výhra a Aga výhra a budu happy :)
Reagovat
Jabadu
Za úsvitu nebo v podvečer?
:-)
Reagovat
FulnekUltras
ja tóže... ;)
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/pliskova-turnaj-mistryn-2016-trener-vanek-obrat-muguruzaova-po9-/tenis.aspx?c=A161025_140759_tenis_bem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist